RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 1444: Pink!, digitaal frequentieplan, Dag & Nacht Media

Pink! etaleert zijn (haar) female influencers

Bij Pink!, dat mikt op een vrouwelijk publiek van 20 tot 45 jaar, hoor je vanaf maandag 4 april female influencers doorheen de dag met items, actuele topics en info. Het gaat om Aiko Vanparys (5.871 volgers op Instagram en 7.465 op TikTok), Giana de Kat (17.900 volgers op Instagram en 108.300 op TikTok) en Marcia Matthys (3.995 volgers op Instagram en 176.300 op TikTok). Daarnaast is er ook nog Sarah Laseure, al voldoet zij – althans niet zichtbaar – aan het profiel van influencer, maar ze is wel professioneel beslagen in presentaties en video-architect. Voorts starten de podcast ‘Seksklap’ (op woensdagavond), ‘Taboebs’ (op zaterdagvoormiddag) en de PINK 50 (op zaterdagnamiddag). Vanaf 11 april start Lennart Creël een volledig live ochtendblok tussen 6 en 9 uur.

Definitief frequentieplan lokale DAB+ kent moeizame start

Vlaams volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele heeft aan minister van Media Benjamin Dalle enkele schriftelijke vragen gesteld over de stand van zaken van het frequentieplan voor de lokale en bovenlokale DAB+. Volgens Dalle komen de onderhandelingen met de buurlanden traag op gang en zijn ze nog prematuur. “Die onderhandelingen zullen in principe samen verlopen met de andere gemeenschappen en het BIPT en worden op administratief niveau gevoerd en zijn voornamelijk zeer technisch van aard. Er was al een eerste verkennend overleg met het Verenigd Koninkrijk op 23 november 2021 en een vergadering met Duitsland en Frankrijk op respectievelijk 17 februari 2022 en 8 maart 2022. Met Nederland wordt gezocht naar een geschikte datum voor een overleg. Sommige buurlanden wensen te streven naar globale akkoorden over wederzijdse (gewijzigde) DAB+-frequentieplannen, wat het proces kan bemoeilijken en vertragen. Het is nog te vroeg om op dit ogenblik een uitgebreidere verslaggeving te geven. Er kan ook pas een definitief frequentieplan in voege treden op het moment dat er een akkoord is met alle betrokken partijen”, aldus Dalle.

Nederland: podcastuitgever Dag en Nacht Media overgenomen

Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland, wordt overgenomen door het Deense podcastbedrijf Podimo. Daar zal je voortaan een vast bedrag moeten betalen voor de podcasts. Dat is het slecht nieuws, maar het goede nieuws is: het abonnement kost slechts 5 euro per maand, en je kan zoveel podcasts beluisteren als je zelf wil. Voor de podcasters is het ook goed nieuws, want dankzij deze extra inkomsten kunnen zij verder werken aan kwalitatieve podcasts. Alhoewel het natuurlijk nog valt af te wachten wat de verdeelsleutel zal zijn, en hoeveel concrete inkomsten zij uit deze deal halen. (HVG)


Spotlight
Blad Gemist?
Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

Blad 1788: Benjamin Dalle, Radio Ludo, Creative Belgium Awards

• Minister Dalle schept (bijna) duidelijkheid over mux 11A • Ludo ging shoppen bij Pors • Bekroond: de creatiefste Belgische radio- en audiocampagnes
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
1 april 2022 - 21:07 21:07

Wat zouden ze willen bij de vrije radio? 2 pakketten per provincie, met dat gedacht dat er … zoveel regionale werking is, dat we mooi ?8 radios per pakket hebben, en dan mss wat themazenders? En wat zou de minister vinden van doorgroeimogelijkheden? Van lokaal naar provincie of nationaal?

Filip
Filip
2 april 2022 - 18:54 18:54
Antwoord aan  Marc

Het is al jaren LOKALE RADIO

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx