RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 1386: Spring, Radio 777, Sublime

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Gaat Studio 100 voor Radio Spring?

De krant De Tijd brengt vandaag een uitgebreide analyse van de lopende erkenningsronde voor de landelijke commerciële radio in Vlaanderen, onder de noemer “‘Een radiozender is een license to print money’: waarom een FM-frequentie zo aantrekkelijk is”. Een globaal goed geïnformeerd artikel, weliswaar met een paar kleine onzorgvuldigheden, al bevat het weinig of geen facetten die RadioVisie al niet eerder en vaker behandelde. De Tijd focust logischerwijze vooral op het ‘cashkoe’-gehalte van zo’n landelijke licentie. Maar wat we zelf nog niet wisten – al weten we evenmin of de info klopt – is dat Studio 100 volgens de krant zou gekozen hebben voor ‘Spring’, als naam voor hun ingediende radioproject. ‘Spring’ was van 2002 tot 2008 de naam van een populaire tienersoap (logo boven) van Studio 100 (voor Ketnet) die de voorbije jaren nog af en toe werd herhaald. De domeinnaam spring.be – momenteel zonder enige activiteit – is al sinds 2002 eigendom van Studio 100. Het beeldlogo is ook beschermd voor radio. Imagogewijs lijkt het ons echter een vreemde keuze, naast het feit dat Spring totaal niet bekt voor radiojingles. Het kan dus evengoed zijn dat Studio 100 deze naam bewust ‘lekte’ om wat mist te spuiten. Binnen pakweg twee weken weten we wellicht meer.

Hasselt in bres voor Radio 777

De Hasseltse internetradio Radio 777 verhuist binnenkort naar een ruimte in het gebouw van Avansa Limburg, het vroegere Vorming plus. Dat blijkt uit een artikel van Rutger Ballet, een student Journalistiek aan de Hogeschool PXL, bij De Wereld Morgen. Peter Truyers startte met Radio 777 op 9 september 2020. De medewerkers zijn, net als Peter zelf, in hoofdzaak mensen met een beperking, lichamelijk of verstandelijk. Dat is uiteraard geen eenvoudig traject en daarom springt Avansa Limburg in de bres. Ze stellen onder meer lokalen ter beschikking aan non-profitorganisaties. Tegelijk zal Avansa Limburg het station begeleiden bij de oprichting van een vzw en in het zoeken naar middelen. Volgens de Hasseltse schepen Dymfna Meynen komt Radio 777 ook in aanmerking voor subsidies via het stedelijke subsidiereglement Gelijke Kansen. Momenteel opereert Radio 777 nog van bij Truyers’ thuis, maar veel medewerkers kunnen ook zelf van thuis uit programma maken.

Sublime pakt uit met eerste Awards

Op 18 februari vindt de eerste editie van de Sublime Awards plaats. Met de prijzen zet het radiostation de Nederlandse funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act. Vanaf 31 januari kan er gestemd worden voor de publieksprijzen in diverse categorieën. Daarnaast wordt ook de Sublime Oeuvre Award uitgereikt aan een funk-, soul of jazzartiest. Het gaat om een juryprijs. Onder andere Candy Dulfer, Jaap Brienen (dj Sublime) en Rob Manga (dj Sublime) maken deel uit van de jury. Dit zijn de genomineerden in de categorie ‘Best Talent’: Leonard Luka, Dragonfruit, Moods, Latanya Alberto, JAEL en Joya Mooi. Deze hele week worden er elke dag meer genomineerden bekendgemaakt in De Sublime Ochtendshow. Vanaf volgende week kan er gestemd worden.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1385: Radio WFM, Tineke, Ben Bode (audio)

• Van Vrije Radio Heultje tot We Feel Music: 40 jaar Radio WFM • Groots Lees verder

Blad 1384: het Borsato en Meat Loaf effect

• Nederland: alle grote radiostations bannen Borsato en Ali B • Borsato droogt ook op Lees verder

Blad 1383: P&G, NPO Radio, StampMedia (audio)

• VS: Procter & Gamble is grootste radioadverteerder • Nederland: NPO Radio schrapt Ali B Lees verder

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

• Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus • De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
27 januari 2022 - 08:57 08:57

Spring FM bestaat zelfs vandaag al en is on air. Om te luisteren zal je wel naar Ghana moeten gaan. SPRING FM : Ghana Media Info

PVM
PVM
26 januari 2022 - 20:30 20:30

Waarom zou de naam Spring niet gaan voor radiojingles? Zou wel een mooie naam zijn voor een nieuw radiostation!

Dimitri
Dimitri
26 januari 2022 - 13:12 13:12

Ik zie het logo van dpg op spring.fm

Don`t copy text!
4
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x