RadioVisie

  • .
    .

Blad 1404: Country Radio, MNM, Minerva

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Luxemburg: tweede lokale radio op lokale proefmux

In het Groothertogdom Luxemburg is een tweede lokaal radiostation mogen toetreden tot de lokale proefmux die sinds oktober 2021 aan de gang is in Medernach. Na Radio R.O.M., dat vanuit Medernach zelf opereert, is via de proefmux in blok 12C nu ook Country Radio 103.9 uit Gilsdorf te horen. Hetzelfde ensemble wordt vanaf nu ook uitgezonden vanuit de locatie Gilsdorf-Broderbour (foto boven), bij Diekirch, in het noorden van het Groothertogdom. Country Radio 103.9 werd opgericht in augustus 2018 en is verbonden aan de Country Store, een winkel gespecialiseerd in Amerikaanse c&w-toebehoren. De zender startte op 94.7 MHz, maar kreeg in mei vorig jaar een nieuwe frequentie en ook een hoger vermogen. De lokale proefmux in Luxemburg staat los van de landelijke multiplex die oorspronkelijk voor vorig jaar gepland stond, maar die intussen al enkele keren werd uitgesteld.

MNM is op zoek naar nieuw talent

Hebt u een aangename stem? Een vlotte babbel? Of bent u een krak in het nemen van foto’s? Kan u vette audio- of videomontages maken? Belangrijk zijn: passie, alle digitale platformen van MNM maximaal inzetten, video-skills bezitten en in staat zijn om zelf actief mee te brainstormen en te werken aan nieuwe online tools. Verder mag er geen bloed, maar moet er muziek door uw aderen stromen. Ook noodzakelijk zijn het hebben van een goeie uitspraak en in staat zijn om werk achter de schermen te combineren met microfoonervaring. Tot slot vindt u ook vlot uw weg doorheen alle mogelijke nieuws- en informatiebronnen om de juiste mensen telefonisch te strikken. U komt altijd de informatie te weten die u nodig hebt. Hier inschrijven.

Zelfs Waalse belangstelling voor Antwerpse Minerva-problemen

Een week zonder Radio Minerva in de pers? Da’s precies hetzelfde alsof er niks meer zou geschreven worden over corona, Poetin of een nieuwe binnenlandse politieke rel. Zelfs de RTBF trok intussen richting Antwerpse linkeroever om poolshoogte te nemen van de problematiek. Het resulteerde in een niet onaardig stuk over de ellende die de Antwerpse radiomakers moeten doorstaan op de pagina’s van de RTBF: “La radio mythique anversoise est menacée après 40 ans d’existence”. (BDGO)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1403: Pink!, reclamecijfers, World Radio Alliance

• Influencers gaan hun stem lenen aan PINK! • UK: 2021 werd een nieuw recordjaar Lees verder

Blad 1402: KUOW, KTU, Tineke & MNM (video)

• VS: Radiostation 'gijzelde' onbewust audiosystemen van Mazda • Nederland: jingles voor New-Yorkse radio en Lees verder

Blad 1401: Radio LaLaLive, Jabra, langste radio-interview

• Radioprogramma verbindt Stuivenbergziekenhuis • Jabra brengt oortjes uit die ook hoorapparaat zijn • Nieuw Lees verder

Blad 1400: Radio Kamiel, Radio Caraad, Qmusic (audio)

• Meer dan 8.000 kijkers voor Radio Kamiel Zingt • Medewerkers Radio Caraad stapje dichter Lees verder

Radio Minerva: Verjaardag 40 in mineur

Jan Kritiek (naam bekend bij de redactie) maakt zich zorgen over het plotse elitaire karakter Lees verder

Marc Brillouet naar Radio Minerva

De oud-presentator van Radio 2, vooral gekend van Funiculi Funicula, komt op zondag van 16 Lees verder

Blad 1560: Radio Minerva, Spotify, DAB+ in Sleeswijk-Holstein

• Drie dagen galabal voor 40 jaar Minerva • Spotify test reacties en ticketverkoop • Lees verder

Radio Minerva krijgt nieuwe erkenning

We vernamen zopas uit zeer betrouwbare bron dat Radio Minerva een nieuwe erkenning krijgt.

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx