RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Bekend radioprogramma naar het theater (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Alhoewel hij nooit echt heel lang radio gemaakt heeft en hij niet tot het klassieke dj-type behoorde, is de naam Edwin Ysebaert in ‘het wereldje’ nog steeds vrij bekend. De man heeft het te danken aan een destijds controversieel programma bij Radio 2. Ook de naam van zijn ‘show’ laat nog steeds belletje rinkelen: ‘Het Eenzame Hartenbureau’ (EHBO). In 1996, na zes jaar controverse, afgevoerd door de VRT, sindsdien als formule opgepikt door menig commercieel radiostation.

‘De revolutie eet haar eigen kinderen op’, zegt het spreekwoord. Ook in het geval van het EHBO is dit dus het geval. Maar kijk, het programma komt terug… in het theater. Voor ‘levend publiek’ wil Edwin Ysebaert het opmerkelijke verhaal van dit al even opmerkelijke radioprogramma uit de doeken doen. Het allereerste concept uit 1990 was zes jaar later immers helemaal overboord gegooid. Geëvolueerd tot een ander soort programma, eigenlijk. Via Radio 2 wilde het EHBO op zoek naar een partner voor singles. Gaandeweg werd het een uitzending waarin mensen hun hart uitstortten over allerlei zaken, af en toe zelfs taboe doorbrekende problemen. 

Tijdens zijn theatershow wil Edwin Ysebaert graag fragmenten uit de programmareeks laten horen. Maar daar is blijkbaar niks van bewaard gebleven. Daarom is de oud-radiomaker en theaterman in wording, op zoek naar hulp. Mogelijk hebben luisteraars of mensen die belden naar de uitzending, wel nog opnames bewaard. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan kan u mailen naar Edwin.ysebaert@gmail.com.

Succesvol. Er werd over nagepraat. Grenzen werden verlegd. En toch werd het afgevoerd. “De sukkels van Radio 2 zijn er nog niet over dat ik 25 jaar geleden met een programma ben gestart, wat eigenlijk niet mocht. Het heeft me lange tijd pijn gedaan dat ik met mijn mooie stem niks meer mocht doen, maar nu ben ik daar over. Het podium wacht op mij”, als Edwin Ysebaert in Het Nieuwsblad. 

Foto:VRT


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1592: Warmste Week, middengolf in Spanje, MENT

• De Warmste Week vanuit Hasselt • Spaanse middengolf is nog niet dood • De Lees verder

In oktober trekt Klara alle registers open

Klara heeft heel wat te bieden in oktober: Klara Live, The Original Soundtrack, Nachtbaders, nieuwe Lees verder

Blad 1589: Radio2, Symphony, Veronica Vintage (video)

• Radio2-ochtend: West-Vlaamse provincieraad vervoegt protest • Symphony: de Netflix voor klassieke concerten • Start Lees verder

Nieuw jong talent op de MNM Throwback-stream

Er mag weer nieuw talent aan de bak bij MNM: Aaron Blommaert, Silke Gordon, Maxine Lees verder

Limburg vangt bot bij de VRT

Alle burgemeesters in de provincie mochten woensdag in Hasselt naar het waarom van de ingreep Lees verder

Blad 1587: Roularta, Radio 1, TOPradio (audio)

• Roularta fuseert Nederlandse magazine-uitgeverijen • Podcast: wat doet dementie met een mens? • De Lees verder

Blad 1586: VRT, Bauer Finland, RadioVisie

• Werken nieuw VRT-gebouw starten in november • Bauer gaat ook in Finland premium • Lees verder

Minister Dalle breekt lans voor regionaal nieuws bij Radio2

De beslissing om het mes te zetten in de regionale programma’s van Radio2 blijft voor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
GunnarW
GunnarW
18 mei 2018 - 09:07 09:07

Ook dit weetje:
EHBO was begin 2000 ook even te horen wekelijks op het toenmalige Radio Nostalgie te Antwerpen – 105,40 MHz vanuit het hotel aan de ring. Er werd toen ook een paar maanden later een EHBO georganiseerd in De Kaasboerin met publiek, maar dat ging op het laatste niet door. Toen was het ook gedaan met EHBO op Radio Nostalgie.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx