RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1423: Peter Hoogland, EGTA, The Moscow Times

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Peter Hoogland maakt nieuwe HLN-podcast over cryptomunten

Look who’s talking (again): Peter Hoogland (foto bovenaan) produceerde samen met Kim Londers de nieuwste HLN-podcast “Crypto in 1-2-3”, een tiendelige reeks die op een toegankelijke manier de geheimen van het crypto-ecosysteem wil ontsluieren. De redactie was in handen van Ilse Himschoot, maar het zijn Peter Hoogland en Kim Londers die je audiogewijs begeleiden doorheen de wereld van de bitcoins en andere virtuele munten. Wat is crypto en vanwaar komt de bitcoin? Zullen de virtuele munten onze huidige manier van betalen vervangen? Zijn cryptomunten wel veilig? Wat zijn de mythes en misvattingen rond crypto? Hoe begin je er eigenlijk aan en is dat wel een goed idee? Luisteren kan via deze weg.

Ook EGTA bant Russische mediagroepen

EGTA, de wereldwijde vakorganisatie voor radio- en televisieregies, heeft alle Russische zenders uit de organisatie gezet. Het gaat om EMG (Europa Media Group), Everest Sales, Gazprom-Media, Media-1, NRA (National Advertising Alliance) en Russian Media Group. Binnen EGTA werden eerder al diverse humanitaire acties en inzamelingsacties gelanceerd. EGTA zal waar mogelijk helpen de acties te coördineren. Daarnaast zal de organisatie 100.000 euro doneren aan zowel de Oekraïense media als aan humanitaire instellingen en nodigt zij andere verenigingen in heel Europa uit soortgelijke maatregelen te overwegen. EGTA blijft ook in nauw contact met de Oekraïense collega’s en zal de besprekingen met de leden voortzetten – waarbij men oproept en hoopt op een spoedig einde van de vijandelijkheden en een terugkeer naar het respect voor de democratie.

DPG Media geeft onderdak aan The Moscow Times

De redactie van het onafhankelijke Russische nieuwsmedium The Moscow Times mag voorlopig zijn intrek nemen op het hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam, waar ook de redacties van De Volkskrant, Trouw en Het Parool zitten. The Moscow Times, dat al dertig jaar bestaat, zag zich genoodzaakt om Rusland te verlaten, het gaat daarbij om een tiental journalisten. Erik Roddenhof, CEO van DPG Media: “We doen dit vanuit het belang van onafhankelijke en vrije journalistiek. Waar ook ter wereld. Als collega’s in zo’n situatie terechtkomen, dan bieden wij hen vanzelfsprekend onderdak aan in ons journalistieke huis zodat zij hun essentiële werk kunnen voortzetten. Andere uitgevers zouden waarschijnlijk precies hetzelfde doen.(TB)


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx