RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 1359: Christina, Sublime, Jonell Pernula (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Christina opnieuw in de bres voor de Crazy Kroegentocht

Om de intussen bekende reden kan de Crazy Kroegentocht in de cafés op het ‘horecakruispunt’ in Heist-op-den-Berg voor het tweede jaar op rij niet doorgaan. Het feest mobiliseert normaal op tweede kerstdag tal van Heistse (oud-)deejays voor het goede doel. Net zoals in 2020 verplaatst het zich opnieuw naar de lokale radiozender Christina. De dj’s zijn er op zondag 26 en vrijdag 31 december aan het werk te horen van 19 tot 2u. In 2015 bracht oud-dj Raf ­Verelst voor het eerst een aantal voormalige collega’s uit de glorietijd van het Heistse nachtleven bij elkaar voor een Crazy Kroegentocht op tweede kerstdag. Het doel: geld inzamelen voor waterputten in Cambodja. De dj’s verdeelden hun krachten over de deelnemende cafés in Heist-centrum. Als tegenprestatie voor de optredens schonken de cafés dan een waterput. Na vijf gesmaakte edities dwong corona vorig jaar tot improvisatie. De volledige show werd op tweede kerstdag uitgezonden op Radio Christina, met herhaling op oudejaarsavond. Naast Raf zelf hoor je een mix van meerdere dj-generaties: Bart Smolders, Bassarts, Datix, Dolle Jo, Filip Goormans, Henky, Milano, Patje The Fox, Robbe Hood, Sam en Tone. Via Facebook vindt tegelijk een crowdfunding plaats om geld in te zamelen.

Ook al in de herkansing: de Sublime Top 1000

Je moet tegenwoordig al behoorlijk speuren om een radiostation te vinden dat geen Top Zoveel uitzendt tussen Kerst en Oud & Nieuw. Ook bij Sublime wordt opnieuw de Sublime Top 1000 uitgezonden. De lijst werd eerder dit jaar samengesteld door de luisteraars van Sublime en bevat de beste funk, soul en jazz. “Vanwege de vele mooie reacties is besloten om de lijst te herhalen, maar dan non-stop”, heet dat in PR-taal. Hoewel de lijst zich beperkte tot vijfhonderd nummers, werd vanwege het vijfjarig jubileum gekozen voor een verdubbeling. Ook stond er een ander liedje op nummer 1; Otis Redding met (Sittin’ on) The Dock Of The Bay. Amy Winehouse met Back to Black werd als runner up gekozen. Marvin Gaye met What’s Going On staat op 3, voorgaande twee jaar was hij nummer 1. De complete lijst wordt van maandag 27 december tot en met zondag 2 januari uitgezonden op Sublime, elke dag tussen 07:00 en 19:00 uur. (TB)

Jonell Pernula (Laser 558) is niet meer

Het nieuws raakte nu pas bekend, maar al op 9 december jongstleden overleed op 61-jarige leeftijd de Amerikaanse radiopresentatrice en Beatles-fan Jonell Pernula. Dat meldde Tom Rivers op zijn Facebook-pagina. Zij werkte in de jaren 80 van de vorige eeuw voor de zeezender Laser 558. Jonell debuteerde aan boord van het zendschip de MV Communicator op 2 juli 1985. Ze was uit de Verenigde Staten gehaald om het live boordteam te verstreken tijdens de vakantiemaanden. Tom Rivers: “It’s with a heavy heart I write this, radio legend Jonell passed away last week. Jonell and I were friends, colleagues, shipmates, going back some 40 years. Those were great, magical Radio Days. Wonderful memories. RIP Jonell.” Foto bovenaan: Jonell wordt geïnterviewd door Chris Edwards van het magazine Offshore Echoes, aan boord van het zendschip.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1358: Deevo, VivaCité, Patrick Kicken (video)

• Het F-woord op de (Canadese) radio zeggen, zo doe je dat • Sanctie voor Lees verder

Blad 1357: Radio Roem, RTBF, StuBru (video)

• Radio ROEM in het teken van De Warmste Week • Alle RTBF-radiostations met eenzelfde Lees verder

Blad 1356: Gokreclame, Radiohist en Radio 121

• Nederland: gokreclame kent steile opmars • Opgelijst: de Belgische radiobedrijven in de jaren '30 Lees verder

Blad 1000: of toch niet, Klara, landpiraten (video)

• Het duizendste blad? Niets is wat het lijkt! • De 'Beste Wensen' van Klara Lees verder

Blad 1486: Radio 2, DAB+ in Frankrijk, Conan O’Brien

• Radio 2: terugblik op de jaren '60 en '70 op Hemelvaart • Frankrijk: DAB+ Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x