RadioVisie

  • .
    .

Blad 1420: 12-12, Mega Radio, Union Jack Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook Waalse mediagroepen eendrachtig achter 12-12

Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Franstalig België gaan de grote mediagroepen – RTL Belgium, RTBF en NGroup – samenwerken om Oekraïne te helpen in het kader van het Belgische 12-12 Consortium. De zenders gaan via al hun platformen een spot uitzenden om “de vrijgevigheid van hun publiek aan te moedigen”. Het 12-12 Consortium verenigt verschillende Belgische humanitaire organisaties die fondsen werven tijdens humanitaire crises. Het gaat om Caritas International, Médecins du Monde, Handicap International, Oxfam-Belgium, Plan International Belgium, het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis-Vlaanderen en UNICEF België.

Duitsland/Oostenrijk: Mega Radio SNA (voorlopig) niet meer via DAB+

In het Duitse Hamburg en Hessen en in het Oostenrijkse Wenen is de distributie van Mega Radio SNA via DAB+ stopgezet. In Hamburg werd het programma volledig uitgeschakeld en uit de zenderlijst verwijderd. In Hessen wordt uitgezonden met “zero bytes”, dus de ‘identifier’ staat nog steeds in de zenderlijst, maar er is niets meer te horen. Ook in Wenen is er stilte in de ether. Van Mega Radio SNA is geweten dat het sterke samenwerkingsbanden heeft met een Russische partner. Het gaat om SNA Radio, een internationaal radiostation dat onderdeel is van het Russische nieuwsagentschap Sputnik. Het logo van Mega Radio SNA is trouwens afgeleid van het Sputnik-logo. De Hamburgse media-autoriteit houdt de zender al een tijdje nauwgezet in de gaten. Tijdens de coronapandemie werd het station op de vingers getikt voor het verspreiden van desinformatie. Het is momenteel nog niet duidelijk of Mega Radio vrijwillig is uitgeschakeld, hetzij door de netwerkoperator of op bevel van de media-autoriteiten. Update: Intussen is Mega Radio SNA ook in Zwitserland niet meer te horen. Het station was actief in het lokale DAB+-ensemble Bern-Freiburg (blok 10A).

UK: Union Jack Radio gaat in vereffening

We melden u vorige week al dat in Groot-Brittannië de drie producten van Union JACK Radio onverwacht verdwenen van de nationale mux Sound Digital (SDL). Intussen is bekend dat de eigenaar van Union JACK Radio, Union JACK Dance en Union JACK Rock in vereffening gaat en dat het personeel werd ontslagen. Dick Stone, die programmamanager was van de radiogroep, beschrijft in een blog de talenten van de betrokken radiomensen. JACK Media National Limited stond in de laatste publieke rekeningen voor 6,2 miljoen Britse pond in het rood. De lokale zenders van JACK in Oxfordshire – JACKfm, JACK 2 Hits en JACK 3 Chill – blijven buiten schot, omdat die opereren onder het bedrijf JACK Media Oxfordshire.


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx