RadioVisie

  • .
    .

Frits Spits: belangrijkste radiomaker van de eeuw (video)

Zijn naam komt regelmatig voorbij op deze pagina’s. Dat is nu eenmaal eigen aan zij die wij zelf belangrijk, invloedrijk en/of super professioneel vinden. Soms komen al deze eigenschappen tot uiting bij één en dezelfde persoon; zoals bij Frits Spits bijvoorbeeld.

Zelf zijn we dan ook helemaal niet verbaasd dat hij gisteren verkozen is door de vakjury van de Vara-gids tot de belangrijkste radiomaker van de afgelopen eeuw. Volgens de jury is hij “een van de allerbeste sfeermakers en verhalenvertellers op de radio”. De Top 5 werd maandag 28 januari bekendgemaakt tijdens net avondprograma “Met het Oog op Morgen” bij NPO Radio 1. Hier kan je het complete programma terug beluisteren.

Omdat radio in Nederland volgende maand precies een eeuw bestaat bestaat, besloot de publieke omroepvereniging Vara de lezers van hun wekelijks magazine, een Top 40 samen te laten stellen van belangrijkste radiomakers van de voorbije honderd jaar. In de veertienkoppige vakjury zaten onder anderen Marc Adriani, de radiodirecteur van het commerciële Talpa, mediajournalist Arjan Snijders, oud-NPO-radiodirecteur Jan Westerhof en mediahistoricus Huub Wijfjes.

Spits zelf is blij verrast met de erkenning. “Ik zou mezelf nooit op 1 zetten – en dat is geen valse bescheidenheid. Ik zou eerder denken aan Willem van Kooten, Edwin Evers of Felix Meurders. Zij hebben mij enorm geïnspireerd“. En die Edwin Evers staat op de tweede plaats, gevolgd door de eveneens door Spits geciteerde Willem van Kooten (Joost den Draaijer). Daarna volgen nog Felix Meurders en Tineke de Nooij. De volledige top 40 wordt vandaag bekend gemaakt. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx