RadioVisie

  • .
    .

Blad 1460: Radio Kroeto, MNM, Bruzz (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Kroeto brengt Vlaamse en Oekraïense jongeren samen

Een maand geleden brachten we al een berichtje dat Studio Sonart, de audio-productiestudio van Dieter Vandepitte in Rumst, een radiozender wilde starten om Oekraïense en Vlaamse kinderen en jongeren in ons land samen te brengen. Intussen lijkt het project stilaan klaar voor de lancering. Radio Kroeto – Oekraïens voor ‘cool’ – zal op woensdag 4 mei een eerste keer te beluisteren zijn van 14 tot 17 uur via het internet. De presentatie, een mix van Nederlands en Oekraïens, gebeurt door Nataliya Dolinska (zie video), een Oekraïense die 27 jaar geleden naar België kwam. Ze is tweetalig en werkte vroeger als voice-over in Oekraïne. Kathy Lindekens, destijds de drijvende kracht achter het radioprogramma Kattekwaad, en redactrice Sveta Vaskina, die nog maar enkele weken in België is, zorgen mee voor de inhoud. De Oekraïense radiojingles zijn ingesproken door Anna Hodorovskaya (foto boven), die in 2013 The Voice Oekraïne won. Zes Belgische partners engageerden zich voor de sponsoring. Alles is te volgen via radiokroeto.com.

Video: de smoel van de nieuwe MNM-ochtend

Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert zijn sinds gisteren de nieuwe gezichten van de ochtendshow van MNM. Dat mocht wel iets kosten vonden ze bij de VRT. “Om het nieuwe ochtendblock een smoel te geven, vonden we het belangrijk om de juiste taal te spreken. Je start niet zomaar een nieuwe ochtendshow”, aldus Steven Lemmens, nethoofd bij MNM. Creatief bureau Hurae werd gekozen na een consultatieronde voor de lanceercampagne onder het motto ‘Alles wakker!’. De campagne zal in ieder geval opvallen met alle afgeleiden voor radio, tv, bioscoop, advertenties in kranten en magazines, online advertenties, op bussen, outdoor posters, etc.

Jarige BRUZZ lanceert extra stream BRUZZ ICE

Geen nieuwe dag meer zonder een nieuwe stream. BRUZZ bestaat vandaag zes jaar en dat wordt gevierd met de lancering van de extra stream BRUZZ ICE. Elke dag presenteert Gailor Kiaku tussen 19 en 20 uur de BRUZZ ICE-radioshow op BRUZZ. Sinds meer dan een jaar speelt Gailor de meest recente ‘drops’ en verklapt hij nieuwtjes over artiesten en opkomende events. De nieuwe stream BRUZZ ICE wordt in het verlengde daarvan een plek waar muziekgenres elkaar kruisen en nieuwe initiatieven hun weg kunnen vinden naar de buitenwereld, een plek voor iedereen die jong van geest is én houdt van alles wat opborrelt vanuit de stad. Luisteren én kijken kan via deze weg.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1459: Peter Hoogland, Sander Hoogendoorn, Radio Anti-France

• Peter Hoogland maakt podcastreeks over 'The DJ's' • Nederland: petitie om Sanders Vriendenteam op Lees verder

Blad 1458: Extra Gold, NRJ Music Tour en Elliot Segal (audio)

• 'One Hit Wonder Top 100' op Extra Gold • NRJ: nieuwe editie Music Tour Lees verder

Blad 1457: MNM, Arrow Bluesbox Radio, Spotify

• Sander en Laura verdienden hun tweede MNM-bos • 60 jaar The Rolling Stones, dat Lees verder

Blad 1456: Bridger, Radio Prawda, Qmusic

• AudioValley int via Bridger auteursrechten voor onafhankelijke songschrijvers • Radio Prawda, nog een nieuw Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx