RadioVisie

  • .
    .

Blad 1416: Radio Contact, EBU, NPO 3FM

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Contact gaat opnieuw kristallen bollen verstoppen

Het team van het programma 16/20 van Radio Contact pakt dit jaar opnieuw uit met de actie ‘Boules de Cristal’. Van 26 maart tot 8 april worden zeven kristallen bollen, een referentie naar de tekenfilmserie Dragon Ball Z van de afgelopen jaren waarin de iconische jaren 90-objecten figureren, nieuw leven ingeblazen. Ook dit jaar zullen presentator David Antoine en zijn team de bollen op verschillende plaatsen in Wallonië en Brussel verstoppen. Het is de start van een speurtocht waarbij de vinder van elke bal met duizend euro beloond wordt. Twee weken lang geven de presentatoren tijdens hun programma (16:00-20:00 uur) en via social media tips over de plekken waar de ballen verstopt zitten. Zodra de zeven bollen ontdekt zijn, worden de winnaars samen uitgenodigd naar de studio voor de live uitgezonden finale. De grote winnaar krijgt een prijs die samen met de sponsor wordt bepaald.

Russische media breken met EBU

De oorlog in Oekraïne zorgt ook voor brokken binnen de EBU (European Broadcasting Union), ook bekend als de Europese Radio-Unie, het samenwerkingsverband van openbare omroepen in Europa. Verschillende Russische media trekken zich terug als reactie op de beslissing van de EBU om Rusland uit te sluiten van het Eurovisiesongfestival in mei. De EBU motiveerde haar besluit vrijdag door te zeggen dat de deelname van Rusland “de competitie in diskrediet zou kunnen brengen”. Channel One, de Russische staatsomroep VGTRK en radio Ostankino verzetten zich tegen die beslissing. “De uitsluiting is een ongepaste politieke opoffering in de muziekwereld”, verklaarden de zenders. “De ERU heeft nochtans altijd benadrukt dat ze geen politieke instantie is.” De EBU zegt dat het zeker niet de eerste keer is dat ze om politieke redenen tussenkomt in de organisatie van het Eurovisiesongfestival.

Nederland: vacature voor nieuwe zendermanager NPO 3FM

De NPO heeft een vacature geplaatst voor een nieuwe zendermanager voor 3FM. Momenteel heeft 3FM met Menno de Boer een tijdelijke zenderbaas, nadat Sharid Alles in november vorig jaar haar vertrek aankondigde. Zij was 3,5 jaar zendermanager van 3FM, maar slaagde er niet in om de leegloop aan luisteraars te stoppen. De nieuwe zendermanager moet zorgen voor ‘een, door diverse stakeholders gedragen, programmatische koers’ van de zender en heeft ‘een verbindende rol richting de omroepen binnen een pluriform bestel’. Het gaat om een aanstelling voor de duur van vijf jaar waarbij gestart wordt met een jaarcontract. Solliciteren kan tot en met zondag 20 maart. (RadioWereld.NL)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1415: Rusland, Den Haag en Dublin (audio)

• Minister Dalle wil Russia Today van de kabel • Comeback op FM voor Haagse Lees verder

Blad 1414: Radio I.R.O., FM Gold, Aalst Carnaval, Willy

• Radio I.R.O en FM Gold zijn weer terug in Izegemse ether • Podcastreeks vertelt Lees verder

Blad 1413: Soniq Awards, Online Radio Box, Ross Revenge (video)

• En de prijzen voor de beste Belgische audioreclames van 2021 gaan naar… • Zorgen Lees verder

Blad 1412: Anushka Melkonian, Lara Billie Rense, Joe Lage Landen (video)

• MNM-dj Anushka Melkonian scoort hoofdrol in telenovelle ‘Lisa’ • Nederlands eerste non-binaire radiopresentator • Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx