Het is 14:00 uur: Bedankt Peter! We zien en horen elkaar terug...

Leestijd: 1 minuut

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

AudioBurst, de eerste zoekmachine voor gesproken audio Miljoenen minuten podcasts, nieuws-... De Israëlisch-Amerikaanse startup AudioBurst lanceert als eerste een zoekmachine die de inhoud van radio en podcast indexeert, op basis van AI (artificiële intelligentie). Een enor...
Het weekendblad van 20 en 21 oktober (video) Op maandag 22 oktober is weer een Avondblad Discogs app: nieuwe update Tipje om het weekend goed te beginnen. Een ‘must have’ voor elke muziekliefhebber. Voor hen Discogs nog niet kennen dan toch, want dit appje is behoor...
Radio Wales voor het eerst (overal) op FM (audio) BBC Radio 3 staat 32 frequenties af  De BBC heeft besloten om 32 FM-frequenties van Radio 3 over te hevelen naar Radio Wales. Hierdoor is BBC Radio Wales vanaf woensdag 24 oktober door 91% van de huishoudens in ...
GMGroup: nationaal nieuws voor lokale radio’s Specifiek voor stations die opzagen tegen an... GMGroup, het mediabedrijf achter de websites Newsmonkey en Express, levert voortaan radionieuws, op maat gemaakt voor de regionale en lokale radiozenders in Vlaanderen. Volgende lo...
Het Avondblad van 19 oktober (video) Over Vincent, Rudy, Veronica en Annelies De polsslag van de planeet De opkomst van het populisme in Italië, het weinig benijdenswaardige lot van wetenschappers in Irak, een nieuwe theatershow van de dochter van Bram Ve...
Francofonen in Vlaanderen treuren om verdwijnen RTBF op AM "Groot deel van de 310.000 Fran... In haar tijdschrift “Nouvelles de Flandres” betreurt de Association pour la promotion de la francophonie en Flandre (APFF) het verdwijnen van de laatste AM-zender van de RTBF begin...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

11
Reageer op dit artikel

avatar
11 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
8 Personen die reageerden
Jan D.M.HermanFrankPatrick De BatselierPatrick Moedbeck Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
PVM
Gast
PVM

radio Bingo Roeselare draait het nummer via hun internetstreaming.

Wim
Gast

Gaveromroep draaide mee..Rip Peter

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

RIP Peter: Radio MfM 107.6 Zottegem evenals Radio Caroline 648 draaiden om 14u “Peace”.

Alex De Groot
Gast

Accent FM draaiden om 14u eveneens het nummer Peace van Peter Hallet

Patrick Moedbeck
Gast
Patrick Moedbeck

Radio 2 geen ‘bedankt Peter’ na het nieuws van 14.00 uur, reclame en verkeersinformatie. De Topcollectie deel twee begon met een hit van Leo Sayer ‘I Can dance”. Nochtans kent presentator Peter Verhulst, Peter van Dam vrij goed. Peter was twee jaar geleden nog te gast bij Peter in De Topcollectie’ en het ging er in de uitzending vrolijk aan toe. Peter van Dam was in die periode net gestopt met het dagelijkse Manneke Pop.
Een gemiste kans van de ‘grootste radiozender van Vlaanderen’ om ode te brengen aan een icoon in de radiowereld. Of Radio 2 op z’n kleinst is hier wel van toepassing!

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Waarschijnlijk is Peter Verhulst niet de samensteller van het programma… maar hij kan toch zijn invloed laten gelden. Ach… als je bij Radio 2 bij het clubje niet hoort !

Patrick De Batselier
Gast
Patrick De Batselier

radiosuperstar.be bracht ook ode aan Peter Van Dam. Op de website staat ook het overlijdensbericht.

Frank
Gast
Frank

Graag wil ik alle radio’s en collega’s bedanken voor het overweldigende eerbetoon aan Peter Van Dam vanmiddag om 14.00 uur.
Ook vanwege Conny, de levenspartner van Peter waarmee ik een fijn gesprek had, ze was ongelooflijk ontroerd door dit eerbetoon maar ook ongelooflijk trots dat Peter bij zovele collega’s zo geliefd is.
Kortom dikke merci aan iedereen.

Herman
Gast
Herman

Tav Peter van Dam RIP ,

Bedankt voor de vele jaren die ik met jou heb mogen door brengen op de radio , want jij was ‘ mannetje van de radio nee in de radio en ik aan de andere kant de luidspreker.

In sept 1975 was ik voor de alleréérste keer op bezoek in de Studio’s van Radio Mi – Amigo op de berg Masnou waar Peter in zijn kleine eigen studio ” schijven voor bedrijven ” aan het opnemen was dat toen uitgezonden werd van 9 tot 10 uur en het was rond 4 u in de namiddag en zijn studio stond vol van de mensen die kwamen kijken hoe dat er aan toe ging.

En kwam ook kijken maar ook een singel afgeven van een lokale pop groep uit de streek van Tienen. Toen gaf ik per ongeluk een stoot tegen die draaitafel waar er een plaat scherp stond om gedraaid te worden. Peter bleef kalm en zette te plaat opnieuw scherp en toen werd die gestart. De plaat die ik mee had gebracht en aan Peter gaf werd toen ook gedraaid in dat zelfde programma. En de mensen van de groep die ik per brief op de hoogte had gebracht wanneer het zou uitgezonden worden waren dolblij en ik werd daar als een held toen ontvangen later.

Peter , sorry dat ik jou nooit echt gesproken heb die enkele keren dat we elkaar ooit hebben ontmoet , nu is het veel te laat en dat maakt me verdrietig. Ik laat niet snel een traan vallen maar nu gebeurt dat wel. We zijn allemaal een zeer goeie en dikke warme vriend verloren. Moge gij ruste in vrede en radio maken hier boven alwaar nog andere vrienden van hem ook wonen.

PS Peace van Peter ‘ een UNIECHEF Plaat 1970 ‘ werd door Peter destijds veel gedraaid in zijn programma tussen 4 en 6 op Radio Mi Amigo op 259

Peter , we zullen jou hard missen RIP manneke pop.

Bron : https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2017/08/12/16392/

Herman
Gast
Herman

De tekst van Peace – Peter (echte naam : Hallett)

Peace is a flower
That grows in the sunshine
Its petals are raised to the sky

Peace is harmony,
Love and understanding
Oh why can’t we have peace all the time?

Peace is a bird
That hangs on the breeze
watching the world hurry by

Peace is purity,
Faith and inspiraton
Oh why can’t we have peace all the time?

Is something there’s not too plenty of
And time is governed
By the almighty up above

Peace is a flower
That grows in the sunshine
its petals are raised to the sky,
to the sky
Oh Lord, to the sky
Oh yes, to the sky

Citaat : ‘ I was 18 years old when I recorded Peace. Peter Gosling was the writer and the arrangement was by Keith Mansfield, who at the time had had hits with Love Affair (Everlasting Love) and Marmalade (Ob La Di Ob La Da). The recording featured some top session players – Herbie Flowers, Alan Hawkshaw, Maynard Fergusson and the backing vocals of Sue & Sunny. It was voted record of the week by Radio One’s Noel Edmonds & Anne Nightingale, but sadly did not chart in the UK. ‘ einde ctaat.

Bronvermelding : https://ondergewaardeerdeliedjes.nl/2017/08/12/16392/

Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

Misschien kunnen we Radio 2 toch nog aanporren om een laatste groet te brengen aan Peter Van Dam: als we nu eens “en massa” vragen Peace en/of Scrub-Board van The Tramps te draaien in het programma “De Rockshow” van Peter de Groot (ook een man met een “zeezenderverleden”) !
“De Rockshow” zaterdag van 20 tot 22u op Radio 2.

Meer in Actueel
Communautair aspect van het frequentiebeleid
Het Radioblad wuift ‘Peter Van Dam’ uit (audio)
Qmusic: Nieuwe editie van Q-run
Jingles uit Detroit? Een auto vol…
Plenaire Vergadering: opnieuw over lokale radio
Het niet gesproken Radioblad op donderdag
Sluiten