RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 1448: FG-Xtra, Team Talk Radio, KL85

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

VRM legt ultimatum op aan Antwerpse FG-Xtra

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) publiceerde gisteren twee nieuwe beslissingen over enkele hangende zaken in de lokale radiosector. Zo krijgt de Antwerpse lokale radio FG-Xtra een ultimatum om zich uiterlijk op 15 mei “in regel te stellen met de erkenningsvoorwaarden”. Op de Antwerpse 107.0 MHz is vrijwel enkel non-stopmuziek te horen en dat stemt “duidelijk niet overeen met de basisvoorwaarden voor erkenning, noch met de inhoud en het profiel uit het erkenningsdossier van gcv 107FM waarop het erkenningsbesluit is gesteund”. In een ander dossier verklaarde de VRM een klacht van de vzw Lokale Radio Impakt, de beheerder van Radio Ommeland op 104.9 MHz in Oostkamp, ongegrond. De vzw stelde, overigens al in augustus vorig jaar, dat hun signaal werd gestoord door vijf andere lokale radio’s. De VRM controleerde alles meermaals, maar vond geen bewijzen. Daarnaast verwees de VRM ook nog een wat bizarre klacht tegen VRT-radio naar de prullenmand.

Het verschil tussen shockerende en confronterende reclame

PUB Magazine lanceerde met Team Talk Radio een eigen podcastreeks waarin bekroonde reclamemakers inzoomen op brandende vragen over reclame. De derde aflevering werd nu online gezet. Moet reclame shockeren om een moeilijke boodschap over te kunnen brengen? En is er een verschil tussen shockeren en confronteren? Wie aflevering 1 en 2 van deze nieuwe podcastreeks miste, kan nog steeds terecht op het Soundclound-profiel van PUB Team Talk. In de eerste aflevering had men het met Kwint De Meyer (DDB Brussels) over herhaling in reclame. Hoe vervelend vinden we dat eigenlijk? Werkt herhaling vandaag nog? En wat is het verschil tussen herhaling en herkenbaarheid? Voor de tweede aflevering dook het team van PUB de PAN-studio in met Jens Mortier (Mortierbrigade). Men had het over humor in reclame, what else? (TB)

KL85 wordt twee jaar en zoekt radiostemmen

Webradio KL85 wordt twee jaar op 10 april aanstaande. Ook in 2022 en (veel) verder wil deze club van (vooral) oud-radiomakers mét een sterk verleden, de luisteraars blijvend verwennen. De zomerprogrammering komt er al snel aan. Om alle plannen te kunnen realiseren is men op zoek naar nieuwe radiostemmen. Mocht u zich geroepen voelen om live programma’s te maken of u denkt iets andere te kunnen doen, dan is een mail naar info@kl85.net de betere oplossing. KL85 manifesteert zich vanuit zuid-West-Vlaanderen. Evenwel wordt de naam op zijn Engels uitgesproken ‘Kay El Eighty Five’. Het had ook Chinees kunnen zijn (daar zijn immers het meest potentiële luisteraars aanwezig) maar omdat de universele radiotaal algemeen Engels is, wil KL85 dan ook – toch wat de naam betreft – verstaanbaar internationaal klinken. (TB)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1447: DH Radio, Michel Follet, DAB+ Hamburg

• Hoe DH Radio de meubelen redt voor de CSA • Michel Follet te gast Lees verder

Blad 1446: Robin & Kawtar, radiojobs bij de VRT, Qmusic

• MNM: Robin en Kawtar vormen het nieuwe ochtendteam • VRT: stages bij StuBru en Lees verder

Blad 1445: ZZRock, Sublime, Radio 1 (video)

• ZZRock: een terugkeer en een erotische uitstap • Stemmen voor de langste soullijst in Lees verder

Blad 1444: Pink!, digitaal frequentieplan, Dag & Nacht Media

• Pink! etaleert zijn (haar) female influencers • Definitief frequentieplan lokale DAB+ kent moeizame start Lees verder

Belgische Targetspot wordt opgeslokt door Nederlandse Azerion

De digitale audiodivisie komt in handen van een snelgroeiend digitaal entertainment- en mediaplatform.

Blad 1639: Anja Daems, Soniq Awards, Mijn DNA Achterna (audio)

• Anja Daems vervangt Peter Verhulst op Radio2 • Op zoek naar de beste audioreclame Lees verder

Blad 1637: Fabian Hermans, luistercijfers Frankrijk, Adformatie

• Fabian's radiodebuut met NRJ 40 • Frankrijk: zit radio in vrije val? • Nederland: Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johnny De Ponny
Johnny De Ponny
6 april 2022 - 16:56 16:56

FG houd zich nu al niet aan de regels via de gekaapte 107MHz laat staan hoe hun nieuw dossier voor de 98MHz er gaat uitzien.

Marc
Marc
6 april 2022 - 16:24 16:24

De vrt had zich zo geweerd tegen reclame van oa tunein, voor die sentimentele sonos bezitters!

Danny Adriaensen
Danny Adriaensen
6 april 2022 - 16:20 16:20

Wat is er zo bizar aan die klacht tegen de VRT ? Zelf heb ik dat ook al ondervonden (zoals de meesten, veronderstel ik, die internetradio gebruiken) en buiten het feit dat het voor de luisteraar enorm storend is vindt ik het persoonlijk ook niet kunnen bij een openbare omroep. De commerciëlen doen maar, maar als openbare omroep op die manier extra reclame pushen is ‘in my humble opinion” not done. Maar ja, zoals de VRM reeds zegt, ze overtreden geen enkele wet of richtlijn hieromtrent. Zou anders wel eens aangekaart mogen worden.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx