fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance (EDRA). Goffin is eveneens voorzitter van maradio.be, het samenwerkingsverband dat de Franstalige openbare en privé-radiosector in ons land richting digitale radio moet leiden.

Het doel van de EDRA, een dochterorganisatie die in 2016 werd opgericht binnen de EBU, is het bevorderen van digitale radio op Europees niveau. Een eufemisme dus voor een lobbyorganisatie, want zo draait de wereld nu eenmaal. Deze alliantie bestaat uit 25 radiostations of radiogroepen uit 13 Europese landen, samen goed voor meer dan 300 stations die door zo’n 130 miljoen mensen worden beluisterd. Daar is overigens geen enkele Vlaamse radio-entiteit bij.

Een van de realisaties van deze organisatie is de EECC-verplichting voor autofabrikanten om de autoradio van alle nieuwe auto’s compatibel te maken met DAB+. Deze Europese richtlijn treedt op 20 december aanstaande definitief in werking.

Dankzij de werkzaamheden van de EDRA kunnen de lidstaten van de Europese Unie maatregelen nemen om het op de markt brengen van DAB+-compatibele radio-ontvangers te versnellen en waarbij de enkel analoge ontvangers geleidelijk aan worden afgeschaft.

“Nu digitale radio in Europa al goed ingeburgerd is, op DAB+ en via het internet, richt de strategie van de alliantie zich nu meer op het bevorderen van de directe relatie van stations met hun luisteraars, in een context waarin de wereldwijde digitale platforms groeien en steeds meer concurreren met radiostations”, zegt Goffin.

Zijn boodschap aan radiostations in het hele continent is dan ook om samen te werken op het gebied van distributie en te concurreren op het gebied van inhoud. “Net zoals maRadio.be in België heeft gedaan, door het gemeenschappelijk platform Radioplayer.be te ontwikkelen en DAB+ te promoten voor de hele sector van de Franstalige Belgische radiozenders.”


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ: Kendrick Lamar is de ultieme hiphopper

De maand oktober was voor het jongerennetwerk NRJ een maand vol hiphop, rap en R&B, Lees verder

Wallonië: DAB+ zit sterk in de lift

In Wallonië en Brussel luistert al bijna een op de vijf (Franstalige) landgenoten minstens eens Lees verder

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Tijdens de lockdown nam in Franstalig België het online naar de radio luisteren, zowel naar Lees verder

Wallonië: DAB+ neemt veelbelovende start

In Wallonië scoort DAB+ “boven verwachting”, zo blijkt uit een nieuwe steekproef bij 1.500 mensen Lees verder

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

De Waalse krant La Dernière Heure vroeg zich af, naar aanleiding van de Week van Lees verder

Het radiodagboek van 29 november – 332 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 27 november – 330 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

2013: KPMG radiostudie van Tom Evens

Op 4 november werden de resultaten van het KPMG onderzoek naar het Vlaamse radiolandschap voorgesteld. Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

Dick ‘Driemaster’ de Graaf is niet meer (audio)

Het is vandaag 20 november… 1982 (audio)

Sluiten