RadioVisie

  • .
    .

Blad 1411: Radio Campus Lille, verkiezingsreclame, pestreclame (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Eunice haalde ook Radio Campus Lille uit de (analoge) ether

De fameuze storm Eunice haalde niet enkel de mast neer van I.R.O. en FM Gold in Izegem. Ook vlak over de Franse grens deelde Radio Campus Lille in de brokken. Hun zendmast op de campus Cité Scientifique, in Villeneuve-d’Ascq, brak in de late vrijdagnamiddag in drie stukken. De FM-zender van 4 kW op 106.6 MHz is hierdoor buiten gebruik. Door een stroomstoring in het gebouw vielen ook de stream en de verbinding met de DAB+ van Lille uit. Om veiligheidsredenen mocht het pand pas maandag betreden worden om de schade op te meten en de computers en servers opnieuw op te starten. Inmiddels is het station weer te beluisteren via DAB+ en stream maar een snelle terugkeer op FM zit er momenteel niet in. Omdat een nieuwe mast een serieuze financiële dobber belooft te worden en Radio Campus Lille een non-profitorganisatie is, werd via de website alvast een steunactie opgestart. Radio Campus Lille was in 1969 een van de eerste clandestiene ‘radios libres‘ in Frankrijk en bestaat intussen al 52 jaar. Vele andere universitaire radiostations namen nadien de naam over, wat leidde tot het netwerk Radio Campus France, dat thans 29 radiostations omvat.

Spotjes voor de burgemeester op de lokale radio? In 2024 mag het (wellicht)

Mogen de lokale radio’s bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen – in oktober 2024 – voor het eerst betalende reclamespotjes uitzenden voor kandidaten en partijen/lijsten? De deur lijkt alvast op een serieuze kier te staan. Het afschaffen van het verbod op radio-, tv- en bioscoopreclame staat letterlijk in de goedgekeurde visienota “voorbereiding van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2024” die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) vrijdag aan de Vlaamse regering voorlegde. Die Vlaamse regering is sinds de zomer van 2018 bevoegd over de regelgeving inzake de campagnemiddelen bij lokale en provinciale verkiezingen. Artikel 194 van het Kiesdecreet verbiedt momenteel nog steeds dergelijke reclamespotjes, maar het is de bedoeling dat verbod te schrappen. Dat geldt trouwens ook voor de verboden op het gebruikmaken van commerciële reclameborden of affiches en niet-commerciële reclameborden of affiches die groter zijn dan 4 vierkante meter.

Lucy bedacht reclamespotjes tegen pesten

We hadden het eerder al over de tiende editie van de sensibiliseringscampagne tegen pesten van Ketnet, Radio 2 en MNM waarbij – naar goede gewoonte – de STIP IT-actie weer centraal staat. Nu zijn er ook de beelden en de audio. Naast de lancering van het campagnelied en de vele redactionele initiatieven die vertrekken vanuit de VRT-netten, bedacht het Brusselse reclamebureau Lucy ook radiospots en een televisie- en online spot. Daarin zien en horen we hoe kinderen op hun manier al jaren een zware strijd tegen pesten voeren. Maar ondanks hun motivatie en vastberadenheid kunnen ze het niet langer alleen aan. De bonte bende kinderen roept daarom ook alle jongeren en volwassenen op om hen bij te staan. Pesten stopt u immers niet alleen.


Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx