RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

BeIN Sports moet snoeien (video)

Het onderbreken van verschillende Europese voetbalcompetities en de verkoop van de Engelse voetbalclub Newcastle aan een consortium rond de omstreden Saoedi-Arabische machtshebbers deden het door zorgen geplaagde BeIN Sports geen goed. Kwam daarbij nog de chaotische afhandeling van de Franse voetbalcompetitie Ligue 1, dit onder druk van de overheid. Dat Paris Saint Germain, een andere investering van de oliesjeiks – nota bene in hun eigen hoofdstad Doha – opnieuw tot Frans kampioen werd gekroond, was slechts een doekje voor het sociaal bloeden.

Even de situatie schetsen: het coronavirus zette voor de wereldwijd verspreide sportzender van Al Jazeera niet alleen een punt achter het huidige voetbalseizoen maar ook achter een cyclus van vier jaar tijdens dewelke men onafgebroken over de uitzendrechten van het voetbal beschikte. Nu werden ze – deels – voor een slordige 330 miljoen euro aan betaalzender Canal Plus overgedragen.

Goed voor jaarlijks 76 wedstrijden, waaronder 38 topaffiches op zaterdagavond om 21:00 uur en op zondagnamiddag om 17:00 uur. Blijdschap bij de koper, ontgoocheling bij de verkoper want die moest zich in duizend-en-één bochten wringen om een voor iedereen acceptabel sociaal afvloeiingsplan uit te werken. Twintig medewerkers, waaronder een presentator, vijf verslaggevers, vijf reporters en één eindverantwoordelijke moesten vertrekken.

Tot ieders verrassing ging het Spaanse Mediapro trouwens aan de haal  met de verslaggeving van het grootste aantal voetbalmatchen. Voor een bedrag van 780 miljoen euro verzekerde de in Barcelona  gevestigde onderneming van Jaume Roures zich van de omkadering voor 323 duels. Vermits de hervatting van de competitie, zonder tegenbericht rond 22 augustus voorzien is, moet er met man en macht gewerkt worden om het televisiestation Téléfoot tijdig in de lucht te krijgen. 

Daartoe werden versneld, in samenspraak met TF1, Gregoire Mattogon en Bixente Lizarazu aangeworven. De nieuwkomer zocht gelijktijdig toenadering met andere gevestigde namen als Karim Bennani, Marina Lorenzo, Julien Brun, Xavier Domergue, Simail Bouhadela en Anne-Laure Bonnet. Medewerkers, die hun sporen ruimschoots bij onder meer BeIN Sports verdienden. 

Mooi volk dat men bij de nieuwkomer zeker kan inzetten vermits men, naast het volgen van alle voetbaltoppers zoals PSG tegen Olympique Marseille, ook met een flinke lading voor- en nabeschouwingen zal uitpakken. Om maar te zwijgen van de duidingsmagazines en de talrijke samenvattingen die gepland worden. Wordt vervolgd. (FVM)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx