RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 1446: Robin & Kawtar, radiojobs bij de VRT, Qmusic

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

MNM: Robin en Kawtar vormen het nieuwe ochtendteam

Over het afscheid van Peter Van de Veire bij MNM is genoeg (digitale) inkt gevloeid, maar de vraag blijft: wie gaat er nu de “Grote Pet” opvolgen in de ochtend? Tijdens de paasvakantie mag Evelyn De Backer de stoel warm houden, maar op dinsdag 19 april pakt de jongerenzender van de VRT uit met een vernieuwd ochtendblok. Volgens onze altijd goed geïnformeerde bronnen komt die eer toe aan Robin Keyaert en Kawtar Ehlalouch (foto boven). De twee verzorgden in de zomer van 2021 samen al twee maanden lang de MNM-ochtendshow en kennen dus al het klappen van de ochtendzweep. Bovendien deed Robin, aan de slag bij MNM sinds september 2020, al de ochtend in het weekend en Kawtar, die in de zomer van 2018 debuteerde bij MNM, zat intussen al enkele jaren in het ochtendteam van Van de Veire. Op de officiële VRT-bevestiging zal u nog even moeten wachten, maar weet dat u het bij RadioVisie voor het eerst hebt gelezen.

VRT: stages bij StuBru en researcher bij Radio 1

Op de VRT-website staan er enkele plekjes open voor de radiovloer. Bij Studio Brussel organiseert men op woensdag 27 april een stagedag. Dan worden de stagiairs geselecteerd voor de periode vanaf juli tot december 2022. Een stagiair op Studio Brussel wordt ingezet op de programma-redactie en loopt dubbel met een programmamedewerker. Solliciteren kun je nog tot 17 april via deze link. Bij de nieuwsredactie is er een vacature als redacteur bij radioduiding voor de programma’s De Ochtend en De Wereld Vandaag. Je gaat aan de slag als researcher en bereidt interviews voor die een van de presentatoren op de radio doet. Je maakt audio-opnames en (archief)montages. Je zet de uitgezonden programma-items online voor Radio 1 en VRT NWS. Meer info via deze link.

Nederland: de ene Q is de andere niet

Voor de rechtbank in Amsterdam is vandaag een proces gestart waarbij concertorganisator Q-dance een verbod eist op het uitzenden en promoten van dancemuziek bij de Nederlandse Qmusic. De zaak sleept al lang aan. In 2005 troffen Q-dance en Qmusic al een schikking. De organisator wilde toen niet dat het radiostation de naam Qmusic zou gebruiken, omdat die te veel op Q-dance zou lijken. De partijen kwamen toen overeen dat beide namen naast elkaar konden bestaan, maar dan mocht Qmusic niet actief dancemuziek promoten. Q-dance stelt nu dat de zender met een danceprogramma op zaterdagavond de toen gemaakte afspraken schendt. Volgens Qmusic hadden de afspraken uit 2005 enkel betrekking op hardstyle en niet op de dancemuziek die in het nieuwe programma wordt gedraaid. Qmusic zegt de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet te zien.


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx