RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest

Het rijtje mistevredenen over het schrappen van het regionale ochtendblok van Radio2 wordt alsmaar langer. Niet content zijn is één ding, het tij proberen te keren is een ander paar mouwen. Gisteren kwamen de Limburgse burgermeesters nog van een kale reis terug, wat de provincieraad van West-Vlaanderen niet weerhield om zich donderdag 22 september toch achter een motie te scharen die oproept tot het behoud van het ochtendprogramma. De provincieraad stelt voor dat gouverneur Carl Decaluwé (oud-mediaspecialist voor CD&V), samen met een afvaardiging van de West-Vlaamse deputatie, het gesprek aangaat met het directiecomité en de raad van bestuur van de openbare omroep. Gokken op het resultaat daarvan, zullen we maar niet doen. (TB)

Symphony: de Netflix voor klassieke concerten

Vanaf morgen (zaterdag 24 september) is de nieuwe streamingdienst Symphony – van Nederlandse origine – ook beschikbaar in Nederland en België. Er is een aanbod van optredens met klassieke muziek. Beschikbaar voor 9,95 euro per maand, met een gratis proeftijd van twee weken. De helft van de inkomsten stroomt terug naar de orkesten. Daarnaast is er ook eigen content onder de noemer ‘Symphony Legends’. Kijken kan via een webbrowser, met een app voor Apple’s iOS en Android en diverse smart-tv’s zoals LG en Samsung. Later dit jaar volgen apps voor de Fire TV Stick (Amazon) en Apple TV. De uitzendingen zijn in HD-kwaliteit. Content in 4K-kwaliteit is volgens de dienst voorlopig nog niet beschikbaar.

Start Veronica Vintage: de video

Woensdag 31 augustus jongstleden vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica-reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Dat kon u eerder al uitgebreid lezen in de reportage ‘Veronica Vintage’ officieel van start gegaan. Te oordelen aan de reacties, ook bij RadioVisie, met best wel wat succes. Leo van der Goot en Ad Bouman presenteerden toen vanachter de originele Hilversum 3-studio enkele programma’s. Ook foto’s van dit gebeuren zijn te zien in het eerder geciteerde artikel. Maar nu zijn er ook we bewegende beelden. Een video edit van Alex van den Hoek. Zijn onder andere te zien en te horen: Ad Bouman, Leo van der Goot, Cees van Zijtveld, Nico Steenbergen, Juul Geleick, Marc van Amstel, Dick Klees, Francis Bouman, Tineke en Ben Cramer. (Mediapages)


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1695: Radio FG-Xtra, Soniq Awards, Norderney

Blad 1695: Radio FG-Xtra, Soniq Awards, Norderney

• FG-Xtra ging dan toch uit de ether • Soniq Awards 2023: de nominaties • Veronica keert (even) terug naar de Norderney
Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

Blad 1694: World Radio Day, Radioplayer, MusicLM

• World Radio Day in het teken van vredesopbouw • Finland sluit aan bij Radioplayer • Google maakt AI-muziek met MusicLM
Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

• Halse en Ninoofse carnavalradio's verboederen • De Natalia-jingles voor Peter en Kim • De januari-editie van Freewave Nostalgie
Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
23 september 2022 - 21:17 21:17

Aan de Franse grens nabij Hondschoote kunnen wij 9C en dus Veronica Vintage nemen, als we onze antenne hoog genoeg zetten. Soms is 3 meter al genoeg.

johan
johan
24 september 2022 - 16:48 16:48
Antwoord aan  Marc

Te Zwevegem-Moen ook uitstekend te ontvangen met een verticaal gepolariseerde 5-elementsantenne op een hoogte van 6 meter boven de grond.
Ook 11C Biervliet met Sky, 100%NL,Q-Music, Radio 10 enz. en 12C Ostburg met de NPO zenders zijn zonder onderbrekingen te ontvangen.

Chris Hosten
Chris Hosten
25 september 2022 - 15:30 15:30
Antwoord aan  johan

Chris
Vraag aan Johan
Deze verticaal gepolariseerde antenne is dit een DAB+ antenne en waar is die verkrijgbaar?

johan
johan
26 september 2022 - 09:14 09:14
Antwoord aan  Chris Hosten

Hallo Chris,

De antenne is een Wittenberg WB305 DAB en is verkrijgbaar bij de firma Conrad.be voor de prijs van € 44,49.
Volgens hun site zijn er nog 12 stuks verkrijgbaar en te leveren op 29 september

Chris Hosten
Chris Hosten
26 september 2022 - 20:51 20:51
Antwoord aan  johan

Hallo Johan,

Bedankt voor de waardevolle info.

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx