- Hoe zou het nog zijn met Radio Contact? Prima en ze laten luisteraars dromen!
- De hele lange weg terug naar boven voor NPO 3FM
- Nederlandse radiopiraten verleggen grenzen. Gaan ze daarbij te ver?
Radio Contact neemt 10 luisteraars mee naar een droomeiland
Radio Contact leeft nog, helaas enkel in Wallonië en Brussel. En ze blijven er innovatief uit de hoek komen. Na drie edities van ‘La Villa Radio Contact’ gooit men het deze zomer over een andere boeg met een nieuw concept: ‘L’île Radio Contact’. Het principe is eenvoudig. Tien luisteraars krijgen de kans om een week op een geheim droomeiland door te brengen met animatoren die 100% Feel Good zijn: de presentatoren dus. Er worden twee wedstrijden georganiseerd: de eerste dient om uit te maken welke tien luisteraars naar het eiland van Radio Contact mogen, bij de tweede kunnen de luisteraars hun volgende vakantie winnen. Misschien toch even de zuidelijke grens oversteken? (IK)
Zendermanager gelooft in de heropstandig van NPO 3FM
Dat het niet goed gaat met de Nederlandse jongerenzender NPO 3FM is een understatement. In 2015 werd een marktaandeel gehaald van 9,2%. Nog geen vier jaar later blijft daar nog maar 2,4% van over. Kopzorgen dus voor zendermanager Sharid Alles, die een jaar geleden aan het hoofd kwam. In een interview op Volkskrant.nl geeft ze aan vast te willen houden aan het huidige muziekbeleid. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5% marktaandeel heeft, ben ik weg. Daar heb je dan toch je target. Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Er is hier zo veel talent. Wij gaan het weer waarmaken, let maar op.” Meer marktaandeel moet volgens haar vooral online gehaald worden. Lees hier het complete interview. (SB)
Overschrijden grensverleggende radiopiraten een grens?
Nederlandse radiopiraten verleggen grenzen met als doel het bereik verder uit te breiden. De tijd dat ze enkel in de directe omgeving te beluisteren wilden zijn is blijkbaar voorbij. De nieuwe kick is een vrijwel landelijk bereik. Nadat eerder een trend merkbaar was om het vermogen naar 10 kilowatt of zelfs meer op te voeren, wordt dit tegenwoordig steeds vaker gecombineerd met zeer hoge zendmasten. De vraag is echter of de grens van de toelaatbaarheid niet overschreden wordt? De kans op levensgevaarlijke situaties wordt steeds groter. Uiteindelijk kunnen mensenlevens in gevaar komen. Tenminste daar duidde Agentschap Telecom in het recente verleden meerdere malen op. Een interessant stuk over dit onderwerp leest u bij XXL-radio. (IK)