RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Blad 1619: Joe, Belgian Podcast Awards, Radiocentre (audio)

Joe plant een (digitaal) herinneringsbos

Dinsdag aanstaande herdenken we alle dierbaren die gestorven zijn. Ook in de muziekwereld hebben we dit jaar afscheid moeten nemen van heel wat helden. Gisteren vrijdag 28 oktober nog van oer-rocker Jerry Lee Lewis, eerder al van Arno Hintjens, Olivia Newton-John, Judith Durham (The Seekers), Meat Loaf, Andy Fletcher (Depeche Mode), Henny Vrienten, Juul Kabas en Vangelis. Joe-presentatoren Raf Van Brussel en Miguel Wiels brengen alle hemelse helden een eerbetoon door op 1 november aanstaande de hele dag hun muziek te draaien en herinneringen op te halen met luisteraars. Wie met de hulp van Joe een virtuele boom voor een Hemelse Held wil planten, kan dit doen door op deze link te klikken. U komt vanzelf achter de details en in het Herinneringsbos terecht.

De (des)illusie van de Belgian Podcast Awards

Het regende de voorbije dagen via de sociale media en via perskanalen massa’s individuele berichtjes over Vlaamse podcasts die in de prijzen zijn gevallen op de “Belgian Podcast Awards”. Die awards werden donderdagavond uitgereikt, waarbij HLN optrad als gastheer (hier te herbekijken). Het bizarre is echter dat er nergens, zelfs niet op de eigen website van de organisatie, een volledige lijst met winnaars is terug te vinden. Niet belangrijk, wellicht? Ook persorganen als HLN, Het Nieuwsblad, De Tijd, Radio 1 en Humo beperkten zich in hun berichtgeving tot een ‘stoef stinkt’-artikeltje over de awards die ze wonnen met hun eigen podcasts. Bovendien circuleren via de sociale media intussen al zo veel winnaars dat sommigen zich afvragen of er nog podcasts zijn die niét in de prijzen zijn gevallen. Het illustreert helaas eens te meer dat er in het wereldje van de podcasts vooral veel wind wordt verkocht, maar dat het, zeker op vlak van bereik, allemaal veel minder voorstelt dan al te vaak wordt beweerd.

UK: snuisteren tussen 80.000 radioreclamespotjes

Op zoek naar inspiratie voor een radiospotje? Het Britse Radiocentre, het grootste overkoepelende orgaan voor commerciële radio in het Verenigd Koninkrijk, heeft online een openbare database ter beschikking waar je bijna 80.000 reclamespotjes vanaf de jaren ’90 tot vandaag kunt opzoeken, beluisteren en/of downloaden. Selecteren kun je op sector, agentschap, jaar en maand, maar je kunt ook gewoon zoeken op merknaam of scriptnaam. Zo vind je er zelfs het allereerste reclamespotje ooit op het eerste officiële Britse commerciële radiostation op land, LBC, dat op 8 oktober 1973 startte met uitzenden. Het spotje (hieronder) kwam van Birds Eye (diepsvriesproducten) dat de London Broadcasting Company alle succes toewenste.


Blad Gemist?
Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

• Minister Dalle schept (bijna) duidelijkheid over mux 11A • Ludo ging shoppen bij Pors • Bekroond: de creatiefste Belgische radio- en audiocampagnes
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Mats
Mats
31 oktober 2022 - 21:00 21:00
Dirk Guldemont
Dirk Guldemont
29 oktober 2022 - 21:16 21:16

De winnaars en de TOP 10 van elke categorie zijn terug te vinden op het instagram kanaal van The Belgian Podcast Awards.

https://www.instagram.com/belgianpodcastawards/

Johan
Johan
30 oktober 2022 - 21:11 21:11
Antwoord aan  Dirk Guldemont

Enkel op Instragam? Da’s dus nergens.

Rudy De Saedeleir
Beheerder
31 oktober 2022 - 10:07 10:07
Antwoord aan  Dirk Guldemont

Op Instagram staat enkel de uitslag in twee categorieën. Twee van de twaalf. Dat maakt het zelfs nog belachelijker dan het al was.

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx