RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1424: PINK!, Deutschlandradio, SLAM!

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

PINK! vervangt Westradio in Koksijde

Verrassing aan de Vlaamse westkust, want daar is sinds gisteravond (woensdag) om 20 uur de internetradio PINK! ook te beluisteren via de 104.8 MHz. Deze lokale FM-frequentie behoorde sinds 2018 toe aan Westradio. Het radioproject, dat mikt op vrouwen tussen 20 en 45, kondigt tegelijk aan dat het nog dit voorjaar ook via de West-Vlaamse regionale DAB+ – die er heel binnenkort aankomt – zal te horen zijn. Westradio staat echter niet op het lijstje van West-Vlaamse deelnemers en het is ons onduidelijk of het alsnog mogelijk is om daarin ‘in te breken’. PINK!, dat eind december het levenslicht zag, lanceerde intussen ook een gloednieuwe website met meer plaats voor nieuws en interactie met de luisteraar. Afgelopen zaterdag werd van 13 tot 16 uur de eerste PINK 50! uitgezonden, met de 50 meest gestreamde (vrouwen)platen in Vlaanderen. En zoals we eerder al schreven zijn vanaf midden maart een aantal Vlaamse vrouwelijke influencers te horen zijn op de zender.

Deutschlandradio breidt uit naar Duitstalig Zwitserland

Verrassing ook in Duitstalig Zwitserland, want daar zijn de drie programma’s van Deutschlandradio – Deutschlandfunk, Deutschlandfunk Kultur en Deutschlandfunk Nova – via DAB+ te beluisteren in Duitstalig Zwitserland. De netbeheerder digris heeft de zenders toegevoegd aan zijn ensembles Berner Oberland (blok 6A), Zuidoost-Zwitserland (blok 8B) en Oberwallis (blok 9D). In het noorden en oosten van Duitstalig Zwitserland waren de programma’s al te ontvangen via de zenders van Duitslands eerste landelijke multiplex (blok 5C) vlakbij de grens, dankzij de zendersites van Blauen, Feldberg/Schwarzwald, Hochrhein, Höchsten en Pfänder.

Nederland: SLAM! betaalt uw tankbon terug

U hebt vast ook al gemerkt dat de brandstofprijzen momenteel door het dak gaan, in Nederland zelfs nog meer dan in België. Bij de Nederlandse jongerenradio SLAM! levert dat inspiratie op voor de SLAM! Tank 4-daagse. Vanaf vandaag (donderdag 10 maart) tot en met zondag 13 maart 18.00 uur vergoedt het radiostation in elk programma een tankbon van een luisteraar. Luisteraars kunnen hun tankbon via de app van SLAM! inzenden. Als hun naam wordt genoemd in de uitzending, dan hebben ze 15 minuten de tijd om naar de studio te bellen. Als dat lukt, dan vergoedt SLAM! de tankbon. Meer info is te vinden op de website van SLAM!.


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx