RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

België wordt beschermd muziekgebied (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De Belgische muziekscene is een van de vele sectoren die het afgelopen jaar klappen heeft gekregen. Daarom richt het VI.BE (aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector) van maandag 8 tot en met zondag 14 februari samen met verschillende spelers uit de muzieksector, de publieke omroep en diverse media, de spotlights op de muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector.

Tal van mediamerken starten initiatieven om alle betrokkenen uit de muzieksector te steunen. Het Mechelse reclamebureau Mutant werd ingeschakeld om de branding voor z’n rekening te nemen. Gerrit Kerremans, muziekcoördinator bij VRT, legt aan PUB.be uit: “Hoe klein ons land ook is, onze muziekscene is écht groots. Decennia lang scheren wij muzikale toppen met de beste artiesten, festivals en logistieke bedrijven die de live sector voorzien van podia, licht, geluid, roadies, tourmanagement,etc. Deze sector heeft het nu verschrikkelijk zwaar. Diegenen die het vandaag moeilijk hebben willen we met deze campagne een hart onder de riem steken.”

Odin Saillé (creatief directeur bij Mutant): “We wilden deze enorme muziekscene visualiseren op een manier die beschermende instinctieve emoties zou opwekken bij ons publiek. We landden op een wereld vol aimabele muzikale wezens die ons doen denken aan tekenfilms uit onze jeugd. ‘België, Beschermd Muziekgebied’ was geboren.” 

De vormgeving van de campagne is vertrokken vanuit een warme nostalgische beeldtaal die Mutant heeft aangevuld met verschillende strakke elementen, zegt Frank Schouwaerts, waar hij sinds januari design director is: “We werkten nauw samen met top illustrator Jiro Bevis om de basis van deze wereld te creëren en de geweldige crew van Volstok bracht het geheel tot leven. Het logo van Week van de Belgische Muziek, in de vorm van een hart, heeft door zijn geometrische vorm iets universeel en spreekt daarom de brede doelgroep aan.”

Vlaamse rapper Brihang nam de voice over voor zich. Zijn poëtische stem is te horen in de film en in de al even poëtische radiospots die de contrasten benoemd tussen de Belgische cultuur en onze merkwaardige prestaties op muzikaal vlak. Daarnaast bestaat de campagne nog uit een print reeks en merchandising die verkocht zal worden op weekvandebelgischemuziek.be ten voordele van de Belgische muziekscene. (PUB.be)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Willy gaat de klok rond Belgisch

In de ‘Week van de Belgische Muziek’ draait Willy alleen maar producties van eigen bodem. Lees verder

VRT radio: ‘Week van de Belgische muziek’

Een grootschalige liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem VRT en VI.BE (aanspreekpunt voor artiesten en Lees verder

‘Week van de Belgische muziek’ in de maak

In februari 2021 lanceren VRT en VI.BE, het aanspreekpunt voor de Vlaamse muzieksector en co-organisator Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Nieuw jong talent op de MNM Throwback-stream

Er mag weer nieuw talent aan de bak bij MNM: Aaron Blommaert, Silke Gordon, Maxine Lees verder

Limburg vangt bot bij de VRT

Alle burgemeesters in de provincie mochten woensdag in Hasselt naar het waarom van de ingreep Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Blad 1586: VRT, Bauer Finland, RadioVisie

• Werken nieuw VRT-gebouw starten in november • Bauer gaat ook in Finland premium • Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx