Radio 1 wil graag Boney M in de Classics 1000
Radio 1 opende deze morgen de stembus voor de jaarlijkse Classics 1000. De uitzenddata staan nog niet vermeld op de website van Radio 1, maar we durven aannemen dat het opnieuw een bezigheid wordt voor de paasvakantie en die start dit jaar op 4 april. Stem nu op jouw drie favoriete nummers aller tijden via deze link of via de Radio 1-app en luister binnenkort naar de volledige top 1000. Maar nu even ter zake: we vragen ons namelijk ernstig af wie bij Radio 1 de bijhorende fotomontage heeft gemaakt en/of goedgekeurd. Met name Boney M, centraal op de foto, stond nog nooit in de Classics 1000 lijst en, los nog van het feit je Boney M ook nooit in de normale playlists van Radio 1 zal vinden, staat er zelfs in de suggestielijst niet één liedje van Boney M om op te stemmen. Iemand van de lay-out moet vast gedacht hebben: “eens zien of ze het in de gaten hebben“. Wij alvast wel…
Ook jingle-zangeres Claire Stewart maakte plaatjes



Claire Stewart was eind jaren 50, begin jaren 60 leadzangeres bij PAMS. Ze zong geweldige solo’s in series 15 (Are you constantly on the go, trying to improve your status quo?) en series 16 (I had a ball in Big D). Een enkele keer nam ze de home town song voor haar rekening. In dit geval voor Duluth, Minneapolis. De home town song werd vanaf 1961 geproduceerd als onderdeel van series 16 – Sound of the city – voor minstens honderd radiostations in de VS als ode aan de stad waar een radiostation operationeel was. Een instant hit! Claire Stewart is te zien is op de ‘hoes’ van series 15, Living radio van PAMS. Ze nam ook eigen liedjes op, zoals deze 78-toeren ‘Love for you, my daddy’ uit 1951. (Jingleweb)
ANP maakt al 85 jaar radionieuws in Nederland
Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maakte op 17 maart 1937 het allereerste bulletin voor de radio. Het was niet het allereerste radionieuws. Het werd eerder al verzorgd door persbureau M.S. Vaz Dias. Maar hun berichten waren in eerste instantie deels gecodeerd en bedoeld voor krantenredacties. Tot halverwege de jaren ’90 was op de publieke zenders de “Radionieuwsdienst verzorgt door het ANP” te horen. Daarna deed de NOS het zelf, zoals dat al jaren gebruikelijk was op tv. Het ANP vond nieuwe afnemers bij de inmiddels in Nederland gestarte commerciële radio, die aldus geen eigen redactie moesten betalen. De laatste jaren schakelen landelijke zenders meer en meer eigen nieuwslezers in die zich aanpassen aan de stijl en doelgroep van de zender. (KI)