RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 1367: Spotify, Eva De Roo, Radio Augusta

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Spotify: dubbel zoveel nieuwe podcasts in 2021 dan Apple Podcasts

Spotify zegt dat het in 2021 1,2 miljoen nieuwe podcasts toevoegde aan de catalogus. 80 procent van die nieuwe podcasts komt via Anchor, de eigen podcastdochter van Spotify. Ook is 35 procent van alle beluisterde podcasts afkomstig van Anchor. Ondertussen suggereert de Podcast Industry Insights van Daniel J Lewis dat Apple Podcasts in 2021 slechts met de helft groeide: 570.000 nieuwe shows. De vertraging begon in juni toen Anchor stopte met het automatisch toevoegen van shows aan Apple Podcasts. In december werden er slechts 17.000 nieuwe shows toegevoegd, tegenover 81.900 in december 2020. Overigens is het nog steeds mogelijk om vanuit Anchor je podcast toe te voegen aan Apple Podcasts, maar je moet er zelf wat moeite voor doen. Blijkbaar doen de meeste producenten die moeite dus niet. Podcast Index voegde de afgelopen zes maanden 466.000 shows toe. Voor 2021 ligt het totaal zelfs op 3,1 miljoen, maar dat is niet zo verwonderlijk, gezien de index pas in september 2020 werd gelanceerd. Podcast Index voegt de shows voornamelijk automatisch toe, ofwel door open RSS-feeds te ontdekken, ofwel omdat ze werden ingediend door podcasters of anderen.

Eva De Roo werd tweede keer mama

Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo (foto boven) is eind 2021 bevallen van een tweede zoontje, Arto. Dat meldde ze eerder vandaag zelf op haar Instagram. De Roo en partner Jan Paternoster hadden samen al een zoontje. “Kan er op het laatste nippertje toch nog iets bij het jaaroverzicht van 2021?”, schrijft De Roo op Instagram bij een foto van de kleine Arto en een kus van zijn ouders. In juni 2020 beviel De Roo van haar eerste zoontje, Lucca. De Roo en Black Box Revelation-muzikant Jan Paternoster zijn een stel sinds de zomer van 2017. In mei 2019 stapten ze in het huwelijksbootje.

Radio Augusta: een mysterie op de (Belgische?) middengolf

Sinds eind november 2021 blijkt ’s avonds op de middengolf een mysterieuze (illegale) Radio Augusta International te beluisteren, in onder andere de Lage Landen, op 1611 kHz. Didier, de man achter het project, zou ervaring hebben bij de eerste vrije radio’s in België en gewerkt hebben bij RFM en RTL. In middens van Radio Caroline is hij alvast geen onbekende. Oude Caroline-jingles werden verknipt tot Augusta-versies. Op de website zijn afbeeldingen te zien van vroegere zendschepen. Het is onduidelijk van waar de middengolfzender komt. Zowel websdr’s in het noorden van Frankrijk als in het noorden van Nederland pikken het signaal op, maar het is zwak en gestoord. Officieel wordt er (zogezegd) gewerkt vanaf een… schip dat voor anker ligt voor het Afrikaanse Ivoorkust. Op het internet is een blauwe boot te zien, waarop, nogal amateuristisch, een radiomast is ‘gefotoshopt’ én de naam Radio Augusta. Via het internet bestaat Radio Augusta overigens al zowat vijf jaar. Je kunt er zelfs drie verschillende streams beluisteren. (CV)


Amptec

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1366: Humo’s Pop Poll, Parallel, NPO Radio 1 (audio)

• De radiolijstjes van Humo's Pop Poll 2021 • 'Parallel', een ‘waargebeurde’ podcast met ‘alternatieve Lees verder

Blad 1365: Sam en Pien, Robin, Zortam, Vink

• Studio Brussel: Sam De Bruyn en Pien Lefranc samen in de spits • MNM’s Lees verder

Blad 1364: Stoorzender, R-Radio, Beverland, GB News Radio

• Pop-upradio’s als balsem voor de gesloten cultuursector • Duizend keer onvergetelijk bij Radio Beverland Lees verder

Blad 1363: Herbert Bruynseels, Tony Ooghe, Schiphol

• Nostalgie: Herbert Bruynseels keert terug… naar de laatavond • Tony is de ‘nachtvlieg’ bij Lees verder

Blad 1554: KINK, Jenni Baynton, SoundSwitch

• Nederland: geen hoger beroep in KINK-uitspraak • Vinyl Top 333 vanaf Jenni Baynton • Lees verder

Blad 1553: Radio AVO, Goeiedag Radio, DRM

• Stichter van Radio AVO overleden • Wijkt Radio Omroep Aalst opnieuw voor Goeiedag Radio? Lees verder

Blad 1552: Radio Minerva, Spotify, RTL (video)

• Radio Minerva viert met Tramlijn 98 • Spotify verkoopt nu zelf advertenties in België Lees verder

Blad 1551: Radio 700, Spaces, Nostalgie

• Oost-België: Radio 700 mag extra frequenties testen • Twitter wil Spaces nieuw leven inblazen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx