RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Belgodyssee 2020: Aida Macpherson wint betaalde VRT-stage

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Koning Filip reikte donderdag de jaarlijkse Belgodyssee-prijs voor beloftevolle jonge journalisten via de virtuele weg uit aan Aida Macpherson (23, KUL campus Brussel) en Anne Pollard (21, UCLouvain). Het thema voor deze zestiende editie was de impact van het coronavirus.

In Belgodyssee werken zeven duo’s van laatstejaarsstudenten journalistiek – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – twee weken samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven pers en online. Allemaal dingen ze naar de hoofdprijs: een betaalde stage bij de VRT, de RTBF, Metro of L’Avenir.

Het winnende duo in de categorie radio, Aida Macpherson (23) uit Antwerpen en Anne Pollard (21) uit Borgworm, mag zes maanden betaald stagelopen, Macpherson op de nieuwsredactie van de VRT, Pollard op die van de RTBF.

Macpherson onderzocht voor haar Radio 1-reportage de impact van het coronavirus op het leven in de gevangenis van Hasselt. Haar reportage kun je hier herbeluisteren. “We zijn daar bijna een hele dag geweest onder begeleiding van een cipier”, vertelt ze. “Veel gevangenen hadden al vier of vijf maanden geen bezoek ontvangen en lijden daar erg onder. Die ervaring heeft mijn droom om journalist te worden alleen maar bevestigd. Vooral interviews doe ik erg graag.”

Belgodyssee is een organisatie van het Prins Filipfonds, de VRT en de RTBF in partnerschap met Metro en L’Avenir. De ceremonie vond, omwille van corona, dit jaar niet plaats in het Paleis, maar was via livestream te volgen vanop de nieuwsredactie van de VRT met presentators Kathy Lindekens (VRT) en Adrien Joveneau (RTBF).


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Rojin Ferho Vlaamse winnaar Belgodyssee 2019

Rojin Ferho (Erasmushogeschool Brussel) en Arnaud Bruckner (IHECS) zijn dit jaar de winnaars van de Lees verder

Blad 147: Minerva, Belgodyssee en Extra Gold (video)

Radio Minerva bijna klaar voor de digitale overstapJournalistieke ambities? Belgodyssee gaat weer van startExtra Gold Lees verder

Winnaars Belgodyssee 2018 zijn bekend

Belgodyssee, een initiatief van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, samen met de Lees verder

Belgodyssee-winnaars op stage bij VRT en RTBF

Ruben Matthys (KU Leuven) en Milan Berckmans (ULB) hebben Belgodyssee, de wedstrijd voor jonge, beloftevolle Lees verder

Klara’s ‘Iedereen Klassiek’ op zaterdag 29 oktober

Ook dit jaar brengt het muzikale feest een keur aan orkesten, ensembles en solisten bijeen.

Radio2: grote burgemeestersbevraging over energiecrisis

Radio2 bevroeg de steden en gemeenten wat ze doen om hun energiekosten te beperken en Lees verder

Blad 1595: StuBru, Apple Podcasts, NPO Klassiek

• Exclusieve show Arctic Monkeys bij StuBru • Apple Podcasts lanceert Delegated Delivery • NPO Lees verder

Blad 1594: Gunther D, radio & energie, British DX Club

• Na de zondagsmis, de zondagsquiz • Energie besparen met een stillere radio? • Wat Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx