RadioVisie

  • .
    .

Best scorende reclamecampagnes (audio)

De helft van de consumenten – luisteraars en kijkers – doet er minder dan vijf seconden over om een merkkeuze te maken. Distinctive Brand Assets zijn elementen die visueel of auditief verwijzen naar een merk. De auditieve en visuele herkenbare humor en avonturen van Devos & Lemmens of de sterke audiobranding van Gamma en Kruidvat resulteren al langer in hoge DIVA-onderzoeksscores. 

Var, de reclameregie van de VRT bekeek één en ander en concludeerde het volgende. Het is niet toevallig dat de top 3 van best scorende DIVA-radiocampagnes 2021 is samengesteld uit bovengenoemde toppers. In 2022 wordt de DIVA-barometer 25 jaar.

Met meer dan 7.300 onderzochte radiospots en 500 tv-billboards op de teller is het onderzoek één van de grootste en langstlopende Belgische reclamestudies. De DIVA-barometer meet de impact van radio- en tv-campagnes die worden uitgezonden op de VRT-zenders. 

De technologie van de studie geeft inzichten over de impact van een campagne en de impliciete werking ervan. Die kennis maakt het mogelijk om media en consumenten nauwkeuriger te matchen en campagnes te optimaliseren.

Visual en sonic branding attributiescores vertellen of de Distinctive Brand Assets optimaal zijn uitgewerkt. Metingen per seconden geven inzichten over welke fragmenten in een spot wervend zijn en ze helpen om een campagne te optimaliseren. (Var – SV)

° Het scorende trio op een rijtje.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx