RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 1498: TOPversuzRadio, DAB+ in Frankrijk, NPO Radio 2 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Versuz Radio wordt TOPversuzRadio

Wat een toeval! Net toen u zich afvroeg hoe het nog zou zijn met TOPradio, wordt daar toch wel een nieuw muzikaal gelanceerd zeker. 10 juni is het alweer zover, dan gaat TOPversuzRadio van start. Niet de makkelijkste naam om uit te spreken, maar da’s uiteraard slechts een detail. Uiteraard gaat het niet echt om een volledig nieuw radiostation, want echte kenners weten dat Versuz Radio, het eigen themastation van de Hasseltse club, online al bestaat sinds 2015. Het station komt nu blijkbaar, net als eerder ook Tomorrowland One World Radio, onder de koepel van TOPradio, al dan niet onder de noemer ‘if you can’t beat them, join them’. De focus blijft uiteraard voor de volle honderd procent op de clubscene. De Versuz resident-dj’s zorgen ieder uur van de dag voor een dik feestje, waar de luisteraars zich ook mogen bevinden. Wie de lancering wil meemaken, kan aanstaande vrijdag om 21:00 uur luisteren via DAB+, de TOPradio app of via hun website. Eerder startte TOPradio ook al de spin-offs TOPtechno en TOPbam. (DC) 

Frankrijk: Ensemble pour le DAB+

In Frankrijk heeft de radiosector de nieuwe vereniging ‘Ensemble pour le DAB+’ opgericht. Het gaat om een samenwerking waarbij Le Bureau de la Radio (de vakorganisatie van de grote particuliere nationale radiostations), SIRTI (de vereniging van onafhankelijke radiostations) en Radio France gezamenlijk communicatieacties gaan voeren voor DAB+. De Waalse zusterorganisatie maRadio.be stond model voor de nieuwe organisatie. De mededeling van de oprichting gebeurde door Roch-Olivier Maistre, voorzitter van de Franse telecom- en mediaregulator Arcom, tijdens Assises de la Radio, een onderdeel van de Paris Radio Show die eind vorige week plaatsvond. Het Franse ministerie van Cultuur zal de acties tot 1 miljoen euro ondersteunen volgens het principe “1 euro besteed voor 1 euro publiek”. De statuten worden binnenkort ingediend.

Nederland: heeft NPO Radio 2 de tv-spotjes wel nodig?

Op de Nederlandse landelijke publieke tv-zenders is sinds enkele dagen een nieuwe commercial te zien. Op de muziek van ‘Rosalyn’, van de voormalige Nederlandse rockgroep Vitesse wordt verteld waar NPO Radio 2 voor staat. “Er is maar één radiozender waar alles samenkomt. De lekkerste muziek, het laatste nieuws en de leukste mensen. Er is maar één NPO Radio 2”, aldus voice-over Stefan Stasse in de commercial. Dat de NPO opnieuw veel spots voor de marktleider in eigen land produceert, de afgelopen dagen zelfs in het blok voor het Journaal van 20:00 uur, zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij medewerkers van de andere landelijke publieke stations. Eerder zei de bekende radiojournalist Jurgen van den Berg van NPO Radio 1 hierover: “Ik zie een heleboel Radio 2. Nou als een zender het niet nodig heeft, dan is het die zender.” (RadioWereld)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1497: DPG Media, Toon Smet, Nostalgie

• De duistere dividendendans van DPG Media • Toon & Kirsten: een MNM-huwelijk • Wallonië: Lees verder

Blad 1496: Roparunradio, Vrije Radio Belsele, Contact

• Roparun (en Roparunradio) blijven dit jaar in Nederland • Vrije Radio Belsele kan eindelijk Lees verder

Blad 1495: Eiffeltoren, Bob Penne & frisson

• Parijs: eerste DAB+-testuitzendingen vanop de Eiffeltoren • Stadsradio Halle verloor ‘supervrijwilliger’ Bob Penne • Lees verder

Blad 1494: RTBF, NRK, Bjorn Verhoeven (video)

• Wallonië: persgroepen slepen RTBF voor de rechter • Noorwegen: NRK sluit populaire nieuwspagina op Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

• HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog? • NRJ zoekt uw 2000 favoriete Lees verder

Blad 1641: Joe, DAB+ in Estland, zendvermogens Nederland

• Joe start weer ‘Pakje van je Hart’ • Estland heeft dan toch goesting in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

8 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
7 juni 2022 - 23:12 23:12

Topradio, TML, Potz en nu Topversuz radio… allemaal voor ongeveer hetzelfde doelprubliek. Hoogtij dat er eens een DAB+ zender komt voor de 50 plussers, in de trand van 100percentretro.com

CROOZE team
CROOZE team
8 juni 2022 - 11:49 11:49
Antwoord aan  PVM

Beste PVM,
Mag ik je uitnodigen om jouw DAB+ radio opnieuw te scannen en af te stemmen op CROOZE. Dit lijkt me het antwoord op jouw vraag.

Veel luisterplezier!

Raf

PVM
PVM
8 juni 2022 - 21:36 21:36
Antwoord aan  CROOZE team

Beste Raf, ik luister soms naar Crooze van toen het nog Cecret was. Is leuk om naar te luisteren voor een bepaalde tijd, maar niet de hele dag, geen presentatie, geen nieuws… De muziekkeuze is ook niet bepaald voor de 50 plussers, ik ben 66 en bedoel meer muziek uit de jaren 70, 80 (discomuziek….) Muziek die je hoort op 100percentretro.com. Maar dit is een Engelstalige zender met wel informatie over de artiesten en goede muziek. Alleen jammer dat dit alleen op internet te beluisteren is!

Johnny De Ponny
Johnny De Ponny
9 juni 2022 - 16:48 16:48
Antwoord aan  PVM

Crooze …geen nieuws, geen presentatie dat is juist de max en nog super muziek op de koop toe. Ik ben fan sinds de FM frequentie in Antwerpen destijds. Geen presentatoren en sidekicks die zich belangrijker vinden dan de muziek zelf, geen stomme spelletjes en om nieuws te vergaren zijn er mogelijkheden genoeg desnoods de continu carousel van het VRT nieuws op DAB+.

Dimitri
Dimitri
7 juni 2022 - 18:36 18:36

De lekkerste muziek, valt iets van te zeggen. In Vlaanderen moeten we tot ons 50ste naar jongeren zender StuBru blijven luisteren om te ontsnappen aan andere zenders die beperkt zijn tot 40 liedjes in hun playlist.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
8 juni 2022 - 09:06 09:06
Antwoord aan  Dimitri

Klopt helemaal Dimitri, als je bij de meeste actuele zenders ook diegenen die zich richten
op het segment van “oldies” een paar uren gaat luisteren,kom je meestal de dag nadien
opnieuw dezelfde nummers tegen….
Nochtans moet het in tijden als deze makkelijker zijn om kant en klare nummers te vinden
op gespecialiseerde sites om een degelijke muziekdatabase samen te stellen, waaruit je
regelmatig een aantal nummers kan uitgooien en vervangen door minder bekende doch even goede songs die je inderdaad soms van plaat moet omzetten naar digitaal.
Heren in keurig maatpak, zoals ik vroeger reeds schreef, bepalen de dag van vandaag
de vormgeving en playlijsten van stations zonder er rekening mee te houden met de persoonlijke keuze van deejays en het luisterpubliek.
Vroeger moest je anders zijn dan de rest in het radiowereldje, tegenwoordig klinkt iedereen……helaas hetzelfde !

CROOZE team
CROOZE team
8 juni 2022 - 11:49 11:49
Antwoord aan  Dimitri

Beste Dimitri,

Mag ik je uitnodigen om jouw DAB+ radio opnieuw te scannen en af te stemmen op CROOZE. Dit lijkt me het antwoord op jouw vraag.

Veel luisterplezier!

Raf

Dimitri
Dimitri
8 juni 2022 - 22:57 22:57
Antwoord aan  CROOZE team

Ik ken Crooze en zet het zelfs regelmatig is op maar ik keek even naar het FM aanbod en dan in het bijzonder richting Joe ooit waren zij goed gestart na het wegvallen van Donna maar ondertussen afgezwakt naar een Q2.

Don`t copy text!
8
0
Deel hier gerust uw gedachtenx