RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Belgische Targetspot wordt opgeslokt door Nederlandse Azerion

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het beursgenoteerde Targetspot SA kondigt de verkoop aan van zijn digitale audiodivisie (Targetspot Division), gehuisvest in zijn dochteronderneming Radionomy Group BV, aan Azerion, een snelgroeiend digitaal entertainment- en mediaplatform uit Nederland dat genoteerd wordt genoteerd op Euronext Amsterdam.

Azerion is een sterke groeier en geldt intussen als één van de grootste digitale advertentienetwerken in Nederland, goed voor 1.500 personeelsleden in 24 landen en een geschatte beurswaarde van 1,3 miljard euro. Het bedrijf van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, twee Nederlanders met Turkse roots, draait rond games en advertenties.

De verkoop van Radionomy Group BV, omvat een totale contante betaling van 7,5 miljoen euro (betaald in drie tranches van 2,5 miljoen euro elk, bij sluiting, op 30 april 2023 en op 31 januari 2024) en een betaling in Azerion-aandelen van 19,1 miljoen euro (2,78 miljoen Azerion-aandelen). Daarnaast komt de verkoper in aanmerking voor een earn-out in april 2024 van maximaal 3 miljoen euro, betaalbaar in Azerion-aandelen.

De Targetspot Division brengt digitale audio te gelde via alle beschikbare kanalen (webradio’s, muziekstreaming, podcasts, audioboeken, videoplatforms en mobiele games) en zal dit jaar naar verwachting 29 tot 30 miljoen euro aan omzet boeken.

Met de overname kan Azerion het op maat gemaakte technologieaanbod van Targetspot integreren en zijn advertentieaanbod verbeteren. Door targetinggegevens aan te passen aan de vereisten van campagnes en audio-inhoud, zal Azerion sterkere luisterervaringen creëren en zo betere resultaten voor campagnes genereren.

“Onze Targetspot-divisie en Azerion vullen elkaar perfect aan”, zegt Alexandre Saboundjian, President en oprichter van Targetspot SA. “We brengen een gepatenteerde digitale audiotechnologie die ontbrak in het huidige Adtech-platform van Azerion, terwijl Targetspot zal profiteren van de commerciële kracht van Azerion, aanwezig in 24 landen en zijn nauwe banden met meer dan 575 uitgevers en 400.000 adverteerders.”

“Ik ben erg trots op de erkenning die is gegeven aan de Targetspot- en Shoutcast-teams, die de afgelopen jaren onvermoeibaar hebben gewerkt om het audioplatform te verrijken en ons internationale marktaandeel te vergroten, om digitale audio en podcast-advertenties te integreren in de mediaplannen van tienduizenden merken.”

De geplande transactie zal uiterlijk eind december 2022 worden afgerond, na goedkeuring door de Buitengewone Algemene Vergadering van Targetspot SA, bijeengeroepen voor 9 december 2022.

Azerion is al enkele weken op overnamepad. Het bereikte eerder deze week een akkoord over de acquisitie van het Londense Hybrid Theory, een aanbieder van programmatic advertentiecampagnes mét menselijk advies. Eind oktober nam Azerion ook [M]media BV over, een aanbieder van websites en apps. Terloops werden Aytekin en Akpinar in oktober de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de Nederlandse voetbalclub Fortuna Sittard.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Targetspot lanceert eigen platform voor podcasts

Targetspot, het Belgisch-Amerikaanse platform voor online-audioreclame achter onder meer Radionomy, lanceert op 1 november wereldwijd Lees verder

Blad 299: Targetspot, Alice, Spotify en Mi Amigo

Franse Deezer gaat in zee met Belgische Targetspot Targetspot gaat in vijf landen exclusief de Lees verder

Blad 1548: Winamp, RBS Radio, Snapchat

• Winamp is terug met een 2022-update • RBS Radio tien dagen vanuit groene caravan Lees verder

“Radioreclame boost merkvoorkeur met 20%”

De Australische professor Karen Nelson-Field is internationaal gerenommeerd voor haar aandachtsmetingen van visuele media. Vorige Lees verder

Blad 1639: Anja Daems, Soniq Awards, Mijn DNA Achterna (audio)

• Anja Daems vervangt Peter Verhulst op Radio2 • Op zoek naar de beste audioreclame Lees verder

Blad 1637: Fabian Hermans, luistercijfers Frankrijk, Adformatie

• Fabian's radiodebuut met NRJ 40 • Frankrijk: zit radio in vrije val? • Nederland: Lees verder

Blad 1633: TROS FM, Radio Barbier, Virgin Radio UK (video)

• TROS FM viert jubileum met TROS Chalet • Radio Barbier zoekt popquiz-ploegen • Ben Lees verder

Blad 1625: RTL België, Agentschap Telecom, Team Talk (audio)

• Wallonië: Frédéric Herbays terug naar RTL • Nederland: nieuwe naam voor Agentschap Telecom • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx