RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Blad 1451: Radio Meteor, NPO Radio 5, Veronica

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Meteor viert één jaar terugkeer in Aalter

Het is dit weekend 1 jaar geleden dat Radio Meteor zijn nieuwe radiostudio in Aalter in gebruik nam. Om dat eerste jubileumjaar te vieren houdt het lokale station zondag 10 april een feestuitzending van 10 tot 18 uur met heel wat praatgasten en leuke muziek. “Iedereen is van harte welkom om ons een bezoekje te brengen. We mogen alvast verklappen dat Chayenne van Aarle, Nick Beernaert, Herbert Verhaeghe, Bob Savenberg en nog vele anderen onze studio zullen bezoeken.” Radio Meteor mag dan wel met de studio teruggekeerd zijn van Tielt naar Aalter, het betekent niet dat Tielt wordt vergeten. Momenteel worden plannen gesmeed om de zendersite in Tielt te optimaliseren. Daarnaast zal Meteor deelnemen aan de West-Vlaamse proefmux op DAB+ die er – we blijven het herhalen – heel binnenkort aankomt.

NPO Radio 5 een week lang in het teken van ‘werkmuziek’

Hans Schiffers

NPO Radio 5 staat volgende week opnieuw in het teken van het programma ‘Arbeidsvitaminen’. In 2021 werd het 75-jarig bestaan gevierd met een hele week specifieke aandacht. Vanwege de vele enthousiaste reacties van luisteraars is er ook dit jaar weer ‘De Week van de Arbeidsvitaminen’. Goede doelen staan centraal. De dj’s van de verschillende omroepen draaien van maandag 11 tot en met donderdag 14 april tussen 06:00 en 00:00 uur verzoeknummers van medewerkers en vrijwilligers van zijn totaal ruim dertig goede doelen-organisaties zoals de Voedselbank, Stichting Aap, Muziekids en Alzheimer Nederland. Op vrijdag 15 april gaat de focus naar de arbeidsvitaminen van het publiek. Via de NPO Radio 5-app kan iedereen favoriete nummers aanvragen. (BVP)

Veronica zet de meest gestreamde (Veronica-)hits op een lange rij

Jimmy Frey zong er over in 1970: ‘Duw een beetje, er kan er nog eentje bij’. In hitlijstenland is dat het geval voor de ‘Streaming Top 1500’. Bedacht door Radio Veronica en te horen van 11 tot en met 17 april aanstaande. Het gaat om nummers die er al waren toen streaming begon, omstreeks 2010 dus. Liedjes die dezer dagen nog steeds in persoonlijke playlists staan. Waar ‘Bohemian Rhapsody’ in 2021 net niet de top 3 wist te behalen in ‘De Top 1000 Allertijden’ van Veronica, is dit legendarische nummer in de ‘Streaming Top 1500’ wel de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams. Enkel al op Spotify. De mannen van Queen zijn ook de meest genoteerde artiesten in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee The Beatles en The Rolling Stones. De volledige lijst is hier terug te vinden. Luisteren in Vlaanderen kan via de Veronica-website en alle digitale radiopakketten. (BVP)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx