RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 1428: Eiffeltoren, Bundesmux, IABM (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De IJzeren Dame van Parijs pronkt met DAB+-antennes

Op de Eiffeltoren in Parijs werd deze voormiddag de bestaande antenneconstructie bovenop de historische ‘IJzeren Dame’ nog eens verhoogd met zes meter. Zoals we gisteravond al meldden gaat het om DAB+-zendantennes, die geplaatst werden in opdracht van de TDF Group, de operator die de zendfaciliteiten op de Eiffeltoren beheert. De plaatsing zelf liep wat vertraging op, omdat in de vroege ochtend de weersomstandigheden niet meezaten, met veel regen en laaghangende wolken. Uiteindelijk duurde het tot iets na 11 uur voor er voldoende zichtbaarheid was en de helikopter kon opstijgen, met aan een kabel de nieuwe 350 kg zware topbuis waarop de antennes al volledig gemonteerd waren. Het gaat om twee keer vier rondstralers van Sira-Kathrein. TDF heeft nog niet gezegd voor welke multiplexen deze antennes zullen gebruikt worden. Op de video hieronder spoel je best onmiddellijk door naar minuut 14.

LIVE: Eiffel Tower in Paris grows taller

LIVE: Eiffel Tower in Paris grows tallerThe iconic Eiffel Tower in Paris will be taller after the installation of a six-meter-high antenna.#EiffelTower #Paris #Reuters #Live #News

Posted by Reuters on Tuesday, March 15, 2022

Duitsland: eerste Bundesmux breidt uit naar 161 zenders

In Duitsland breidt Media Broadcast het zendernetwerk van de eerste Bundesmux verder uit. In zeven deelstaten komen er dit jaar nog eens 12 nieuwe zenderlocaties bij. Het gaat vooral om plattelandsregio’s, want in de stedelijke gebieden heeft de mux al een zeer sterk netwerk. De eerste zender wordt morgen (16 maart) geactiveerd in Reutlingen (Baden-Württemberg). Het wordt tevens de 150ste zender in het grootste DAB+-ensemble ter wereld. De overige 11 zenders komen in de volgende maanden achtereenvolgens in Eisenhüttenstadt, Petkus (beide Brandenburg), Pfaffenhofen, Unterringingen (beide Beieren), Güstrow, Torgelow (beide Mecklenburg-Voor-Pommeren), Steinkimmen, Uelzen (beide Nedersaksen), Zwickau (Saksen), Hennstedt en Süderlügum (beide Sleeswijk-Holstein). Het zendernetwerk van de landelijke mux in blok 5C zal eind dit jaar in totaal 161 locaties omvatten. De binnenontvangst zal toenemen tot 74,6 miljoen inwoners of ongeveer 90 procent van de bevolking. De mobiele ontvangst zal naar verwachting eind 2022 bijna 97 procent zijn, waarbij het bereik langs de snelwegen meer dan 99 procent bedraagt. De eerste Bundesmux bevat de vier programma’s van Deutschlandradio en negen private radiostations.

Bedrijven van omroep- en mediatechnologie boycotten Rusland

IABM — de internationale handelsvereniging voor leveranciers van omroep- en mediatechnologie — lanceert het collectief ondersteuningsplatform ‘Stand with Ukraine’. Het is een ​​reactie van de industrie op de Russische invasie in Oekraïne. De organisatie wil optreden als bemiddelaar en katalysator als leden hetzij vrijwillige verklaringen over hun standpunt over het conflict willen verspreiden, financiële steun willen geven aan humanitaire inspanningen in Oekraïne of toezeggingen of de verzending van producten aan Rusland willen opschorten. Als 21 leden hebben intussen hun leveringen en steun aan Rusland stopgezet, maar de lijst groeit nog dagelijks aan.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1427: Sylvain, Stan, een quiz en DRM (audio)

• Zondagochtend, Radio 2 en De Pré Historie • Sommige examens zijn wél leuk • Lees verder

Blad 1426: Tom Vandenbulcke, Radio 1, Bel RTL

• Tom Vandenbulcke maakt transfer van Radio 1 naar de Buffalo's • Luisteraar wil minder Lees verder

Blad 1425: Audio Brothers, Amp, DAB+ in Oostenrijk

• Hoe Audio Brothers VRT Radio 1 in een nieuw audiojasje stak • Amp: Amazon Lees verder

Blad 1424: PINK!, Deutschlandradio, SLAM!

• PINK! vervangt Westradio in Koksijde • Deutschlandradio breidt uit naar Duitstalig Zwitserland • Nederland: Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Blad 1460: Radio Kroeto, MNM, Bruzz (video)

• Radio Kroeto brengt Vlaamse en Oekraïense jongeren samen • Video: de smoel van de Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
jaques
jaques
15 maart 2022 - 17:14 17:14

straffe beelden, bedankt Radiovisie 🙂

eric
eric
18 maart 2022 - 17:12 17:12
Antwoord aan  jaques

Inderdaad, niet voor mensen met hoogtevrees.
Dat is schijnbaar een proef om bij de brandweer in Parijs aangenomen te worden, te voet aankomen bovenop de toren. Zoniet ben je niet aangenomen. (niet op de antennes natuurlijk)

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx