RadioVisie

  • .
    .

Blad 1425: Audio Brothers, Amp, DAB+ in Oostenrijk

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Hoe Audio Brothers VRT Radio 1 in een nieuw audiojasje stak

We schreven eerder al dat het Nederlandse Audio Brothers mocht instaan voor het nieuwe audiojasje dat de Vlaamse Radio 1 sinds 24 januari kreeg aangemeten, onder de noemer ‘Alles begint bij luisteren’. Je kunt het volledige pakket nu ook online beluisteren. Het in 2012 opgerichte Amsterdamse radio imaging & jingle bedrijf mocht na een internationale pitch het custom jingle pakket creëren. “Het was de verantwoordelijkheid van Audio Brothers om ervoor te zorgen dat de merkidentiteit en -toon niet verloren gingen in de ongestructureerde, kakofonie van alledaagse waanideeën, maar in plaats daarvan een harmonieus, melodisch en ritmisch samenspel werden dat helpt om merkwaarde en marktaandeel te winnen.” Het jinglepakket bestaat uit een top-of-the-hour, news imaging, show starts en flow jingles. “Audio Brothers begrijpt heel goed hoe we VRT Radio 1 in de toekomst willen laten evolueren op vlak van audio branding. Radio 1 verenigt vele werelden, die ze perfect aanvoelen en vertalen in hun composities. Hun interessante muzikale aanpak en de nauwe samenwerking zijn een pluspunt voor ons”, aldus Alain Ryckman, hoofd van het Radio Imaging Team VRT.

Amp: Amazon maakt van iedereen een radio-dj

Amazon onthulde deze week ‘Amp’, een nieuwe app die dj’s maakt van de eigen radioshows van gebruikers. De app ligt in verlengde van wat onder meer Clubhouse en Spotify al doen met live-content. Amazon, dat eveneens eigenaar is van Twitch (live-videostreaming) en Audible (podcasts) wil met Amp de gebruikers de kans geven om in een eigen liveshow, die ze kunnen aanbieden via de slimme Echo-luidsprekers, ‘extra inhoud’ aan te bieden. Zo kunnen bellers deelnemen en vragen stellen. De ‘hosts’ kunnen in realtime muziek afspelen met hun publiek, en hun shows vooraf plannen. Dj’s kunnen kiezen uit een bibliotheek met miljoenen nummers die door Amazon zijn gelicentieerd. In een blogpost zegt het bedrijf dat Amp gebruikers de kans geeft om “radio opnieuw uit te vinden”. Amazon heeft daarnaast populaire artiesten, waaronder Nicki Minaj, Pusha T en Tinashe, maar ook influencers en radiopresentatoren, aangetrokken om content te maken voor de app.

Oostenrijk: KommAustria bereidt nieuwe DAB+ multiplexen voor

Uit de bevraging van KommAustria, de telecom- en mediaregulator van Oostenrijk, over de toekomst van DAB+, blijkt dat er vooral in de westelijke deelstaten grote belangstelling is voor regionale en lokale distributie via DAB+. Er was ook belangstelling voor landelijke distributie, al opteren sommige kandidaat-operatoren ook voor grotere regio’s, zoals meerdere deelstaten. De openbare bevraging vond plaats in oktober vorig jaar. In totaal waren er 19 blijken van belangstelling. KommAustria gaat de belangstelling nu evalueren. Opmerkelijk is dat de regulator de deur op een kier zet voor een versoepeling van de – in Oostenrijk behoorlijk strenge – regelgeving op de mediaconcentratie. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van dit jaar een keuze te maken over toekomstige muxen, om die in het derde kwartaal open te zetten voor kandidaturen. Nieuwe multiplexen zouden dan tegen het voorjaar van 2023 van start kunnen gaan.


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx