RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 1413: Soniq Awards, Online Radio Box, Ross Revenge (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

En de prijzen voor de beste Belgische audioreclames van 2021 gaan naar…

De winnaars van de Soniq Awards 2022, de jaarlijkse prijzen voor Belgische audioreclame, werden vanmorgen bekendgemaakt. Een achtkoppige jury boog zich over de oogst van deze editie, bestaande uit 28 ‘cases’, ingediend voor 3 categorieën. In de categorie “Best Use of Radio” won reclamebureau Lucy met de campagne ‘De Vlog van Fee’ voor Ketnet. De andere genomineerden waren Walibi (Emakina) en ZIP (Done by Friday). Voor “Best Innovation in Audio” gaat de prijs naar Wetenschapje (Geluidshuis). Zij werden verkozen boven Opel Mokka-e (LDV United) en The playlist song (Mortierbrigade). In de nieuwe categorie “Best Branded Audio Content” is Dela de winnaar voor de eigen campagne rond de week voor Hemelse Helden, in samenwerking met Joe en HLN. De jury nomineerde hier ook Flair (Raygun) en (nogmaals) Wetenschapje (Geluidshuis). Voor “Soniq Branding” was er een speciale procedure die vertrok van een longlist van 17 merken opgesteld door de leden van VIA. Het herkenbare geluidje van Lidl haalde het boven de geluidjes voor Luminus en Sunweb. De Special Award “creative consistancy” gaat naar LDV United en Devos & Lemmens.

Zorgen om Oekraïense radioportal Online Radio Box

Het valt te vrezen dat de Russische inval in Oekraïne ook geen goed nieuws is voor Online Radio Box, een radioportal die vooral geliefd is en veel gebruikt wordt door tienduizenden kleinere en onafhankelijke internetradio’s, mede dankzij de handige gratis tools die ze aanbieden. Online Radio Box is namelijk gevestigd in de Oekraïense hoofdstad Kiev, waar de ‘aggregator’ in 2015 werd opgericht. Op de portal zijn 437 Belgische en 1081 Nederlandse streams terug te vinden, al is de catalogus van Online Radio Box vooral sterk op vlak van streams uit Oost-Europa en het Midden-Oosten. De portal is daarnaast erg nuttig om na te gaan welke liedjes waar zoal worden gedraaid én hoeveel. Van Online Radio Box is ook bekend dat ze steeds werken met hele sterke en betrouwbare datacenters. Gewoonlijk verwijzen die naar Oekraïne zelf, al is het onduidelijk welke backups ze in andere landen hebben. Vooralsnog werkt alles perfect, al dreigt er uiteraard grote bezorgdheid om de stabiliteit van alles wat, via het internet, afhankelijk is van Oekraïne.

Nieuwe video van de Ross Revenge uit de periode 1986-1988

Wijlen Ad Roberts heeft gewerkt op de zendschepen MV Mi Amigo en de MV Ross Revenge. Aan boord van deze laatste heeft Ad heel wat filmopnames gemaakt. Zo ook tussen september 1986 en april 1988. Martin van der Ven heeft een edit – bijna één uur lang – online gezet. Met beelden van onder andere het vervangen van tuidraden, het bouwen van de Valcom-antenne en het verslepen van de Ross Revenge. Te zien zijn ook de studio’s van Radio Monique en Caroline. Verder komen in beeld: Ad Roberts zelf, Peter de Groot, Jan Veldkamp, Arie Swets, Johnny Lewis, Kevin Turner, Kapitein Willy, Peter Chicago, Mike Barrington, Tom Anderson, Erwin van der Bliek, Dick Verheul, Johnny Lewis, Haagse Harry (Rob van de Ark), Leendert Vingerling, Marjo Marcus, Mike Watts, Ernie Stevenson, Fred Bolland, James Day, Paul Graham, Peter Philips, Kevin Turner, Mark Matthews en nog vele anderen.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1412: Anushka Melkonian, Lara Billie Rense, Joe Lage Landen (video)

• MNM-dj Anushka Melkonian scoort hoofdrol in telenovelle ‘Lisa’ • Nederlands eerste non-binaire radiopresentator • Lees verder

Blad 1411: Radio Campus Lille, verkiezingsreclame, pestreclame (audio)

• Eunice haalde ook Radio Campus Lille uit de (analoge) ether • Spotjes voor de Lees verder

Blad 1410: Luc Janssen, Spotify, Mi Amigo

• Luc Janssen, 1 keer per maand 'ongesteld' bij Willy • Spotify koopt alweer twee Lees verder

Blad 1409: FM Gold, NPO Radio 5, Sublime

• Eunice vernielde ook zendmast FM Gold en I.R.O. • "NPO Radio 5 op FM? Lees verder

‘Nederlandse’ Radio Pravda gestart op AM vanuit Litouwen

Het Nederlandse initiatief brengt onafhankelijke informatie in het Russisch aan Rusland en Wit-Rusland en wordt Lees verder

Blad 1509: VBRO, VRT, Oekraïne

• VBRO kampeert hele zomer in domein De Kippe • Jacqueline Smit, het buitenbeentje bij Lees verder

Worden Russische media onterecht geblokkeerd?

Sinds de Russische president Poetin besliste om Oekraïne binnen te vallen volgen de Westerse sancties Lees verder

Oorlog Oekraïne: Russische middengolfantennes Grigoriopol vernield

De antennes van de twee door Rusland gebruikte sterke middengolfzenders – 1.000 kW en 500 Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
25 februari 2022 - 09:12 09:12

prachtige film van de Ross Revenge.
Zo zie je tenminste hoe het leven was op het schip.
Soms mooie uren en dagen, soms angstige momenten.
Maar ze waren er voor ons, de luisteraars.
Jammer dat Adje er niet meer is. Hij was een toffe DJ en een leuke kerel om mee te praten aan boord tijdens de bezoeken.
Dank u wel voor het posten

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx