RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

‘Belgische’ Mikl naar Franse Virgin Radio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Terwijl de meeste radiostations opvallend rustig de zo best mogelijke najaarsprogrammering uitdokteren, voltooide het bedreigde Virgin Radio reeds dit jaarlijkse huiswerk. De verschuivingen bleven beperkt tot de komst van een Belgische presentator en maar liefst drie sidekicks. Zij moeten de publiekslievelingen als Difool van Skyrock, in de avond van antwoord dienen. Het wordt in ieder geval geen gemakkelijke uitdaging. 

Woelige geschiedenis 

Sinds de omschakeling van Europe 2 naar Virgin Radio op 1 januari 2008 gebeurde wel één en ander. De groep Lagardère Active Broadcast van de inmiddels voormalige eigenaar van Europe 1, mocht, in ruil voor net geen 1% van het zakencijfer, betaald aan de oorspronkelijke oprichter Richard Branson, de naam Virgin Radio gebruiken. 

Wat volgde was een lange stoet van mediapersoonlijkheden zoals de snel afgedankte directeur Sam Zniber, Nagui, Bruno Guillon, Cyril Hanouna, Manu, Camille Combal en zelfs Cauet. Allen bewogen hemel en aarde om de bekendheid te optimaliseren. Het om de haverklap aanpassen van het muziekformat van pop, electro, naar soul, dance en r’n’b was echter totaal verloren moeite. De resultaten bleven ver onder de verwachtingen. Gevolg… gemor en toenemende onrust.

Het schrijnend gebrek aan publicitaire inkomsten deed het financieel rendement uiteraard geen goed. In de zomer van 2010 doken de eerste geruchten op over een mogelijk gedeeltelijke verkoop aan Goom Radio en aan NRJ. Zeker toen het syndicaat als protest tegen de geplande sluiting van alle lokale afdelingen aan de alarmbel trok en de medewerkers tot actie aanspoorde. Dit voornemen werd onder het aanzwellende protest gelukkig van tafel geveegd. De luistercijfers daarentegen kelderden non-stop.

De laatste kans

Ondanks de inspanningen van Manu Payet en zijn team om ‘Virgin Tonic’, de ochtendshow met vaak bruisende uitdagingen te stofferen, reageerde het publiek onverschillig. Zelfs de apotheose van het voorbije seizoen vanuit Disneyland waarbij de sidekicks Ginger en Clement live vanuit de in 1995 geopende achtbaan Space Mountain hun ervaringen deelden leek, ondanks een offensief op Facebook, een maat voor niets.

° Lees verder onder de video

Vandaar dat de huidige programmaleider Frederic Pau nog een troef voor de avondshow uit zijn hoed wou toveren. Mikl alias Michael Espinho, niet zo lang geleden wegens teleurstellende belangstelling bij NRJ aan de kant geschoven en bij de Brusselse poot van Fun Radio aan de slag, kreeg het aanbod om het blok tussen 20:00 uur en middernacht eigenwijs in te vullen.

Onze in 1981 geboren landgenoot wordt in het komende najaarsseizoen door een hoofdzakelijk rebels getint trio sidekicks omgeven. Aminia Kasimi, Lorenza Bradley en Pierre krijgen wellicht de opdracht om de interactiviteit met de luisteraars in een hogere versnelling te schakelen en om, indien noodzakelijk, het nodige weerwerk te bieden. Dat het aan spannende maar vooral boeiende en speelse conversaties niet zal ontbreken, is overduidelijk. 

Dit allemaal onder het voorbehoud dat de CSA-gedragscode gevolgd wordt. De geschiedenis leerde immers dat vele presentatoren in hun jacht naar een gunstig marktaandeel, vaak door de Franse mediaregulator zwaar op de vingers werden getikt. Iets dat het door onzekerheid geplaagde Virgin Radio als kiespijn kan missen. Afspraak: 23 augustus aanstaande om 20.00 uur. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Frankrijk: Manu Payet naar Virgin Radio (audio)

De humorist Manu Payet volgt na de zomervakantie de afscheidnemende Camille Combal op in de Lees verder

France: RFM en Virgin te koop

Dat de Franse radiowereld een rustige zomer zou tegemoet gaan, is een utopie gebleken. De Lees verder

Frankrijk: Cauet alweer weg bij Virgin (video)

Verrassend nieuws uit de Franse radiowereld waar net voor de zomervakantie Virgin Radio zonder avondpresentator Lees verder

Luistercijfers Frankrijk: RTL opnieuw teleurstellend

De Franse radiowereld betaalde een zeer hoge prijs voor het te vroege politieke triomfalisme omtrent Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Frankrijk: Virgin Radio wordt (opnieuw) Europe 2

Grote opschudding toen de groep Lagardère van het noodlijdende Europe 1, via een communiqué, het Lees verder

Blad 1501: Willy, Duyster, Arcom

• Willy vond het beste Willy-café in Brugge • Een Duystere verhuis in eigen VRT-huis Lees verder

Blad 1498: TOPversuzRadio, DAB+ in Frankrijk, NPO Radio 2 (video)

• Versuz Radio wordt TOPversuzRadio • Frankrijk: Ensemble pour le DAB+ • Nederland: heeft NPO Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
24 juli 2021 - 10:02 10:02

Was onlangs drie weken op vakantie in Zuid- Frankrijk(streek Perpignan) op radiogebied is het daar huilen met de pet op, bij Chérie FM kwamen dagelijks dezelfde platen voorbij,na twee dagen kende je al hun platenbestand, terwijl de enigen die toch wat variatie brengen
Nostalgie en RTL 2 zijn, al de rest inclusief Virgin zijn daar eenheidsworst…..

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx