RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 1410: Luc Janssen, Spotify, Mi Amigo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Luc Janssen, 1 keer per maand ‘ongesteld’ bij Willy

Kijk, dat zijn leuke dingen voor de mensen: old skool radio via de digitale radio. Vanaf deze week, nadien elke laatste woensdag van de maand, duikt Willy’s Luc Janssen (foto boven) in zijn platenkast en gaat hij op zoek naar die songs of artiesten die al lang niemand meer gehoord heeft. ‘Luc Janssen Ongesteld’ heet het nieuwe programma. “Rechtstreeks van het krakend vinyl gooi ik het ongefilterd de ether in. Drie uur lang jouw muzikaal doekje voor het bloeden”, aldus Luc Janssen. Woensdag 23 februari hoor je de eerste aflevering van 20 tot 23 uur op Willy. Daarna dus elke laatste woensdag van de maand. Willy is via alle digitale wegen te beluisteren: DAB+, in de Willy-app, via willy.radio en Telenet kanaal 931.

Spotify koopt alweer twee podcasttechnologiebedrijven op

In de markt van de podcasts gaat de consolidatie onverminderd voort. Spotify kondigde eind vorige week alweer twee nieuwe overnames aan, dit keer van de podcasttechnologiebedrijven, Podsights en Chartable. Podsights is een dienst waarmee adverteerders hun podcast-advertenties beter kunnen meten en schalen. Volgens analisten was dat onderdeel duidelijk nog een pijnpunt binnen Spotify en dat besefte de Zweedse streaminggigant zelf blijkbaar ook. Chartable is een podcastanalyseplatform waarmee uitgevers hun podcastpubliek kunnen leren kennen en laten groeien. Spotify wil met deze acquisitie in de eerste plaats zijn uitgeversplatform Megaphone.fm versterken met nieuwe promotietools, waarbij de uitgevers van podcasts hun publieksinzichten kunnen omzetten in acties om verder te groeien.

Mi Amigo Radio keert terug naar het Hotel Aromar

L’histoire se répète. Komende zomer zal Mi Amigo Radio de èchte twee maanden lang met een live studio resideren in Hotel Aromar in het Spaanse Playa de Aro. Het is de bedoeling dat er dagelijks uitzendingen ter plaatse op FM te horen zijn via Radio Platja d’Aro en online via www.miamigoradio.es. Het Hotel Aromar had in de hoogdagen van Mi Amigo in Playa de Aro al een uitstekende commerciële band met de zeezender, niet in het minst omdat die hele busladingen (al dan niet overwinterende) toeristen uit Vlaanderen en Nederland kon aanleveren. Er was in januari en februari 1976 zelfs een reeks speciale programma’s over het Hotel Aromar op zondagmorgen, die je in onze reeks ‘Het is vandaag…’ hier en hier kunt beluisteren.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1409: FM Gold, NPO Radio 5, Sublime

• Eunice vernielde ook zendmast FM Gold en I.R.O. • "NPO Radio 5 op FM? Lees verder

Blad 1408: Radio 2, MNM, SiriusXM, Radio 10 (video)

• Eén programma (tegen pesten) op twee VRT-radio’s • VS: SiriusXM is populairste netwerk van Lees verder

Blad 1407: TOPtechno, DAB+, Qmusic (video)

• TOPtechno, het zesde themakanaal van TOPradio • Europa: nieuwe auto's hadden in 2021 bijna Lees verder

Blad 1406: Roger Arnoys, Stenders & Evers, JingleMad Radio

• Roger Arnoys, specialist in maritieme radio, overleden • Stenders mag Evers één keer per Lees verder

Blad 1649: Willy Class X, Business AM, Google, iHeartMedia

• Sinterklaas bracht Willy Class X • Business AM start op 9 januari • Miljoenenboete Lees verder

Blad 1648: Qmusic, Radio 10, My 90s TV

• Qmusic betaalt uw aankopen terug • De grootste hitlijst is er aan begonnen • Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

Blad 1645: Turkuaz FM, Proximus, Obsolete Sounds

• Wallonië: erkenningsprocedure voor eenzame lokale frequentie • Ook Proximus trekt stekker uit 3G • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
21 februari 2022 - 20:08 20:08

Toen waren andere tijden, de AM- radiogolven van Mi Amigo waren te ontvangen van pakweg Scandinavië tot in het beste geval Barcelona, dus was er een veel groter luisterpubliek aanwezig dan de dag van vandaag via internet ….

Rett
Rett
22 februari 2022 - 12:18 12:18
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

ze (de medewerkers van wat nu de zogezegd Spaanse tak is) hebben hun schaarse kansen zelf opgeblazen heb ik het gevoel. Een radiostation bekendheid geven neemt heel veel tijd, en vraagt bovendien een bepaalde sprankel. Met de international-versie had je zeker dat laatste al te pakken, immers op meerdere manieren al speciaal en indien gewenst beschikbaar in een ruim gebied. En met de popularisering waren ze goed en gestaag bezig. De boel opsplitsen heeft geen van beide deugd gedaan. De internationale versie is zich inhoudelijk wel wat aan het herpakken en blijft hoedanook een ‘echte radio’ met een interessant aanbod en een aantrekkelijk sfeertje. Ze hebben ook moeite gestopt in het herstellen van de internetdistributie (die was afgelopen herfst ook even weggevallen), en ze moeten eigenlijk vooral het wegvallen van wat Vlaamse en Nederlandse grote en relevante namen verteren, en de link met de Belgische kustgemeenten misschien ook wel. De Vlaamse / Spaanse versie heeft zichzelf echter monopoly-gewijs ’terug naar start’ gestuurd en moet het hele populariseringstraject opnieuw doorlopen. Maar nu met veel minder sprankel. Ik denk eerlijk gezegd dat, ondanks de grote namen die mee zijn gegaan, het gezien hun leeftijd, de afnemende weerklank van het merk en de tanende populariteit van radiostations als dusdanig een foute move was, zonde – want ze hadden vorige zomer toch iets moois bereikt.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
22 februari 2022 - 15:20 15:20
Antwoord aan  Rett

De juiste analyse Rett, geen van beide stations zullen als winnaar uit de arena treden, vroeger waren er meningsverschillen tussen de Vlaamse en de Nederlandse deejays, tegenwoordig kwamen Engelse en Franstalige collega’s de boel verstoren…..
Waarschijnlijk gaat het zoals bij Radio Seven, uitdraaien op veel tamtam en zal het daadwerkelijk blijven bij het uitzenden via het internet alléén !

Verbeke Francis
Verbeke Francis
28 februari 2022 - 12:16 12:16
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Hallo, Als dat inderdaad zo zal zijn dat zij enkel op internet zullen blijven uitzenden
zal dat niet ten goede komen aan het station
Want de naam MI Amigo is gebleven maar de inhoud ervan is nog ver te zoeken
Oude reclames die steeds te komen en regelmatige ook de zelfde muziek
en dan ook nog geen gesproken programma’s in de week

Het was beter geweest dat er bij Mi Amigo internationaal tijdens de dag vlaamse programma’s waren en daarna engelse programma’s zoals vroeger

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
22 februari 2022 - 12:22 12:22
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Toen was er ook geen (over)aanbod aan (vrije) radiostations. Veel keuze was er niet, en dat heeft toen bijgedragen tot een uitzonderlijk groot luisterpubliek en populariteit. Deze tijden komen niet meer terug. In commerciële termen moet nu de taart worden verdeeld in veel kleinere stukjes. Dat is nu eenmaal de keerzijde van verkavelen en concurrentie. Maar ja die felle concurrentie was er onder de zeezenders ook al (herinner me de bomaanslag op de MEBO II van RNI, de zwarte bladzijde van Veronica). Als radiofan ondersteun en waardeer ik nog steeds deze vrije radio pioniers met Radio Caroline voorop !

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx