RadioVisie

  • .
    .

Blad 1459: Peter Hoogland, Sander Hoogendoorn, Radio Anti-France

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Peter Hoogland maakt podcastreeks over ‘The DJ’s’

Peter Hoogland, die recent voor HLN de podcastreeks over cryptomunten produceerde, broedt alweer op een volgende podcastreeks, ‘The DJ’s’. Naar aanleiding van een wat ontluisterende video van techno-dj Deborah De Luca, die hij op zijn Facebook plaatste, ontstond een nogal pittig debat over dj’s. Wat Hoogland, die de dj-scene toch al veertig jaar van kortbij volgt, inspireerde “om maar eens een podcast over dj’s te maken, los van stijlen, hokjes of kliekjes “. Hij noemt het een ‘liefdesprojectje’. Soundengineer Sammy Merayah en comedian Roosje Pertz sprongen meteen mee op de kar. Intussen zijn al twee afleveringen opgenomen met Ramon Tapia en TLP, ‘ruw en uncut’. De podcastreeks komt binnenkort op de normale platformen, meteen met meerdere afleveringen.

Nederland: petitie om Sanders Vriendenteam op NPO 3FM te houden

Nederlandse luisteraars van ‘Sanders Vriendenteam’, de ochtendshow op NPO 3FM, zijn een petitie begonnen, waarmee ze willen voorkomen dat het programma van Sander Hoogendoorn verdwijnt. Want dat is één van de grote nieuwigheden in de plannen van Menno de Boer, die in januari Sharid Alles opvolgde die er niet in was geslaagd om de tegenvallende luistercijfers om te buigen. Presentator Sander Hoogendoorn reageerde inmiddels zelf op het initiatief: “Het is een leuke hart onder de riem. Ik wist wel dat we iets leuks hadden neergezet in de ochtend, maar ik heb een beetje onderschat hoeveel dingen er binnen zijn gekomen”, aldus de 3FM-jock. Vorige week uitte Sander zelf zijn ongenoegen over het stopzetten van zijn show. Op 23 juni aanstaande is het voor hem zijn laatste werkdag. De petitie die is begonnen door luisteraar Bastiaan Bogaard, is hier te volgen. Overigens zijn er na een week nog steeds maar 1.715 van de beoogde 200.000 handtekeningen behaald (TB)

Frankrijk: presidentsverkiezingen inspireren radiopiraten

In Frankrijk zorgen de presidentsverkiezingen blijkbaar voor een opstoot van illegale radio-uitzendingen. Zo werden op zondag 10 april de (analoge) radiosignalen van France Inter in Parijs, of minstens in een deel van de stad op 87.8 en 107.9 MHz, vanaf 20 uur weggedrukt gedurende iets meer dan twee uur. Dat zou blijken uit getuigenissen op sociale netwerken, al bevestigde France Inter ook zelf dat er iets niet pluis was in Parijs. Er werd een programma van 15 minuten in een lus uitgezonden. In Lyon zou dan weer een mysterieuze Radio Anti-France doorlopend uitzenden op de 100.0 MHz met propaganda om niet te gaan stemmen. Het uitgezonden programma, dat overigens met veel gevoel voor sound design in elkaar werd gestoken, is ook beschikbaar via Soundcloud.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1458: Extra Gold, NRJ Music Tour en Elliot Segal (audio)

• 'One Hit Wonder Top 100' op Extra Gold • NRJ: nieuwe editie Music Tour Lees verder

Blad 1457: MNM, Arrow Bluesbox Radio, Spotify

• Sander en Laura verdienden hun tweede MNM-bos • 60 jaar The Rolling Stones, dat Lees verder

Blad 1456: Bridger, Radio Prawda, Qmusic

• AudioValley int via Bridger auteursrechten voor onafhankelijke songschrijvers • Radio Prawda, nog een nieuw Lees verder

Blad 1455: Radio GRK, Voice of Peace, NPO Radio 2

• Radio GRK viert Toots Thielemans 100 • Voice of Peace herleeft eenmalig op Goede Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x