RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 1382: Radioplayer, De 7, Koken met Classics

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radioplayer.be mag langer aan het (Vlaamse) infuus

Het lijkt er op dat Radioplayer.be toch verder Vlaamse subsidies mag verwachten om de lokale radio’s tegen een gunsttarief toe te laten op het platform. De beslissing staat weliswaar nog niet als dusdanig in, maar in een nieuwe ‘stand van zaken digitaal radioluisteren in Vlaanderen’ – een tussentijdse rapportering – besluit minister Dalle letterlijk met “Ik zal samen met mijn administratie de stuurgroep [Digitale Radio Vlaanderen] blijven ondersteunen, zowel organisatorisch, praktisch en financieel om van dit sectorgedragen initiatief een blijvende drijvende kracht te vormen die digitaal radioluisteren en DAB+ wil stimuleren”. Voor dit jaar komt er (in Vlaanderen) echter geen nieuwe meting naar het aandeel van digitale radio. Dat is eigenlijk wat jammer, gelet op de start van de DAB+-proefprojecten van de lokale radio’s. Volgens het decreet vindt een volgende meting pas in 2023 plaats en moet hiervoor ook eerst een nieuwe opdracht worden gegund.

De Tijd en L’Echo lanceren dagelijkse nieuwspodcast

Het zat er al een tijdje aan te komen en vanaf woensdag 26 januari is het zover. Dan lanceren De Tijd en L’Echo een eigen dagelijkse actuapodcast ‘De 7’ en ‘Le Brief’. Hiermee wordt het startschot gegeven van een verscheidenheid aan podcasts die geproduceerd worden binnen het audioproductiehuis van Mediafin. ‘De 7’ (met Bert Rymen) en ‘Le Brief’ (met Sung-Shim Courier en Guillaume Cordeaux) brengen elke weekdagochtend in een tiental minuten de zeven belangrijkste nieuwspunten van de dag. Journalisten, politici, academici en andere experten komen aan het woord om extra duiding te geven bij actuele topics. Ze worden opgenomen in de nieuwe audiostudio’s die Mediafin liet bouwen in hun kantoren. Karel Dierickx, voormalig programmamanager van Play4 en verantwoordelijke voor de podcastcel bij SBS, neemt de leiding van het nieuwe audioproductiehuis voor zijn rekening. Naast de redactionele podcasts bouwt Trustmedia, de regie van De Tijd, de native podcasts verder uit. In de advertentiemarkt circuleert intussen een aankondiging over hoe adverteerders hun multimediale campagnes kunnen uitbreiden naar sponsoring van deze redactionele podcasts.

Koken met Classics: een goeie hit is een recept

‘Koken met Classics’ is een interessante rubriek die al even meedraait in het programma Classic Stories, van maandag tot donderdag te horen op Radio 1 in het programma van Korneel De Clercq. ‘Topchef’ Senne Guns – voor wie hem niet kent: hij is in de eerste plaats een (veelzijdig) muzikant – kijkt in de potten van de bekendste muzikanten en onthult de recepten achter hits die iedereen kent. Nu wordt dat onderdeeltje (ook al) opgewaardeerd tot een podcast. Senne Guns doet hierin ‘beproefde recepten’ voor classics uit de doeken. Van de doos glissando’s van ABBA tot het vel kwintencirkel-deeg van Lou Reed, de link tussen Chopin en Amy Winehouse, de cappuccino met slagroom van John Miles en het snuifje Aznavour bij Eminem. Wat maakt een nummer tot een classic? Originaliteit? Vergeet het. Classics zijn vaak het resultaat van slim omgaan met een paar basisingrediënten. Luisteren kan hier.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Blad 1380: lokale DAB+, Veronica, auteursrecht

• Lokale DAB+ in Vlaanderen: proefprojecten krijgen groen licht • Veronica’s Oorkonde is een ‘alternatieve Lees verder

Blad 1379: Patrick Vandergucht, Joe 60’s & 70’s, Radio 77

• Patrick Vandergucht steekt de grens over (en niet omwille van corona) • Joe 60’s Lees verder

Blad 1378: Spotify, Bel RTL, Radio Liberty

• Spotify: quotering voor podcasts • BEL RTL doet er nog een half dozijn webstreams Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

• HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog? • NRJ zoekt uw 2000 favoriete Lees verder

Blad 1641: Joe, DAB+ in Estland, zendvermogens Nederland

• Joe start weer ‘Pakje van je Hart’ • Estland heeft dan toch goesting in Lees verder

Blad 1640: Willy Class X, Paula D’Hondt

• Joe Lage Landen ruimt de baan voor Willy CLASS X • Paula D’Hondt maakte Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx