RadioVisie

  • .
    .

Blad 1447: DH Radio, Michel Follet, DAB+ Hamburg

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hoe DH Radio de meubelen redt voor de CSA

Bij de CSA, de Waalse mediaregulator, halen ze wellicht opgelucht adem nu ze daar een delicaat radiodossier, dat hen al ruim 2,5 jaar achtervolgde, kunnen afsluiten. Herinner u dat bij de erkenningsronde in de zomer van 2019 het frequentiepakket van DH Radio aan nieuwkomer LN24 was toegewezen. Een politiek stinkende beslissing, aldus uitgever IPM, eigenaar van DH Radio, dat hierover bij de Raad van State nog steeds een procedure had lopen. De Raad van State had overigens in twee voorlopige arresten de argumenten van DH Radio al aanvaard, waardoor de CSA verplicht werd de licentie van LN24 tijdelijk op te schorten. Door die procedure bleven, naast DH Radio, ook de licenties van NRJ, Fun en Contact een onzekere zaak. Intussen heeft IPM zich ingekocht in het financieel noodlijdende LN24 en komt er een integratie met DH Radio. Voor de CSA was dit het sein om de omstreden licentie op FM en DAB+ opnieuw toe te kennen aan DH Radio. Dat gebeurde eenparig op de vergadering van 24 maart. Hierdoor kan de procedure bij de Raad van State worden stopgezet. Ook de licenties van NRJ, Fun en Contact worden nu definitief. Of hoe de CSA in deze kwestie alsnog zijn gezicht kon redden dankzij IPM.

Michel Follet te gast bij Kris Wauters op Joe

Michel Follet. Het is al even geleden dat we hem op de radio hoorden met een eigen programma. Het is dan ook niet abnormaal dat de jongere generaties luisteraars hem niet meer kennen. Ooit gestart in de Antwerpse vrije radioscène prijkten nadien op zijn CV: Radio Donna, Radio 2 (zowel in Vlaanderen als in Nederland), Mango en Joe. Naar deze laatste zender, waar hij trouwens achter de schermen nog steeds werkt, keert hij nu terug. Eenmalig weliswaar. Aanstaande zondag is hij te gast in het programma ‘Zot gedraaid’ van en met Kris Wauters (10:00-12:00 uur). Michel belooft zijn Georges Delerue voor één keer thuis te laten, maar wel onder andere Godley & Creme en Maurane mee te brengen, naast een resem aanstekelijke verhalen. Dat laatste is een geweldige kans voor zij die hem niet (meer) kennen… (TB)

Doorbraak wenkt voor tweede DAB+ in Hamburg

Het lijkt er op dat de tweede particuliere DAB+ in Hamburg toch op korte termijn van start zou kunnen gaan. Volgens het Duitse SatelliFax ​​werden verschillende programma-aanbieders op de hoogte gebracht dat de technische capaciteiten tegen mei 2022 beschikbaar moeten zijn. Ostseewelle, een van kandidaten voor de tweede mux, bevestigt het zelfs op zijn website. De start van de tweede particuliere DAB+ in Hamburg was uitgesteld vanwege een juridisch geschil. Operator Uplink Network had bij de bestuursrechter in Schleswig beroep aangetekend tegen de gunning van de multiplex aan concurrent Media Broadcast. Tegelijk werd geëist op de start van de mux op te schorten. Het blijft vooralsnog onduidelijk of er al een uitspraak gebeurde of een minnelijke schikking werd getroffen. Op de website van de rechtbank is alvast geen informatie te vinden.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1446: Robin & Kawtar, radiojobs bij de VRT, Qmusic

• MNM: Robin en Kawtar vormen het nieuwe ochtendteam • VRT: stages bij StuBru en Lees verder

Blad 1445: ZZRock, Sublime, Radio 1 (video)

• ZZRock: een terugkeer en een erotische uitstap • Stemmen voor de langste soullijst in Lees verder

Blad 1444: Pink!, digitaal frequentieplan, Dag & Nacht Media

• Pink! etaleert zijn (haar) female influencers • Definitief frequentieplan lokale DAB+ kent moeizame start Lees verder

Blad 1443: Radio 2, Qmusic, Schwarzwaldradio

• Radio 2 Zomerhit breidt uit naar zes kustshows • Nederland: Jordi Warners verlaat Qmusic Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
6 april 2022 - 09:26 09:26

Het is toch steeds hetzelfde liedje “if you can’t beat them, buy them” LN24 opgekocht
voor een “habbekrats” en daardoor stellen zij hun frequentie veilig !

David
David
5 april 2022 - 20:40 20:40

Michel Follet, blij hem straks nog eens te horen. Absolute favoriet, binnen mijn persoonlijke top 3 van radiomakers. Ben hem vaak blijven volgen. Met zijn zachte en rustige stem, uniek timbre, nooit vervelend. Maakte Donna mee groot (wie herinnert zich niet de start van Donna -en het kapotte koffiezetapparaat-) in de ochtend en in het weekend (de hitkwis zo vaak beluisterd op zaterdag; misschien ook op zondag (?) ), mocht ook -jammergenoeg- Donna mee afsluiten. Enorm fijn ochtendprogramma op Mango en een aantal mooie realisaties op Joe. Botste onlangs in mijn zoektocht nog op Mixcloud op twee gastprogramma’s op Minerva. Dus zaterdag staat de radio nog eens op Joe.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx