RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Belgisch Mediahuis neemt Nederlands Sublime over

In Nederland is NRC Media, sinds 2015 eigendom van het Belgische Mediahuis (o.a. De Standaard en Het Nieuwsblad), de nieuwe eigenaar van Sublime. Verrassend is het nieuws niet echt want het was reeds lang bekend dat de groep naar verdere expansie streefde.

Sublime is sinds 2012 de opvolger van Arrow Jazz FM en profileerde zich als het uithangbord voor jazz, funk en soul. Met wekelijks gemiddeld 350.000 luisteraars, vijf digitale themakanalen en een eigen productiehuis, zal men onafhankelijk binnen de nieuwe structuur blijven functioneren. Geen verlies van banen dus wel een uitbreiding van de journalistieke mogelijkheden naar de audiosector door middel van commerciële podcasts. Zeker omdat dit laatste medium een spectaculaire groei kent en door meer Nederlanders gebruikt wordt. Door het binnen halen van de gewenste faciliteiten via Sublime wilt NRC Media de nodige progressie boeken.

CEO Dominic Stas: “Deze overname past uitstekend in onze groeiambitie op het gebied van audio. We zien een enorme toename in het gebruik van digitale audio. Inmiddels luisteren al miljoenen Nederlanders naar podcasts en verwachten we dat dit boeiende medium alleen nog maar aan belangstelling zal winnen. Daarom willen we onze eigen NRC-journalistiek nog meer gaan vertalen naar audio. We willen ook meer commerciële podcasts gaan produceren en deze breder gaan distribueren. Met de overname van Sublime zetten we deze ambitie kracht bij doordat we zo in één keer productiefaciliteiten, talent én audiodistributie in huis halen. Daarbij blijft Sublime als zelfstandig bedrijf opereren”. 

NRC kent een hoge selectiviteit in de AB1-doelgroep. Sublime heeft in het verleden ook al de potentie getoond om binnen die doelgroep een stevige voetafdruk te hebben. Madelon Fortuin, Commercieel Directeur NRC Media: “Met de acquisitie van Sublime mikken we in de advertentiemarkt op een versterking en verbreding van onze propositie en kunnen we de branded podcasts, waar steeds meer vraag naar is, zelf gaan produceren en nog beter distribueren. Daarmee kunnen we de adverteerder nog beter bedienen en meer waarde bieden als het gaat om het effectief overbrengen van een commerciële boodschap aan de AB1-doelgroep, of dat nu via print is, online of audio”.  

Sebastiaan van Rijnsoever, Algemeen Directeur Sublime: “Ik ben er enorm trots op dat we onderdeel worden van een krachtig mediabedrijf als NRC Media. De ondernemende cultuur, informele manier van samenwerken en sterke focus op kwaliteit en inhoud die wij ervaren bij NRC, voelt voor ons als een warm bad. Voor Sublime biedt deze overname een platform voor verdere groei, vooral in bereik en impact. Wij zijn enorm gepassioneerd over de kracht van audio in al zijn vormen, voor luisteraars en adverteerders. De overname biedt een uitgelezen kans om deze in synergie met NRC verder uit te bouwen.” (FVM)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx