RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe

Uiteraard zijn het niet enkel de grootste commerciële radiospelers die acte de présence geven aan de kust tijdens de zomermaanden. Ietsje meer naar het binnenland spaart ook VBRO kosten noch moeite om straks naar buiten te komen met live programma’s en nog veel meer artiesten. VBRO TE LANDE is er opnieuw van 8 juli tot en met 19 augustus 2022 op het domein De Kippe in Merkem, telkens op vrijdagnamiddag. De opnames bijwonen is helemaal gratis. Paul Bruna praat alles en iedereen aan elkaar. Het lijstje BV’s dat er optreedt is ellenlang. Namen en data kan u terugvinden op deze Facebookpagina. Een wilde greep uit het immense aanbod: Luc Steeno, John Terra, Salim Seghers, Yves Segers, Frank Valentino, Lia Linda, B-Jorn… (TB)

Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij de onafhankelijke VRT-bestuurders

De Vlaamse regering heeft vrijdag vier onafhankelijk bestuurders voorgedragen in de raad van bestuur van de VRT. Het gaat om Jo Maes, ceo van IT-bedrijf Ordina, Joeri Van den Bergh, mede-oprichter van consultant InSites Consulting, zelfstandig consultant Jacqueline Smit en Marleen Nijsten, marketingdirecteur bij energieproducent Luminus. Opmerkelijk is vooral de benoeming van de Nederlandse Jacqueline Smit (foto boven), al is het VRT-huis haar zeker niet onbekend. Ze zetelt immers al vier jaar als onafhankelijk bestuurder in de Raad van Commissarissen bij de VAR, de reclameregie van de VRT. Ook in media en mediastrategie is ze meer dan thuis. In 2013 haalde John De Mol haar weg bij Microsoft Nederland om de (toen nog) 538 Group te leiden. Nadien werd ze commercieel directeur bij de Telegraaf Media Groep.

Oekraïne bant Russische muziek en boeken

Het Oekraïense parlement bant muziek van artiesten met Russische nationaliteit uit het openbare leven. De Verkhovna Rada heeft daarvoor zondag met een tweederdemeerderheid een wetsontwerp goedgekeurd. In de toelichting bij de wet staat dat “het muzikale product van de agressor kan inwerken op separatistische stemmingen onder de bevolking”. Muziek uit Rusland zou de Russische identiteit aantrekkelijker maken en een verzwakking van de Oekraïense staat beogen, luidt het. Uitzonderingen op het verbod gelden enkel voor artiesten die de Russische invasie in Oekraïne openlijk veroordeeld hebben. Tegelijk wordt ook de import en de verspreiding van boeken en andere printproducten uit Rusland, Wit-Rusland en de bezette gebieden compleet verboden. Sinds 2016 worden boeken uit Rusland al gecensureerd.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1507: TOPzen, Fien Germijns, Nederpopcast (audio)

• Een lokaal FM-bericht uit het Gentse verborgene • Krijgt Fien Germijns haar miljoenencontract? • Lees verder

Blad 1506: Voicemod, TIPIK, GOD Radio

• Voicemod: spreek eens met een andere stem • PURE stak TIPIK in een nieuw Lees verder

Blad 1505: Radiohelden, Qmusic, hits & commercials (video)

• Dominique Crommen lanceert podcast (Vlaamse) Radiohelden • Nederland: Qmusic Foute Uur op DAB+ • Lees verder

Blad 1504: PINK!, Sonantic, Nostalgie (video)

• PINK! in de bres voor Pink Ribbon • Spotify koopt AI bedrijf Sonantic • Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Blad 1460: Radio Kroeto, MNM, Bruzz (video)

• Radio Kroeto brengt Vlaamse en Oekraïense jongeren samen • Video: de smoel van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx