RadioVisie

  • .
    .

Blad 1370: RTBF, M fm, NPO Sterren NL (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Factcheck: RTBF gaat FM-zenders nog niet uitzetten

Enkele internationale bronnen meldden de afgelopen dagen dat de RTBF, de Waalse openbare omroep, zinnens is om de FM-uitzendingen uit te schakelen. Volgens Radio World zou dat tegen 2027 het geval zijn, terwijl Broadbandtvnews het houdt op “het einde van het decennium”. Een factcheck is hier op zijn plaats. Blijkbaar is hun info enkel gebaseerd op een artikel in Le Soir (op 21 december, achter betaalmuur), maar dat artikel spreekt nergens over een specifieke termijn. Er staat voor wat FM betreft enkel “à terme“, letterlijk te vertalen als “op de lange termijn“. Concrete details zijn voorlopig niet beschikbaar. Een en ander komt immers uit een onlangs door de raad van bestuur van de RTBF goedgekeurd strategisch plan, “Vision 2027”. Dat plan is niet openbaar beschikbaar en dient enkel voor intern (bestuurs)gebruik. Le Soir kon het wel inkijken, maar geeft dus verder geen details met betrekking tot het einde van de FM-uitzendingen. Wel heeft men het over het uitdoven van de digitale tv-uitzendingen via DVB-T tegen 2027.

M fm brengt Carnaval Zottegem (opnieuw) naar uw kot

Radio M fm en de Carnavalraad van Zottegem slaan opnieuw de handen in elkaar. Op zondag 9 januari van 14 tot 18 uur zorgt radio M fm voor een digitale muzikale carnavalstoet in elke huiskamer onder de noemer ‘Mfm#kotcarnaval#2022’ “Dat er dit jaar geen carnaval zal gevierd worden was al langer beslist, maar niets doen is geen optie,” vertelt de voorzitter van de Carnavalsraad Martine Van Den Broucke. “We hadden vorig jaar toch nog een fijne tijd met een carnavalsshow via M fm (foto boven). Dus dachten we, we doen het dit jaar opnieuw.” Mfm#kotcarnaval#2022 is met Guy De Clercq en Geert Van de Velde te beluisteren via de frequenties Brakel (105.6 mHz), Zottegem (107.6 mHz) en Oosterzele (107.2 mHz) en online via  www.radiomfm.be. Op zaterdag 8 januari ’22 krijg je al een pre-carnaval uitzending tussen 16 en 18 uur met DJ Franky en Guy.

Look who’s back: Vijftig Pop of een Envelop

Het legendarische Nederlandse radiospelletje ‘Vijftig Pop of een Envelop’ keert na 27 jaar terug op de radio. Vanaf 10 januari is het op maandag, woensdag en vrijdag te horen op de digitale radiozender NPO Sterren NL. In ‘Vijftig Pop of een Envelop’ moet de kandidaat een vraag over muziek, actualiteit of een algemene vraag beantwoorden. Bij een goed antwoord kiest de deelnemer tussen 50 euro (destijds 50 gulden) of een van de honderd enveloppen. Het spel wordt gespeeld in de dagelijkse show van dj Emilie Sleven, tussen 12.00 en 15.00 uur. Vanaf 1979 werd het radiospel uitgezonden op Hilversum 3 en later op Radio 3 en Radio 2. De presentatie was in de beginjaren in handen van de twee jaar geleden overleden Tom Mulder. Het werd destijds door meer dan 3,5 miljoen mensen beluisterd. De terugkeer van het spelletje is onderdeel van een vernieuwde programmering van NPO Sterren NL. Begin 2020 werd een flink aantal programma’s geschrapt, maar nu komen er weer meer gepresenteerde programma’s met namen als Chantal Hutten (07:00-09:00 uur), Corné Klijn (09:00-12:00 uur), Emilie Sleven (12:00-15:00 uur) en Jan Paparazzi (15:00-18:00 uur, op vrijdag met Perry Kramps). Sterren NL Radio is te beluisteren via DAB+ en online.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1369: Waver, StuBru, MNM, Radio 2

• RTBF wil zonnepanelenpark in zenderpark Waver • Beweging in de avondprogramma’s bij StuBru en Lees verder

Blad 1368: Star FM, Radio GRK, middengolf Tsjechië

• Een nieuw jaar een nieuw logo voor STAR FM • Radio GRK organiseert vierde Lees verder

Blad 1367: Spotify, Eva De Roo, Radio Augusta

• Spotify: dubbel zoveel nieuwe podcasts in 2021 dan Apple Podcasts • Eva De Roo Lees verder

Blad 1366: Humo’s Pop Poll, Parallel, NPO Radio 1 (audio)

• De radiolijstjes van Humo's Pop Poll 2021 • 'Parallel', een ‘waargebeurde’ podcast met ‘alternatieve Lees verder

Blad 1487: De Tijd, Nostalgie, Marieke Elsinga

• De Tijd en ‘wishful thinking’ over podcasts • Nostalgie zoekt een beroepsjournalist • Marieke Lees verder

Blad 1486: Radio 2, DAB+ in Frankrijk, Conan O’Brien

• Radio 2: terugblik op de jaren '60 en '70 op Hemelvaart • Frankrijk: DAB+ Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x