RadioVisie

  • .
    .

Blad 1429: Radio Rand, DAB+ Vlaams-Brabant, Stadsradio’s en Oekraïne

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

RadioRand nu ook in Gooik via FM te beluisteren

RadioRand is sinds gisteren ook te beluisteren via de 103.9 MHz in de omgeving van Gooik, alias ‘de parel van het Pajottenland’. De lokale radio voor het Pajottenland ging in oktober al van start via twee van de drie frequenties, met name in Asse (106.4) en Dilbeek (105.9), maar de derde frequentie werd een moeilijker bevalling omdat de watermaatschappij al enkele jaren geen lokale radio’s meer wil toestaan op de watertoren van Oetingen (Gooik) en er in deze gemeente geen onmiddellijke alternatieven beschikbaar waren. Uiteindelijk werd met de gemeente een overeenkomst bereikt om de antennes te plaatsen op een lichtmast op het voetbalplein naast de gemeentelijke sporthal Koornmolen in deelgemeente Strijland. TVV Sound zorgde dinsdag voor de plaatsing van de installatie. Overigens is de 103.9 in die buurt sowieso een zeer zwaar gestoorde frequentie, omwille van het hoge vermogen van Bel RTL in Brussel op 104.0 MHz. RadioRand is in de regio sinds enkele dagen overigens ook via DAB+ (10B) te beluisteren.

Lokale DAB+ in Vlaams-Brabant: Leuven is in de lucht

Vers van de pers: zoals we vorige vrijdag al meegaven is vanaf nu ook de DAB+-zender in Leuven, onderdeel van de lokale mux Vlaams-Brabant via blok 10B, in de lucht sinds vanmiddag om 15 uur. Vrijdagnamiddag was de zender in Brussel al geactiveerd. De acht deelnemende lokale radio’s – Bruzz, Stadsradio Halle, Radio Demerstad, Stadsradio Tienen, Radio Victoria, Radio Moetoen, Radio Rand en Radio Scorpio  – kun je vanaf nu ook in grote delen van het oosten van Vlaams-Brabant ontvangen. De antennes staan in Leuven op een hoogte van 94 meter en de zender heeft eveneens een ERP van 1 kilowatt.

Ook de Stadsradio’s ‘in het geweer’ voor Oekraïne

Ook Stadsradio Vlaanderen gaat, samen met een groep lokale stadsradio’s, morgen – donderdag 17 maart – een speciale benefietuitzending maken voor Oekraïne, live vanop de Veemarkt in Mechelen. Om 8 uur wordt het startschot gegeven door zanger Gunther Neefs. Om 11 u komt Garry Hagger. Er wordt live uitgezonden met interviews en reacties van hulporganisaties. Uiteraard wordt ook het rekeningnummer 12-12 uitgebreid gepromoot om de luisteraars aan te sporen de slachtoffers van de oorlog te steunen. Naast Stadsradio Vlaanderen, te beluisteren via 14 FM-frequenties en dab+, doen ook de lokale Stadsradio’s Moetoen, Rivierenland, Kempenland en Tienen mee, maar de lijst kan eventueel nog uitbreiden. De Stadsradio’s Rivierenland en Tienen kun je ook via DAB+ beluisteren in respectievelijk Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant

Oekraïne 12-12 op de Groenplaats: de live-optredens

De ene in Mechelen, maar de grote radiozenders – Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe, Nostalgie – doen het op de Groenplaats in Antwerpen. We brachten alle info daarover hier al. Wat we nog niet wisten was de line-up van de artiesten die live zullen optreden. Niels Destadsbader is de vroegste vogel om 8 uur ’s morgens, daarna volgen Laura Tesoro (9:30 uur), Jaap Reesema & Pommelien Thijs (11:00 uur), Camille (12:00 uur), Lize Feryn & Aster Nzeyimana (De Robots) (13:00 uur), Bart Peeters (16:00 uur), Meau (17:00 uur) en Novastar (18:00 uur) Alles is live te volgen in Antwerpen zelf, maar ook via je radio, online én via je televisie.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1428: Eiffeltoren, Bundesmux, IABM (video)

• De IJzeren Dame van Parijs pronkt met DAB+-antennes • Duitsland: eerste Bundesmux breidt uit Lees verder

Blad 1427: Sylvain, Stan, een quiz en DRM (audio)

• Zondagochtend, Radio 2 en De Pré Historie • Sommige examens zijn wél leuk • Lees verder

Blad 1426: Tom Vandenbulcke, Radio 1, Bel RTL

• Tom Vandenbulcke maakt transfer van Radio 1 naar de Buffalo's • Luisteraar wil minder Lees verder

Blad 1425: Audio Brothers, Amp, DAB+ in Oostenrijk

• Hoe Audio Brothers VRT Radio 1 in een nieuw audiojasje stak • Amp: Amazon Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
16 maart 2022 - 20:44 20:44

De 103.9 FM is inderdaad reeds jaren een frequentie waar je niks kan mee aanvangen
in de regio Asse-Ternat-Lennik, omdat Bel-RTL op full power over de 104 FM heerst….

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx