RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1560: Radio Minerva, Spotify, DAB+ in Sleeswijk-Holstein

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Drie dagen galabal voor 40 jaar Minerva

Nu de frequentieperikelen achter de rug zijn, wil Radio Minerva zich focussen op iets véél vrolijker: het 40-jarig bestaan van de seniorenzender. Radio Minerva ging namelijk op 21 september 1982 in de ether. Speciaal voor die verjaardag zet Minerva een driedaags galaweekend op poten. Concreet worden op 23, 24 en 25 september telkens een avond of middag met optredens gehouden in de Belle Epoque-balzaal van de Antwerpse Hilton. Een reeks artiesten verzorgt samen een revue op vrijdag en zaterdag van 20.30 uur tot 23 uur en op zondag van 15 uur tot 17.30 uur: Luc Caals, Slongs, Steven de Lelie, Mitta Van der Maat, Cathy Petit, Nicoline Hummel en De Slampampers. Op vrijdag is er ook een optreden van Yannick Bovy, plus is er nog een bekende Vlaamse artiest waarvan de naam nu nog geheim wordt gehouden. Er is ook telkens een afterparty met Danny Van Tichelen. Tickets bestellen kun je via deze weg.

Spotify: reacties op playlists en verkoop van tickets

Spotify heeft Vietnam uitgekozen voor een experiment waarbij gebruikers opmerkingen en aanbevelingen kunnen maken bij playlists. Je kan een reactie op een playlist inspreken en opnemen. Dat kan in één ruk worden opgenomen of korte clipjes, door de opnames te pauzeren. Tegelijk kun je achtergrondmuziek toevoegen en de ondertiteling bewerken. Ook kun je naar de playlist linken, vooraleer je de commentaar opneemt. Een tweede nieuwigheid bij Spotify is de lancering van een eigen ticketdienst. Al gebeurt dat momenteel nog in alle stilte. De bedoeling is dat je rechtstreeks vanop het platform tickets kan bestellen voor een concert, in plaats van door te verwijzen naar een partner zoals Ticketmaster. Het valt af te wachten hoe die ticketingkantoren gaan reageren. (HVG)

Sleeswijk-Holstein: Exploitatie DAB+-platform toegewezen

De Media-autoriteit voor Hamburg en Sleeswijk-Holstein (MA HSH) heeft de exploitatie van de vier regionale DAB+-platformen voor Sleeswijk-Holstein toegewezen aan Media Broadcast. Net als eerder in Noordrijn-Westfalen gooiden de drie kandidaten – Media Broadcast, Divicon Media Holding en Uplink Network – het onderling op een akkoordje, een mogelijkheid die voorzien was in de procedure. Hierdoor kan de uitrol in de meest noordelijke Duitse deelstaat versneld gebeuren. Het landelijke platform is gepland voor het eerste kwartaal van 2023 en zal in eerste instantie bestaan uit acht zenderlocaties en vier regionale muxen (Sylt/Flensburg, Kiel/Mittelholstein, Lübeck/Ostholstein, Heide/West Coast) met telkens maximum 16 stations. In principe is een soepele overgang van het huidige DAB+-proefproject naar de reguliere exploitatie mogelijk. Op middellange termijn moet ruim 90 procent van de 3 miljoen inwoners van Sleeswijk-Holstein de digitale programmering thuis kunnen ontvangen.


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Blad 1557: Ilse, Jo, Lisa, Bauer, 100 Jahre Radio (video)

• Hoe is het nog met Ilse, Jo en Lisa? • Bauer gaat ‘premium’ in Lees verder

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Marc Brillouet naar Radio Minerva

De oud-presentator van Radio 2, vooral gekend van Funiculi Funicula, komt op zondag van 16 Lees verder

Radio Minerva krijgt nieuwe erkenning

We vernamen zopas uit zeer betrouwbare bron dat Radio Minerva een nieuwe erkenning krijgt.

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx