Het is 14:00 uur: Bedankt Peter! We zien en horen elkaar terug...

Leestijd: 1 minuut

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Joey bepaalde het ‘gezicht’ van RadioVisie Meester-illustrator overleed één ja... 22 juli 2017: Joel Delcroix, gewaardeerd medewerker van RadioVisie sterft. Eén van die onmisbare radertjes die onze machine hielpen draaien. Weliswaar in een verder verleden, ...
Holding achter Radionomy trekt naar de beurs (video) AudioValley noteert vanaf 30 juli op ... AudioValley, de moedermaatschappij achter onder meer Radionomy, noteert vanaf maandag 30 juli op de Parijse beurs Euronext Growth. Het Belgische audiobedrijf wil tussen de 9,6 en 1...
UK: Sterke toename DAB+-in wagenpark (video) Helft van de Britten luistert inmiddels digit... Met recht en reden kan het Verenigd Koninkrijk binnen Europa aangemerkt worden als dé bakermat van digitale radio. Dan toch in lengte der jaren. Het UK is bovendien al wel vaker ee...
Het Avondblad van 20 juli (video) De kijk-editie: hoezen, Nederlanders en een koningskoppe... 21 juli, Nationale Feestdag in België. Alweer een reden om het iets rustiger aan te doen dus. Morgen is er geen weekendeditie van deze rubriek, maandag aanstaande 23 juli zijn we e...
Feiten achter de feiten Een blik achter recente beslissingen Een maand na de beslissing Op 11 juni 2018 sprak de Algemene Kamer van de Vlaamse Regulator Media zich uit over de klacht van FM Promotion bvba tegen de vzw’s van FM Goud en FM ...
Het Avondblad van 19 juli (audio) Beetje humor, flardje school en een stukje recyclage Netflix gaat (humor)radio maken De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix associeer je niet meteen met radio, maar toch gaat dit bedrijf vanaf januari 2019 starten met een eig...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
Amptec
Amptec
TVV Sound
Amptec
Spotlight

11 gedachten over “Het is 14:00 uur: Bedankt Peter!

 • vr 12 jan 2018 om 14:01
  Permalink

  radio Bingo Roeselare draait het nummer via hun internetstreaming.

  Beantwoorden
 • vr 12 jan 2018 om 14:24
  Permalink

  RIP Peter: Radio MfM 107.6 Zottegem evenals Radio Caroline 648 draaiden om 14u “Peace”.

  Beantwoorden
 • vr 12 jan 2018 om 17:24
  Permalink

  Radio 2 geen ‘bedankt Peter’ na het nieuws van 14.00 uur, reclame en verkeersinformatie. De Topcollectie deel twee begon met een hit van Leo Sayer ‘I Can dance”. Nochtans kent presentator Peter Verhulst, Peter van Dam vrij goed. Peter was twee jaar geleden nog te gast bij Peter in De Topcollectie’ en het ging er in de uitzending vrolijk aan toe. Peter van Dam was in die periode net gestopt met het dagelijkse Manneke Pop.
  Een gemiste kans van de ‘grootste radiozender van Vlaanderen’ om ode te brengen aan een icoon in de radiowereld. Of Radio 2 op z’n kleinst is hier wel van toepassing!

  Beantwoorden
 • vr 12 jan 2018 om 18:40
  Permalink

  Waarschijnlijk is Peter Verhulst niet de samensteller van het programma… maar hij kan toch zijn invloed laten gelden. Ach… als je bij Radio 2 bij het clubje niet hoort !

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 00:22
  Permalink

  radiosuperstar.be bracht ook ode aan Peter Van Dam. Op de website staat ook het overlijdensbericht.

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 01:51
  Permalink

  Graag wil ik alle radio’s en collega’s bedanken voor het overweldigende eerbetoon aan Peter Van Dam vanmiddag om 14.00 uur.
  Ook vanwege Conny, de levenspartner van Peter waarmee ik een fijn gesprek had, ze was ongelooflijk ontroerd door dit eerbetoon maar ook ongelooflijk trots dat Peter bij zovele collega’s zo geliefd is.
  Kortom dikke merci aan iedereen.

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 07:04
  Permalink

  Tav Peter van Dam RIP ,

  Bedankt voor de vele jaren die ik met jou heb mogen door brengen op de radio , want jij was ‘ mannetje van de radio nee in de radio en ik aan de andere kant de luidspreker.

  In sept 1975 was ik voor de alleréérste keer op bezoek in de Studio’s van Radio Mi – Amigo op de berg Masnou waar Peter in zijn kleine eigen studio ” schijven voor bedrijven ” aan het opnemen was dat toen uitgezonden werd van 9 tot 10 uur en het was rond 4 u in de namiddag en zijn studio stond vol van de mensen die kwamen kijken hoe dat er aan toe ging.

  En kwam ook kijken maar ook een singel afgeven van een lokale pop groep uit de streek van Tienen. Toen gaf ik per ongeluk een stoot tegen die draaitafel waar er een plaat scherp stond om gedraaid te worden. Peter bleef kalm en zette te plaat opnieuw scherp en toen werd die gestart. De plaat die ik mee had gebracht en aan Peter gaf werd toen ook gedraaid in dat zelfde programma. En de mensen van de groep die ik per brief op de hoogte had gebracht wanneer het zou uitgezonden worden waren dolblij en ik werd daar als een held toen ontvangen later.

  Peter , sorry dat ik jou nooit echt gesproken heb die enkele keren dat we elkaar ooit hebben ontmoet , nu is het veel te laat en dat maakt me verdrietig. Ik laat niet snel een traan vallen maar nu gebeurt dat wel. We zijn allemaal een zeer goeie en dikke warme vriend verloren. Moge gij ruste in vrede en radio maken hier boven alwaar nog andere vrienden van hem ook wonen.

  PS Peace van Peter ‘ een UNIECHEF Plaat 1970 ‘ werd door Peter destijds veel gedraaid in zijn programma tussen 4 en 6 op Radio Mi Amigo op 259

  Peter , we zullen jou hard missen RIP manneke pop.

  Bron : https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2017/08/12/16392/

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 07:09
  Permalink

  De tekst van Peace – Peter (echte naam : Hallett)

  Peace is a flower
  That grows in the sunshine
  Its petals are raised to the sky

  Peace is harmony,
  Love and understanding
  Oh why can’t we have peace all the time?

  Peace is a bird
  That hangs on the breeze
  watching the world hurry by

  Peace is purity,
  Faith and inspiraton
  Oh why can’t we have peace all the time?

  Is something there’s not too plenty of
  And time is governed
  By the almighty up above

  Peace is a flower
  That grows in the sunshine
  its petals are raised to the sky,
  to the sky
  Oh Lord, to the sky
  Oh yes, to the sky

  Citaat : ‘ I was 18 years old when I recorded Peace. Peter Gosling was the writer and the arrangement was by Keith Mansfield, who at the time had had hits with Love Affair (Everlasting Love) and Marmalade (Ob La Di Ob La Da). The recording featured some top session players – Herbie Flowers, Alan Hawkshaw, Maynard Fergusson and the backing vocals of Sue & Sunny. It was voted record of the week by Radio One’s Noel Edmonds & Anne Nightingale, but sadly did not chart in the UK. ‘ einde ctaat.

  Bronvermelding : https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2017/08/12/16392/

  Beantwoorden
 • za 13 jan 2018 om 09:51
  Permalink

  Misschien kunnen we Radio 2 toch nog aanporren om een laatste groet te brengen aan Peter Van Dam: als we nu eens “en massa” vragen Peace en/of Scrub-Board van The Tramps te draaien in het programma “De Rockshow” van Peter de Groot (ook een man met een “zeezenderverleden”) !
  “De Rockshow” zaterdag van 20 tot 22u op Radio 2.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *