RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Belg start Premium Radio via DAB+ in Monaco

In het prinsdom Monaco gaat op 1 juli via DAB+ het nieuwe radiostation Premium Radio van start. De programma’s zullen via DAB+ te beluisteren zijn in Monaco, Menton, Nice en Cannes. Opmerkelijk: aan het hoofd staat een Belg: Raphaël Warny. De programma’s starten al op 7 juni online via premiumradio.net.

Premium Radio wil naar eigen zeggen “dicht bij actieve en innovatieve ondernemers staan ​​en biedt tal van internationale, regionale of lokale nieuwsevenementen”. Het radiostation zal de focus leggen op onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, professionele omscholing en live verslaggeving van Monegaskische evenementen, aangevuld met hits van gisteren en vandaag. De zender zal ook inzetten op podcasts en een sterke aanwezigheid op sociale media.

Raphaël Warny (foto LinkedIn)

Premium Radio sloot al een samenwerking af met Raceball, een tour van meer dan 100 luxewagens die begin juli plaatsvindt van Spa-Francorchamps naar Monaco. Het logo van het station zal op alle wagens worden aangebracht en de aankomst in Monaco zal met veel tamtam gebeuren.

Rapaël Warny, die al bijna twintig jaar bedrijvig is in evenementen, was sinds 2012 ook de man achter het (Belgisch-)Luxemburgse radiostation 7FM. Begin dit jaar kwamen uit die hoek enkele rare berichten. Zo kondigde Warny zelf aan dat 7FM zijn drie lokale FM-frequenties afstootte en enkel online en via DAB+ zou doorgaan als Seven Radio. Anderzijds kreeg de feitelijke vergunninghouder van 7FM (Beho FM asbl) van de CSA de toestemming om de naam van het station te wijzigen naar Pep’s Radio, zowel voor de analoge als de digitale vergunning.

Het lijkt er dus eerder op dat het Luxemburgse station van de hand werd gedaan. Hoe Warny zijn Seven in Luxemburg op DAB+ gaat brengen is onduidelijk, want hij heeft geen licentie. In Monaco is dat minder moeilijk. Daar heb je geen licentie nodig. Op de tweede mux van Monaco is nog voldoende ruimte te huur – de eerste mux is volzet – en die is gewoon beschikbaar voor wie ze kan/wil betalen.


Amptec

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1381: Vlaamse erkenningen, Waalse Nostalgie en een modetip

• Landelijke FM-erkenningen: Deloitte adviseerde minister Dalle • Waalse Nostalgie beloont de telewerkers • Julie Lees verder

Blad 1378: Spotify, Bel RTL, Radio Liberty

• Spotify: quotering voor podcasts • BEL RTL doet er nog een half dozijn webstreams Lees verder

Blad 1370: RTBF, M fm, NPO Sterren NL (audio)

• Factcheck: RTBF gaat FM-zenders nog niet uitzetten • M fm brengt Carnaval Zottegem (opnieuw) Lees verder

Blad 1369: Waver, StuBru, MNM, Radio 2

• RTBF wil zonnepanelenpark in zenderpark Waver • Beweging in de avondprogramma’s bij StuBru en Lees verder

Wallonië: BX1+ krijgt regionaal plekje op DAB+

De Brusselse gesubsidieerde internetradio BX1+, het radiozusje van de Brusselse regionale tv-zender BX1, krijgt een Lees verder

Blad 1358: Deevo, VivaCité, Patrick Kicken (video)

• Het F-woord op de (Canadese) radio zeggen, zo doe je dat • Sanctie voor Lees verder

Viva For Life haalt 7.512.346 euro op

Vermits de schrijnende kinderarmoede, extra gevoed door COVID-19 en de stijgende energieprijzen voor sociale en Lees verder

Blad 1357: Radio Roem, RTBF, StuBru (video)

• Radio ROEM in het teken van De Warmste Week • Alle RTBF-radiostations met eenzelfde Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x