RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 1452: Radio Tequila, Marieke Elsinga, Stefan Stasse (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Tequila zette zijn feestjaar in

We schreven eerder dit jaar al dat Radio Tequila een feestjaar wacht en gisteren was het dan eindelijk zo ver: de start van het feestjaar 40 jaar Radio Tequila. Zondagvoormiddag mochten de pioniers het allemaal nog eens komen uitleggen in het wekelijkse magazine ‘Up To Date’. Die uitzending kun je hier herbeluisteren. Om 13 uur, precies 40 jaar later, mocht diezelfde Jo Van Langeveld de ‘ouverture’ nog eens overdoen met het eerste nummer ooit op Tequila, “Felicità” van Al Bano & Romina Power. Daarna wandelde Rik Van Vinkt hitgewijs van 2022 terug naar 1982, met telkens één hit uit elk jaar, met tussendoor verhalen van gebeurtenissen uit 40 jaar regionale radio.

Nederland: Marieke haakt tijdelijk af bij Mattie

Op de Nederlandse Qmusic moet Mattie het in de ochtend een tijdje zonder Marieke stellen. Marieke Elsinga liet vanmorgen via een audioboodschap weten dat ze toe is aan wat rust. De combinatie van radio en tv vergt te veel van haar krachten. Marieke maakte samen met Peter R. de Vries RTL Boulevard op de avond dat de aanslag op hem werd gepleegd. Daarnaast is ze te zien in ‘I Can See Your Voice’. “Ik krijg heel vaak de vraag ‘hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt én televisie’. Mijn antwoord is dan altijd: ‘ik vind het gewoon het allerleukste om te doen.’ Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen. Daarom ga ik de komende tijd even geen radio maken.” Het is niet duidelijk hoe lang Marieke afwezig blijft. De rest van het team blijft de ochtendshow maken op Qmusic. Ook haar tv werk ligt momenteel stil.

Stefan Stasse (NPO Radio 2) op de praatstoel bij Kicken

Patrick Kicken in gesprek met Stefan Stasse, de man achter het populaire dagelijkse NPO Radio 2 programma ‘De Staat van Stasse‘, hij die ook presenteert op NPO Radio 5 en in het verleden hetzelfde deed op televisie. Hij is ook de mannelijke voice-over van NPO Radio 2 en diverse actuele tv-programma’s. Hoe kwam hij in contact met de radio? Waarom vindt Stefan het zo belangrijk om een theater tevoorschijn te toveren in het hoofd van de luisteraar? Hoe was zijn begintijd bij de KRO waar hij onder andere samenwerkte met Eddy Keur? Hoe ziet hij de toekomst van radio? Zou hij opnieuw actie voeren als zijn radioshow weer dreigde te verdwijnen? Antwoord op deze en vele andere vragen hieronder. (Radiowereld.nl)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx