RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Minister Dalle sluit het Plaatgast-seizoen bij RadioRand

Iedere zondag (10:00-12:00 uur) ontvangt Kris Baert een boeiende medemens in de studio van RadioRand. De Plaatgast brengt zijn/haar eigen muziekkeuze van waar uit er twee uur lang boeiende gesprekken ontstaan. Aanstaande zondag – 26 juni – mag Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin de plaatjes kiezen. West-Vlaming Benjamin Dalle is 39 jaar en woont met zijn vrouw en drie zoontjes in Sint-Jans-Molenbeek, grenzend aan het zendgebied van RadioRand. Hij was eerder, op 2 februari jongstleden te gast bij Rand (foto boven), toen hij aan de pers kwam vertellen over de proefprojecten van de lokale radio’s op DAB+. De minister is meteen de laatste ‘Plaatgast’ die voor de vakantie nog rechtstreeks op antenne gaat. In de zomervakantie herhaalt RadioRand negen ‘Plaatgasten’ uit het voorbije seizoen, beginnende met Urbanus. Alle vorige gasten kan je herbeluisteren via RadioRand.

VRM beboet Radio Expres voor “te sterk uitzenden”

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt Radio Expres (Antwerpen, 105.4 MHz) een boete van 750 euro op omdat sterker werd uitgezonden dan in de vergunning is toegelaten. De controle op 18 februari door het BIPT kwam er niet door een storingsklacht, maar omdat de onderzoekscel van de VRM bij luistercontroles zelf had vastgesteld dat de lokale radio “op ruime afstand van de vergunde lokaliteit storingsvrij te beluisteren was”. Er werd uitgezonden met 43 Watt via 1 dipool, waar de vergunning spreekt over 5 Watt met 2 dipolen. Er werd ook een andere zender gebruikt dan de vergunning vermeldt. Expres gebruikte als verdediging een wat bizar excuus dat onbekenden op 15 februari de zendinstallatie mogelijk manipuleerden. Wat Expres helaas vergat te vermelden is dat het toenmalige Antwerpen FM via dezelfde 105.4 tot eind 2017 nog met 100 Watt ERP niet-directioneel mocht uitzenden. In de frequentielijst van 2017 werd het vermogen zonder aanwijsbare reden teruggeschroefd naar 10 Watt ERP directioneel, wat in een hoogbouwstad als Antwerpen uiteraard compleet waardeloos is. De beslissing van de VRM vind je hier.

MNM: geen vakantie voor Wanne, wel het ochtendblok

Iedereen heeft recht op zijn of haar vakantiebreak, ook het ochtendteam van MNM dus. Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert, die Peter Van de Veire opvolgde in de maand april, mogen verpozen. De publieke jongerenzender zocht en vond in eigen huis Wanne Synnave (eerder side kick van PVDV) om iedere ochtend, tijdens de zomermaanden, de luisteraars wakker te maken. Nadat in de lente duidelijk werd dat Kawtar en Robin de ochtendshow gingen presenteren, kreeg Wanne een nieuwe plek bij de jongerenzender. Het werd een eigen show op zondagavond. Straks zit hij dus in de ochtend en dat moet hij niet alleen doen. Hij krijgt versterking van bekende medemensen. Worden heel vroeg aan de Reyerslaan verwacht: Pommelien Thijs, Celine Van Ouytsel, Jonatan Medart, Yemi Oduwale en Charlotte Sieben. Niet allemaal tegelijk, maar om beurt zullen ze mee helpen om het ontbijt te serveren. (TB)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Blad 1511: Tomorrowland One World Radio, Oost West, Radio Maria

• Tomorrowland One World Radio ook op DAB+ in UK, Malta en Spanje • Mi Lees verder

Blad 1510: NPO 3FM, kortegolf, Studio Brussel

• NPO 3FM: Sander maakt zijn opvolgers bekend • Het Nederlandse kortegolfwonder naar Nederlands Indië Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Blad 1559: De Laatste Tournee, One World Radio, BBC Radio 1Xtra

• Bruno maakte voor zijn 40ste een audio-sitcom • Tomorrowland One World Radio nu ook Lees verder

Blad 1558: Radio Caroline, PINK! Radio, radio-BV (video)

• Alweer record voor Radio Caroline fundraising • Bijna 2.000 euro dankzij Pink Ribbon Radio Lees verder

Blad 1557: Ilse, Jo, Lisa, Bauer, 100 Jahre Radio (video)

• Hoe is het nog met Ilse, Jo en Lisa? • Bauer gaat ‘premium’ in Lees verder

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
24 juni 2022 - 18:16 18:16

Reactie van Expres is natuurlijk belachelijk. Maar die minivermogens zijn dat ook. Vroeger had ik hier ontvangst van tientallen lokale radio’s. Nu nog twee. Ging Vlaamse overheid niet de lokale radio’s leefbaar maken. Gatz mag er fier op zijn dat hij heel de sector kapot gemaakt heeft. Dus wie niet stoort en hoger vermogen gebruikt bewijst dat het recentste frequentieplan een draak is. Regering na regering maakt men het erger.

eRVe
eRVe
24 juni 2022 - 23:08 23:08
Antwoord aan  David

Je weet vooraf waarvoor je kandideert, niet?

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx