RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Belgisch bedrijf dat steengoede luidsprekers produceert

Escape – Een muzikale wereld zonder kabels

Naar muziek en/of de radio luisteren zonder luidsprekers – van heel groot tot klein en daarom vaak ‘oortjes’ genoemd-, ga er maar aan staan. Occasioneel RadioVisie-correspondent Paul Liekens ontdekte onlangs een Belgisch bedrijf dat steengoede luidsprekers produceert. Omdat we tegenwoordig toch allemaal aan ‘Winkel hier’ doen, een reportage.

Escape speakers: piepjong met tonnen ervaring

Escape is een jong bedrijf, geboren ergens eind 2018. Ze brengen draadloze speakers op de markt, maar wel op hun eigen speciale en misschien wat koppige manier, en daarom vonden we het de moeite waard om er ze aandacht te geven. 

Hoewel Escape nog maar enkele jaren geleden gestart is, hebben de mensen achter het bedrijf al jaren ervaring met de invoer en het verdelen van kwalitatieve auto-hifi en de betere audioapparaten. Die ervaring komt tot uiting in de Escape-producten en de manier waarop ze die in de markt plaatsen. Maar laten we beginnen met de speakers zelf. 

De luidsprekers zelf 

Momenteel biedt Escape twee modellen draadloze speakers aan: de P9 en de P6. Beiden zijn te verkrijgen in zwart, beige of wit. De P9 is het grotere broertje van de P6. Het zijn vierkante, draagbare torenluidsprekers. En hier komt hun jarenlange ervaring aan te pas. De luidsprekers zijn speciaal gemaakt voor Escape, de besturings app is speciaal voor hen op maat gemaakt.

Zelfs de bluetooth-module is door Qualcomm ontwikkeld in samenwerking met Escape. Ook de buitenkant, het luidsprekerdoek, het klepje dat de bediening herbergt, alles is in samenspraak met Escape gemaakt. De speakers zijn dan ook topklasse en geen samenraapsel van bestaande componenten. 

° Lees verder onder de video

De Escape speakers zijn ontwikkeld, niet alleen voor huiskamer gebruik, maar ook voor buiten en dus waterdicht. Dank daarbij aan de pool en lounge party’s, bij de welness enzoverder. Kortom het zijn luxeproducten. Maar mooi en functioneel zijn en een goede afwerking hebben, is natuurlijk niet voldoende. Een luidspreker moet ook goed klinken. We kregen de kans om een demo van de speakers te mogen bijwonen.

Onze, al hoge verwachting, werd compleet overtroffen. Een zeer overtuigend surround geluid, mooie evenwichtige bas, breed stereobeeld. Speakers met 360° straling hebben soms last van galm van reflecterende muren, maar bij hier is dankzij de uitstekende klasse D-versterker absoluut geen sprake. Bij Escape zijn ze zich ook bewust van de capaciteiten van hun speakers. En dat brengt ons bij het volgende puntje. De verdeling van hun producten.

De distributie

Er is een netwerk van verdelers opgezet, niet enkel in België (Escape is een Vlaams product) maar ook in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Italië, Canada, Zweden. Escape zal je echter niet terugvinden in een winkelrek. De filosofie erachter: een luidspreker moet je… beluisteren. Gezien onze ervaring met zowel het P6 als het P9 model zijn we volledig akkoord. Daarom gaan we bewust de technische specificaties zoals vermogen enz… uit de weg. Luisteren is de boodschap. 

Heynen

En dan komen we bij de minpunten van Escape. Het is nog een jong bedrijf en het aantal producten is nog zeer beperkt. Twee modellen, weliswaar in drie neutrale kleuren, is zeer weinig. Maar het is misschien beter te focussen op twee uitstekende producten, dan een reeks te ontwikkelen enkel om een breed gamma te hebben. Moet je nog grotere speakers hebben? Of kleinere? Misschien blauw, groen, rood? Of kies je voor breed inzetbare speakers, zowel van afmetingen en van kleur?

En wat met hun verkoopstrategie? Niet online verkopen druist ogenschijnlijk tegen de huidige marktfilosofie in. Toch hebben ze gelijk: Escape moet je beluisteren. Maar op de websites van hun dealers staat niet altijd vermeld dat ze Escape-verdeler zijn, en dat is jammer. Bij een korte navraag bleek dat ze wel degelijk hun speakers in de luisterruimte staan hebben. Die dealers zijn trouwens niet alleen de betere audiozaken, maar ook enkele welness zaken (ook een doelgroep van Escape).

Zoals de mensen bij Escape zeggen: luisteren. Wil je eens langsgaan bij een Escape dealer, luisteren kost niets, de adressen vind je op dit adres. (Paul Liekens)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx