RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 1415: Rusland, Den Haag en Dublin (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Minister Dalle wil Russia Today van de kabel

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft contact opgenomen met de Vlaamse mediawaakhond VRM, om de uitzendingen van Russia Today in Vlaanderen te schrappen. Dat meldt zijn woordvoerder. “Het is duidelijk dat zij desinformatie en propaganda verspreiden ter ondersteuning van de Russische strategie in het gewapend conflict in Oekraïne”, staat het in een brief aan de VRM. “Daarom ben ik van oordeel dat we niet langer kunnen aanvaarden dat RT door onze dienstenverleners wordt verspreid”. In Vlaanderen is Russia Today te bekijken op Telenet. Daarnaast heeft Dalle ook een brief geschreven aan de Europese autoriteiten en de Britse regering om Russia Today ook daar uit de ether te halen.

Comeback op FM voor Haagse piraat (tijdens het weekend)

Dance Radio Den Haag is terug in de Haagse ether. Nadat het station door het Agentschap Telecom tijdens de eindejaarsprogramma’s van 2021 uit de lucht werd gehaald, was het in de daarop volgende maanden januari en februari stil op de 104.9 FM. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en sinds dit weekend zijn de uitzendingen van het station met de ‘lekkerste  dance achter de duinen’ opnieuw van start gegaan. Er wordt uitgezonden met een vermogen van 285 Watt, de antenne bevindt op een hoogte van 55 meter. Hierdoor is het signaal van deze Haagse landpiraat in bijna heel Zuid-Holland te ontvangen. Er wordt enkel op zaterdag en zondag uitgezonden via de FM-band, doordeweeks kunnen luisteraars terecht op de stream. (Mediasite.TV)

98FM in Dublin gooide het roer helemaal om

Mediaconcern Bauer heeft het format van 98FM (Dublin) van Hot AC in Rhythmic AC gewijzigd. Tot twee weken geleden viste men grotendeels in dezelfde vijver als FM 104 en Spin 103.8. Nu gaat het station verder met feel good muziek, voornamelijk uptempo en dance uit de 90’s en 00’s. De nieuwe slogan is “Dublin’s Good Times”. Bauer kocht 98FM in februari 2021, van Communicorp, tegelijk met vier andere stations, waaronder de landelijke Today FM en Newstalk. In mei werd die overname goedgekeurd. 98FM was volgens de laatste luistercijfers, over de tweede helft van 2021, de vijfde zender van Dublin met 6,7% marktaandeel, achter rivalen FM104 (7,4%) en Spin 103.8 (7,3%). Deze laatste is overigens ook eigendom van Bauer. (RadioWereld)


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1414: Radio I.R.O., FM Gold, Aalst Carnaval, Willy

• Radio I.R.O en FM Gold zijn weer terug in Izegemse ether • Podcastreeks vertelt Lees verder

Blad 1413: Soniq Awards, Online Radio Box, Ross Revenge (video)

• En de prijzen voor de beste Belgische audioreclames van 2021 gaan naar… • Zorgen Lees verder

Blad 1412: Anushka Melkonian, Lara Billie Rense, Joe Lage Landen (video)

• MNM-dj Anushka Melkonian scoort hoofdrol in telenovelle ‘Lisa’ • Nederlands eerste non-binaire radiopresentator • Lees verder

Blad 1411: Radio Campus Lille, verkiezingsreclame, pestreclame (audio)

• Eunice haalde ook Radio Campus Lille uit de (analoge) ether • Spotjes voor de Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx