fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Bekend radioprogramma naar het theater (video)

Alhoewel hij nooit echt heel lang radio gemaakt heeft en hij niet tot het klassieke dj-type behoorde, is de naam Edwin Ysebaert in ‘het wereldje’ nog steeds vrij bekend. De man heeft het te danken aan een destijds controversieel programma bij Radio 2. Ook de naam van zijn ‘show’ laat nog steeds belletje rinkelen: ‘Het Eenzame Hartenbureau’ (EHBO). In 1996, na zes jaar controverse, afgevoerd door de VRT, sindsdien als formule opgepikt door menig commercieel radiostation.

‘De revolutie eet haar eigen kinderen op’, zegt het spreekwoord. Ook in het geval van het EHBO is dit dus het geval. Maar kijk, het programma komt terug… in het theater. Voor ‘levend publiek’ wil Edwin Ysebaert het opmerkelijke verhaal van dit al even opmerkelijke radioprogramma uit de doeken doen. Het allereerste concept uit 1990 was zes jaar later immers helemaal overboord gegooid. Geëvolueerd tot een ander soort programma, eigenlijk. Via Radio 2 wilde het EHBO op zoek naar een partner voor singles. Gaandeweg werd het een uitzending waarin mensen hun hart uitstortten over allerlei zaken, af en toe zelfs taboe doorbrekende problemen. 

Tijdens zijn theatershow wil Edwin Ysebaert graag fragmenten uit de programmareeks laten horen. Maar daar is blijkbaar niks van bewaard gebleven. Daarom is de oud-radiomaker en theaterman in wording, op zoek naar hulp. Mogelijk hebben luisteraars of mensen die belden naar de uitzending, wel nog opnames bewaard. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan kan u mailen naar Edwin.ysebaert@gmail.com.

Succesvol. Er werd over nagepraat. Grenzen werden verlegd. En toch werd het afgevoerd. “De sukkels van Radio 2 zijn er nog niet over dat ik 25 jaar geleden met een programma ben gestart, wat eigenlijk niet mocht. Het heeft me lange tijd pijn gedaan dat ik met mijn mooie stem niks meer mocht doen, maar nu ben ik daar over. Het podium wacht op mij”, als Edwin Ysebaert in Het Nieuwsblad. 

Foto:VRT


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Yesterdayland
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De zomer is niets, twee en een halve maand geleden was ik bang dat ik
In deze vijfde en laatste aflevering van onze artikelenreeks over radioportals willen we de internetradio-meerwaardezoeker
Oud-radiomaker Rik Joossens is niet meer [caption id="attachment_22466" align="alignright" width="175"] klik om te vergroten[/caption] In
Welke 60-plusser herinnert zich niet de demonstratie van 18 april 1973 in Den Haag, de
Augustus 1979  Mi Amigo wordt drijvend ‘Bedevaartoord’ Op een ogenblik dat nog maar weinig Mi
PROS krijgt twee broers Radio PROS schakelt een versnelling hoger en gaat van start met

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
GunnarW Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
GunnarW
Gast
GunnarW

Ook dit weetje:
EHBO was begin 2000 ook even te horen wekelijks op het toenmalige Radio Nostalgie te Antwerpen – 105,40 MHz vanuit het hotel aan de ring. Er werd toen ook een paar maanden later een EHBO georganiseerd in De Kaasboerin met publiek, maar dat ging op het laatste niet door. Toen was het ook gedaan met EHBO op Radio Nostalgie.

Meer in Actueel
DAB breidt verder uit in het UK

Het Avondblad van 17 mei (video)

News City vanaf najaar 2019 operationeel in Antwerpen

2017: Wereldwijd 12 miljoen DAB-radio’s verkocht

Originele campagne van SOS Kinderdorpen (audio)

Radio op zoek naar ‘Beste leraar’

Sluiten