RadioVisie

  • .
    .

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze periode in de geschiedenis te omschrijven. Apart? Boeiend? Dramatisch? Het is in ieder geval letterlijk allemaal anders geworden. Alles wat we wat gewoon waren, wilden organiseren, of bedachten, wordt constant bijgesteld. Het zal u dan ook niet verbazen dat we ook het ‘Ochtendblad’ weer eens van stal gehaald hebben. Trouwens wat zou u nog kunnen verbazen? Da’s misschien ook nog een goede omschrijving voor deze tijden: ‘Verbazend’. O ja, er is ook nog een reguliere editie van Het Blad. Om 16:00 uur. Denken we en hopen we.

Zorggroep Orpea zoekt draagbare radiotoestellen

De zorggroep Orpea doet een oproep naar draagbare radiotoestellen om hun bewoners naar de lokale radio te kunnen laten luisteren. Orpea is een netwerk met 61 voorzieningen voor woonzorg en serviceflats in België, goed voor ruim 7.000 bedden. Nu zowat alle (familie)bezoeken aan woonzorginstellingen voorlopig niet mogen, is er meer nood aan ontvangers om de bewoners enige aangename afleiding te bezorgen. “Het zou bovendien heel fijn zijn mochten lokale radiozenders een aanbod maken speciaal voor onze bewoners, zonder het te veel over corona te hebben, maar met fijne muziek uit hun tijd, met verzoekjes van familie”, zegt Marijke Verboven van Orpea. Om de telefoonlijnen van de residenties open te houden voor de contacten met de familie, kunnen mensen die willen helpen terecht op het gratis nummer 0800 88 888.

Het lag een beetje in de lijn der verwachtingen, en het is zover

Sinds gisterenochtend, maandag 16 maart, is Nederland een tijdelijk radiostation rijker: Radio Corona. Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus staan er centraal. “Met goede muziek, interessante gesprekken en mooie en bijzondere verhalen zorgen we met elkaar dat we de aankomende weken door komen“, meldt Anthony Timmers. “Een aantal fanatieke en bekende radiomakers zijn daarom bij elkaar gekomen. Zij bundelen hun krachten en richten zich volledig op álles wat er speelt rondom het virus. Ze delen het laatste nieuws, gaan in gesprek met verschillende experts en er is ook veel ruimte voor de ervaringen en verhalen van luisteraars. Daarnaast wordt er op verzoek van luisteraars muziek gedraaid.” (BVP)

Hoogmis van de vinylliefhebber twee maanden uitgesteld

Alle liefhebbers van vinylplaten en cd’s hebben elk jaar één hoogdag: Record Store Day. Maar die gaat niét meer door op 18 april. Uitstel is géén afstel. De dag waarop platenzaken wereldwijd in het zonnetje worden gezet, zal nu plaats vinden op zaterdag 20 juni. Speciaal voor Record Store Day zal er een beperkte oplage zijn van vijfhonderd singles met ‘De zotte morgen’ en ‘Ik weet wel mijn lief’ van Zjef Vanuytsel. Nummers die nooit eerder op single werden uitgebracht. De eerste Record Store Day vond plaats in 2008. Het is een internationaal georganiseerde feestdag, waarop de platenwinkels en platenlabels extra activiteiten organiseren, om de sector te promoten. Wereldwijd worden gratis concertjes, meet & greets, exposities en lezingen georganiseerd. (BVP)


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy
Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

Blad 1686: Prem Radhakishun, PPM-Wearables, DIVA

• Prem was de Nederlandse Prince of Darkness • Ook Noorwegen meet radio met ‘wearables’ • De doeltreffendste Vlaamse radioreclamespotjes van 2022
Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

Blad 1685: AVS, DAB+ in Martinique en Duitsland

• AVS krijgt vijf maanden bescherming tegen schuldeisers • Dit keer voor echt: proef met DAB+ in Martinique • Duitsland: Tweede Bundesmux breidt uit met 18 zenders
Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

Blad 1684: Qmusic, Edwin Fontaine, Studio Brussel

• Maarten & Dorothee bezorgden Lore een feestelijke dag • Edwin gaat voltijds voor Radio Noordzee • Wie wordt de Nieuwe Lichting van 2023?

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx