RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bevraging over herverdeling frequenties netwerkradio 2: het verslag

Er is eindelijk een verslag beschikbaar van de raadpleging die volgde op het op 1 april door de Vlaamse Regering voorgestelde ontwerp om het decreet betreffende radio-organisaties te wijzigen. Over deze wijziging, die de frequenties van netwerkradio 2 wil herverdelen over de drie nog bestaande netwerkradio’s, vond van dinsdag 5 april tot en met donderdag 5 mei een openbare raadpleging plaats. Het verslag dateert van 30 mei, maar werd pas nu online gezet. Er kwamen 9 bezwaarschriften (10 mails) binnen. Verrassingen staan daar niet in. De meeste indieners wijzen op de dubbele dekking die zal ontstaan, wat strijdig is met de Europese regels, plus het feit dat niets in het decreet belet om de frequenties (ook) te herverdelen onder de lokale radio’s. Enkele indieners maken zich sterk dat ze kandidaat zijn voor het tweede netwerk met Nederlandstalig profiel. Zij vragen dat het netwerk blijft en dat er een nieuwe erkenningsronde komt. Het volledige verslag kun je hier lezen.

De Minerva Tripel is klaar voor de lancering

Marketing. Soms kost het inschakelen van een befaamd bureau om campagnes te bedenken bakken vol met geld. En soms is het gewoon gratis. In radioland is de kampioen van de gratis aandacht zonder de minste twijfel het Antwerpse Minerva. Hun unieke profiel, de underdogpositie en het feit dat ze op hopen sympathie kunnen rekenen bij mensen op de juiste plekken, helpt daarbij. En zo gebeurt het dat de stadszender die ‘Alle sinjoren/senioren willen horen’, nu een eigen bier heeft. Vanaf begin juli is de Radio Minerva Tripel – 7° zwaar – een feit. Verkrijgbaar in cafés, drankhandels en Delhaize. Gebrouwen naar aanleiding van hun veertigjarig bestaan. De clips zijn er, het bier staat voor hergisting in de warme kamers. Volgende week ompakken, en dan gaat het begin volgende maand echt van start. Wie als horeca-uitbater die start niet wil missen, mailt naar horeca@antwerpsebrouwcompagnie.be. (MH)

Hoe een beroemde Britse tennisser een sound-a-like kreeg op de radio

Sportberichtje tussendoor, moet kunnen. Andy Murray, de Schotse tennisser heeft nu ook zijn eigen… jingles. Hij gebruikt ze niet de tenniscourt, maar voor op de radio. Of beter gebruikte, want het station in kwestie, Union Jack Radio, ging in februari in vereffening. De jingles van zijn programma ’15-0 Songs’ (spreek uit als ‘fifteen love songs’) zijn nu online te beluisteren en hebben pakkende tennisnamen, zoals ‘Lob’, ‘Hard Court’ en ‘New Balls’. 15-0 (‘fifteen love’). De naam van het programma is – wat dacht u – uiteraard ook een tennisterm. Het programma werd begin 2018 gelanceerd. Andy Murray was overigens een sound-a-like van de ‘echte’ tennisser (Sir) Andy Murray. Een fake-Murray dus. En de jingles hebben soms ook behoorlijk banale teksten. Maar ze zijn leuk voor de collectie. Luister dus vooral vanwege de curiositeit, zullen we maar zeggen. (Jingleweb)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Blad 1511: Tomorrowland One World Radio, Oost West, Radio Maria

• Tomorrowland One World Radio ook op DAB+ in UK, Malta en Spanje • Mi Lees verder

Blad 1510: NPO 3FM, kortegolf, Studio Brussel

• NPO 3FM: Sander maakt zijn opvolgers bekend • Het Nederlandse kortegolfwonder naar Nederlands Indië Lees verder

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Marc Brillouet naar Radio Minerva

De oud-presentator van Radio 2, vooral gekend van Funiculi Funicula, komt op zondag van 16 Lees verder

Blad 1560: Radio Minerva, Spotify, DAB+ in Sleeswijk-Holstein

• Drie dagen galabal voor 40 jaar Minerva • Spotify test reacties en ticketverkoop • Lees verder

Radio Minerva krijgt nieuwe erkenning

We vernamen zopas uit zeer betrouwbare bron dat Radio Minerva een nieuwe erkenning krijgt.

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx