RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 1532: PINK!, TuneIn, Laut.fm, NLO

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

PINK! wordt een week lang Pink Ribbon Radio

Van 7 tot en met 14 augustus 2022 slaan PINK, JUTTU en Pink Ribbon België de handen in elkaar voor Pink Ribbon Radio. Een week lang wordt uitgezonden vanuit het Brugse filiaal van JUTTU. Met als rode draden het sensibiliseren rond borstkanker, alle acties van Pink Ribbon in de spotlights zetten en het inzamelen van fondsen – via verzoekplaten – voor het goede doel. De live uitzendingen zijn te beluisteren via alle kanalen: Pinkradio.be, bijna alle radioplatforms en mobiele apps, de radioplayer.be app, via FM aan de kust en tot slot ook nog via DAB+ in grote delen van West-Vlaanderen. PINK onderscheidt zich door het format: bij hen komen enkel vrouwelijke artiesten en hoofdzakelijk vrouwelijke presentatoren aan bod. Ook influencers krijgen er het woord en er is een podium voor de meest spraakmakende podcasts van Vlaanderen. (TB)

TuneIn opent vesting voor Laut.fm-programma’s

De ruim 10.000 streams van het Duitse internetradioplatform Laut.fm zijn vanaf nu ook te vinden via TuneIn. Beide partijen kondigden vorig najaar een samenwerking aan en de voorbije weken waren er signalen dat er tests bezig waren. Tot nu toe had TuneIn steeds geweigerd om streams van het Laut.fm-platform aan haar database toe te voegen. TuneIn was de afgelopen jaren over het algemeen erg terughoudend met het toevoegen van nieuwe programma’s. Alleen organisaties die al vertegenwoordigd waren op TuneIn en die een nieuw programma startten, maakten kans. Voorts waren er samenwerkingsverbanden met grote spelers als iHeart. Laut.fm is als platform vergelijkbaar met wat het Belgische Radionomy ooit probeerde, met name een ‘user generated radio’. De ruim 10.000 streams genereren samen maandelijks 12 miljoen luisteruren.

Nederland: nieuw luisteronderzoek start pas in 2023

In Nederland heeft het Nationaal Multimedia Onderzoek (NMO), waar het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) een onderdeel van is, aangekondigd dat de start van het nieuwe elektronische luisteronderzoek wordt verschoven naar 2023. Eerder was nog meegedeeld dat de lancering was uitgesteld naar ‘later dit jaar’. Het werven van panelleden loopt moeizamer dan verwacht. Er zijn nog maar 2.500 van de benodigde 3.500 leden van 13 jaar en ouder geworven. Vooral het vinden van jongeren tussen 13 en 17 jaar blijkt lastig, mede door de privacywetgeving. In het nieuwe onderzoek wordt namelijk gebruik gemaakt van een app op de smartphone. Begin augustus start het veldwerk voor het werven van 13- tot 17-jarigen volgens een alternatieve aanpak. Het nieuwe luisteronderzoek draait intussen al wel enkele maanden ‘in de schaduw’. In de toekomst krijgen de deelnemende radiostations wekelijkse cijfers in plaats van maandelijks.


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Peter DM
Peter DM
15 juli 2022 - 13:18 13:18

Zeker dat dit van dezelfde groep komt? De zender en look en feel lijken me toch net iets anders!

David
David
15 juli 2022 - 23:35 23:35
Antwoord aan  Peter DM

Groep rond clubfm biedt heel divers aanbod en dat is een verrijking. Ook Roxx wordt vaak vergeten. Op lokaal niveau. Expres in Antwerpen.

Patrick
Patrick
16 juli 2022 - 18:40 18:40
Antwoord aan  David

Ook Lennert zou hier voor wat tussen zitten. Deed in het verleden hitfm, club en de ochtend bij BNL. Hij doet vaak zeer mooie dingen achter de schermen en weet als geen ander vernieuwende en originele formats te bedenken. Iemand een idee wat hij hier mee te maken heeft?

Geert
Geert
14 juli 2022 - 17:02 17:02

Zeer mooie maar ook slimme actie van pinkradio! Actie is relevant en nabij. Tegelijkertijd zit de doelgroep van juttu en pinkradio een op een. Clevere gasten daar in West-Vlaanderen! Wie zit er eigenlijk achter het project? Ik vermoed niet dpg of mediahuis

PVM
PVM
14 juli 2022 - 22:06 22:06
Antwoord aan  Geert
David
David
14 juli 2022 - 23:01 23:01
Antwoord aan  Geert

Familyradio. Ook heel wat van hun radio’s op dab+ in West- en Oost-Vlaanderen. Brengen heel diverse formats met clubFM, classics, familyradio, familyradio West, radio domino, pink, … En nog enkele andere. Inderdaad een verruiming omdat die zenders natuurlijk allemaal via internet zijn te beluisteren.

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx