RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 1520: Radio 2, Radio Media, MNM (foto’s)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Elke dag telt voor 2: de onverwachte make-over van Radio 2

De zomermaanden zijn niet enkel gestart met de grote vakantie-uittocht, de festivals en andere outdoor activiteiten, maar ook met een hertekend Radio 2. Misschien volgt de mediacampagne nog. Het is zelfs een vrij forse make-over geworden. Feit is dat de nieuwe branding van Radio 2 toch bij verrassing kwam. De Grootste Familie – die ging toch alweer vele jaren mee – werd wandelen gestuurd en daarvoor in de plaats kwam de slogan ‘Elke dag telt voor 2’. Tegelijk werd ook een nieuw jingle-pakket en een ander logo geïntroduceerd (een trotse Kim Debrie laat het zien op de foto bovenaan). En toen waren de centen nog steeds niet helemaal op, want ook de radiostudio werd onder handen genomen. Het werd zelfs meer dan een likje verf. Wie binnen wil kijken, hoeft enkel maar op deze link te klikken. (TB)

Radio Media kapt ermee

Radio Media, begin jaren 80 van de vorige eeuw, gestart onder de roepnaam Antares en één van de oudste vrije zenders uit de regio, houdt ermee op. Verrassend, ook voor de medewerkers die per mail op de hoogte gebracht werden van de beslissing. Ze werden bedankt voor alle bewezen diensten. De raad van beheer zag zich genoodzaakt tot deze drastische beslissing wegens onenigheden en onvrede tussen enkele medewerkers. Hierdoor valt het doek over een lokale radio die in de streek van Avelgem – Kluisbergen nochtans druk beluisterd werd en populair was. Wegens contractuele verplichtingen tegenover sponsors zal er vanaf vandaag 2 juli wel nog een tijdlang non-stop muziek te horen zijn op de 107.0 FM in Zuid-West-Vlaanderen.

MNM-optrekje in Blankenberge: Jos mocht al binnen

U las het gisteren al en u bekeek vast ook de foto’s van het zomerse MNM-optrekje in Blankenberge. Nauwelijks was correspondent Joris terug thuis of hij moest alweer zijn Franse vélo van stal halen. De publieke jongerenzender was immers al – eerder onverwacht – live beginnen testen. Dat vroeg om nieuwe beelden. Brahim en Astrid Demeure hadden de eer gekregen om de spits af te bijten van MNM Summertime. Jos werd met open armen ontvangen en kreeg te horen dat het duo het voor de rest van vakantie voor de volle 100% ziet zitten. Zij en hun collega’s maken er iedere dag live radio tot 18:00 uur. Niet enkel om naar te luisteren, kijken kan ook. En wel hier. De vragen over de technische faciliteiten worden een volgende keer gesteld, want net op dat moment was de technische ploeg nog aan het vergaderen. (BVP)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1519: Luc & André, De Max!, SONiC Radio (audio)

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

15 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
29 september 2022 - 22:32 22:32

Radio Media is sinds enkele dagen uit de FM band. Ook broertje VLAR1 had vanmiddag enkel een draaggolf. Eerder schreef radio Media al op haar facebookpagina dat presentatoren niet van belang zijn want je luistert volgens hen enkel naar de radio om de muziek. De muziek die er nu ook al niet meer is… Radio Media versie 3.0 ?? Volgens facebookpagina enkel een technisch probleem dat nu wel al dagen duurt. Oftewel hoe een radio dicht bij de mensen met enthousiaste radiomakers die voeling met de streek hadden, zelf nu helemaal de voeling met de luisteraar kwijt is. VLAR1 lag (ligt?) er ook uit. Zusje WRGM1 wel nog met muziek en presentaties.

David
David
5 september 2022 - 21:02 21:02

Volgens hun facebookpagina is radio 2.0 gestart op 1 september; we horen er alleen nu en dan nieuws die helemaal niet interessant is omdat het vaak zelfs de regio niet dekt en die een kopie is van de uitzendingen van Vlaamse Ardennen 1 of Waregem1. Radio Media is jammer genoeg begin juli gestorven, de ziel is eruit, al het goede is vakkundig in één klap verdwenen. Waarom zou je luisteren naar een non-stopzender? Volgens de makers omwille van de muziek. Zoals er dus al zoveel lege dozen zijn, nu is radio Media dat ook geworden. Trouwens, waarom zou je alleen luisteren naar de radio om de muziek? Vandaar dus dat VRT en VMMa zoveel moeite doen om hun programma’s te presenteren. Of kijk naar het enthousiasme in de media, bij de luisteraars, in de politiek… om radio Minerva. Ook niet non-stop want de luisteraar ervaart zijn favoriete radio als een goede huisgenoot. Of je nu jong of oud bent. Die worden niet non-stop. Het klinkt misschien hard, maar er zijn mensen aan de slag gegaan die geen voeling hebben met hun luisteraars; die zijn ze nu allemaal aan het verliezen. Jammer want Media was écht goed en op 1,2,3 voorbij. Je moet het maar doen!

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door David
Lionel3200
Lionel3200
5 september 2022 - 16:17 16:17

Laatste lokale nieuwsbericht op hun website op 16/05/2022 geplaatst. Ik vermoed dat er sinds die dag wat gebeurd is in hun ontvangstgebied. Welke toegevoegde waarde heb je als lokale radio met alleen non-stop muziek? Werd deze radio daarvoor door de VRM erkend?

Krieske
Krieske
4 september 2022 - 09:08 09:08

Radio Media zorgt voor DE quote van het jaar in radioland! Dat het bij Media, nadat eind juni alle medewerkers ontslagen werden, homeless zou worden, was te verwachten. Nu post Media op zijn FB een bericht, waarbij we toch onze wenkbrauwen fronsen. In een antwoord op een vraag van een luisteraar, plaatsen ze: “Waarom luister je naar de radio ? Voor de muziek hoop ik,… heb je dan presentatie nodig ?”
Dat noemen ze nu dus Radio Media 2.0 …

David
David
8 juli 2022 - 23:25 23:25

Intussen nieuwe uurjingle bij radio media onder de slogan “radio media 2.0″… Hopelijk wordt versie 2.0 niet de computerradio zonder ziel waarvan Vlaanderen er al zoveel heeft. Mensen en medewerkers maken de radio en geven er een ziel aan.

Jacques
Jacques
4 juli 2022 - 19:56 19:56

Radio Media was op zich geen slecht product. Zoals de slogan al zei “gemaakt door mensen uit je buurt”. Bij andere radio’s onder diezelfde vzw is daar helemaal geen sprake van. Totaal onbekende stemmen die zelfs niets over de regio weten te vertellen. Dat stelt helemaal niets voor. Na een volledige dag luisteren had ik al genoeg gehoord. Jammer dat een radiozender als radio Media verdwijnt in onze regio. Ik luisterde af en toe met heel veel plezier afgewisseld met Radio 2, Joe FM of Nostalgie. Nu zullen het enkel nog de nationale zenders worden. Zeker een verkeerde beslissing van het bestuur.

jaques
jaques
5 juli 2022 - 10:08 10:08
Antwoord aan  Jacques

Jeroen is toch een stem uit de streek, die toch heel veel nuttige dingen weet te vertellen uit de streek.. of heb ik het mis?

David
David
5 juli 2022 - 21:09 21:09
Antwoord aan  jaques

Jeroen Vercruysse zat al op Media voordat Waregem1 van start ging en is van Waregem. Op heel wat radio’s programma gemaakt, o.a. radio Mango. Hij is er ook hoofdredacteur. En dat doen Vlar1 en Wrgm1 wel goed met de lokale nieuwsbulletins, maar op één of andere manier vind ik die radio’s toch heel zielloos, terwijl radio Media de stem van de streek was. Vlar1 vind ik dan nog beter dan Wrgm1 maar misschien net iets “te goed” en inderdaad in de programma’s zelf ontbreekt héél fel de lokale link (al mag je dan live uitzenden op de opening van AH in Oudenaarde…). Luisteren deed ik met plezier naar Media, minder naar Vlar1 en al helemaal niet naar Wrgm1. Maar smaken verschillen natuurlijk. Maar hier wordt wel vergeten dat radio Media eigenlijk geen product meer is van de VZW Antares maar VZW Solidar, wat ooit Gaveromroep was, maar die laatste zit dan weer onder VZW Gemini…

David
David
3 juli 2022 - 16:57 16:57

Radio media ga ik wel heel hard missen. Te groot gezien met wrgm1 en vlar1? Nooit begrepen waarom media naar Oudenaarde en Ronse afzakte. Ze zaten goed op 107 in Avelgem. Per toeval teruggekeerd naar 107 via vzw solidar van gaveromroep. Vanochtend geluisterd naar vlar1 ipv media, minder ziel in elk geval. Hopelijk tot binnenkort opnieuw op 107fm. Wens de medewerkers veel succes met de terugkeer.

Ronny Troubleyn
Ronny Troubleyn
4 juli 2022 - 18:55 18:55
Antwoord aan  David

Dank U voor je positieve berichtje over Radio Media , ook wij medewerkers van Radio Media hopen nog op een eventuele doorstart van Media ,hoewel er toch eerst nog enkele plooien met het bestuur zullen moeten worden gladgestreken.

Jean-Pierre P.
Jean-Pierre P.
3 juli 2022 - 14:45 14:45

Wat hier helemaal ontbreekt in het verhaal en bij de redenen is waarschijnlijk een van de hoofdredenen, het financiële plaatje.
Het schoentje zal daar hoogstwaarschijnlijk lelijk knellen. De 2 overblijvende producten zouden ook nog verlieslatend draaien volgens goede bron.
Jammer allemaal, de vaste opgelegde kosten zijn helaas loodzwaar geworden voor alle zenders. Deze staan niet in verhouding met het zendbereik en de resterende ‘kruimeltjes’ van de radio reclame koek. Eerst waren het de corona jaren die de adverteerders de boot deden afhouden, nu is het de oorlog en de pijlsnel stijgende levensduurte. Ik hoop van harte dat Media terug komt, want het is een zender met een ziel en uitstraling. Tot hoors terug hopelijk in de scheldevallei.

Ronny Troubleyn
Ronny Troubleyn
4 juli 2022 - 18:52 18:52
Antwoord aan  Jean-Pierre P.

Dank U voor uw positieve berichtje , ook wij medewerkers van Radio Media hopen nog op een eventuele doorstart van onze lokale radio Media , al zullen er toch nog eerst wel enkele plooien moeten worden gladgestreken vooraleer het zover komt.

Krieske
Krieske
3 juli 2022 - 13:42 13:42

onenigheid tussen de medewerkers zou als drogreden aangewend worden voor deze beslissing. De diepere reden zou blijkbaar zijn dat er problemen zijn tss de medewerkers, en het bestuur, wegens een totaal gebrek aan communicatie, overleg, planning, visie, … bij deze laatste.

Rett
Rett
3 juli 2022 - 09:03 09:03

oei, dat is wel een heel erg uitgepuurd logo.
Eigenlijk is dat zelfs geen logo meer, maar een huisnummer.

David
David
2 juli 2022 - 22:53 22:53

Jammer dat van radio media. Zat mooi in elkaar. Met wrgm1 en vlar1 gaat vzw Antares uiteraard verder. Maar radio media was eigenlijk geen product meer van vzw Antares. Benieuwd wat gaveromroep nu gaat doen met haar frequentie..

Don`t copy text!
15
0
Deel hier gerust uw gedachtenx